Zimske pnevmatike

Začel/a mir4ko, Oktober 14, 2015, 09:26:34 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Èe bi vam napise pa dote dol zbrisal bi pač rad videl kdo vidi razliko med gumo ki je na testu 2 ali pa 8... Ne rečem med zadnjo pa prvo drugače pa ne kakajte klamf.

Sam sem doma v lovrencu na pohorju, vačasih so hodili gor plužit ko je v dolini že sneg skopnel. Imeli smo avte brez abs, brez tono elektronike. In seveda zimske gume sava ali pa barum ali pa tigar. Ne spomnim se da kdaj s fotrom nebi prišla v maribor ko je šel v službo jaz pa v šolo.

Treba pa imet v glavi porihtano tudi, ljudje klicarijo pa zakaj ni spluženo pa sneg pa pada kot za stavo pa se samo pritožujejo, gledajo teste dote da so že čisto fukjeni zraven tega marketinškega trika.

Kupite si zimsko gumo pa lepo po pameti to je to.

:BigThumbs:

sl1

Ja za v sneg je vseeno ce je trda guma k kamen in sta sava in tigar cisto ok dokler veliko profila.
Večina ljudi se pa vozi z zimskimi gumami po mokri cesti in se bolj boji kakega leda kot pa snega. Tam pa sta dot in s tem trdota gume zelo pomembna.
Se pa strinjam da so ti testi lahko cista nategancija - samo spomnite se ko so razkrinkali ADAC, da so desetletja goljufali pri testih ker so bili podkupljeni. Ostali ala AMZS pa itak vglavnem samo prepisujejo.
Jaz ti povem iz lastnih izkušenj, da če čisto po kmečko brez kakršnekoli visoke tehnologije za analizo probaš noht zarinit v tekalno površino 4 leta stare Continental WinterContact gume in enako narediš z 2 leti staro Kleber Krisalp, boš videl, da je Continentalka mehkejša! Ko sta bili novi sta bili približno enaki, po 2 letih pa je Kleberca že precej trda, Continentalka pa po 4 letih še vedno relativno mehka.
Ko sem takrat kupil nov komplet enakih Continentalk še za drugi avto, sem primerjal nove in 4 leta stare in so bile 4 leta stare malce trše, ampak ne dosti.
Lahko da je moja metoda butasta, ampak po moji logiki je to to kar jaz rabim od zimske gume, da je pri nizki T še vedno mehka.

garac

@xa, bodi brez skrbi, da se razlika opazi, sem kupil zmagovalke testa Continental, po 4 letih so za v smeti, ker v dežju niti speljat ne moreš več normalno, kaj šele varno ustavit, kljub profilu, ki ga je še dovolj
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

Zimske gume poleti uničiš, tako da jih pregreješ. Kotalni upor in vroč asfalt. Na mokrem je drsalnica.
Dvakrat sem kupil zelo sveže renomirane gume za na kombija. Prve celoletne, druge letne. Oboje so se po dobrem letu začele luščiti, postale glasne, oprijem postal zelo slab. Za GS sem kupil skoraj 5 let stare nove Michelinke in glede na Collection serijo zelo dobro držijo. Toliko o DOT.
Na Pluriela sem dal Michelin Crosclimate - revolucijo. Za poleti so OK. Kako bo pozimi, pa bom še videl.

Romzi

Citat od: Xandrej;210079Èe bi vam napise pa dote dol zbrisal bi pač rad videl kdo vidi razliko med gumo ki je na testu 2 ali pa 8... Ne rečem med zadnjo pa prvo drugače pa ne kakajte klamf.

Sam sem doma v lovrencu na pohorju, vačasih so hodili gor plužit ko je v dolini že sneg skopnel. Imeli smo avte brez abs, brez tono elektronike. In seveda zimske gume sava ali pa barum ali pa tigar. Ne spomnim se da kdaj s fotrom nebi prišla v maribor ko je šel v službo jaz pa v šolo.

Treba pa imet v glavi porihtano tudi, ljudje klicarijo pa zakaj ni spluženo pa sneg pa pada kot za stavo pa se samo pritožujejo, gledajo teste dote da so že čisto fukjeni zraven tega marketinškega trika.

Kupite si zimsko gumo pa lepo po pameti to je to.

:BigThumbs:
:BigThumbs::emot112:

In ne delajte si utvar, da se recimo Conti ali GY ne postarata. Mam zanimive izkušnje s službenimi avti in dotičnimi ...
Btw. ne morem pozabit scene ob žledu lansko leto s še aktualno Xsaro in razjebanimi Klebercami s kakimi 4 ali 5 mm profila (letnik '07 ali '08), ko sem privijugal do brata. Dovozna pot je navzgor. Tam me je pričakal njegov sosed z glanc novimi zimskimi gumami.... Sem moral ustavit, pomagal njega zrinit naprej, pol sam speljal v klanec brez pomoči ....:Hammer3: Razumi kdor more ...

garac

imam dva kompleta gum, bi bilo fajn, da naredijo test enakih gum po 5 letih, pa da vidimo katera je zmagovalka
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dvorjan

Citat od: garac;210082@xa, bodi brez skrbi, da se razlika opazi, sem kupil zmagovalke testa Continental, po 4 letih so za v smeti, ker v dežju niti speljat ne moreš več normalno, kaj šele varno ustavit, kljub profilu, ki ga je še dovolj

A si jih vozil tudi poleti?
Potem je odgovor na dlani ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Vlado333

@ Xandrej   off topic.  Nisem vedel, da si doma v  Lovrencu na pohorju, sem občasno tam ko grem mami na obisk, pa nisem nikoli opazil katerega koli od tvojih avtomobilov.

Lp Vlado

garac

ne vozim zimskih gum poleti, v maloro so šle letne, naslednjič kupim raje neke jeftine a na dve leti nove
[SIGPIC][/SIGPIC]  

zlikovski

Za te naše kante je vsaka guma dobra, če voziš po pameti.

zlomjo

Mogoče kdaj odločajo malenkosti. Enkrat mi je en Zagrebčan obračal iznenada in sem ga malo nagačil. Rezultat je bil čez pol leta na Korčuli, ko mi je začel puščati hladilnik. Očitno sem se ravno toliko naslonil nanj, da je počil en nosilec hladilnika in pol je on pol leta plesal, dokler ni priplesal do karoserije in naredil luknjico. Berlingo I ima predimenzioniran hladilnik, tako da sem se še par mesecev vozil tudi doma z dolivanjem vode. Pred zimo pa sem le menjal hladilnik. Èe bi imel boljše gume, bi verjetno ostal hladilnik cel. Mogoče pa se gre kdaj tudi za glavo. Hude nesreče so itak ko je lepše vreme in večje hitrosti.

veliki

Citat od: garac;210143ne vozim zimskih gum poleti, v maloro so šle letne, naslednjič kupim raje neke jeftine a na dve leti nove

jaz delam tako vsake dve leti nove zimske gume, ki jih vozi, dve leti. Morda jih pred drugo zimo prevekslam (spredi, zadaj) in gasa v novo zimo potem pa spet nove. ker tudi po kilometrini je 60 tkm za gume pa dovolj

sulicar

Bom kar tukaj vprašal....imam original alu felne 17col,zdaj pa me zanima če bi dal jeklena platišča,bi mi ti vijaki pasali ali moram dati druge?
Ali pašejo platišča od renaulta npr. Espace?
Ima kdo mogoče za prodati zimske gume z ali brez platišč 225/55/17 ali 225/60/16 z platišč i?

fifk

Originalna jeklena platišča in originalna lita platišča imajo enake vijake. Sem pred parimi dnevi kupil jeklena platišča z gumami in so isti vijaki.

BT-C5

moje 18" nimajo enakih,18" imajo ravno pesto,16" kovinske pa na konus-drugi vijaki!!