Tiso-tova Žabica

Začel/a TISO, Avgust 16, 2015, 06:47:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Mogoče polkiči Gorazda ali Robija, ki jima je DS-ka jasna.

TISO

Glede kuplunge. Na koncu je izpadlo, da se potisna plošča malo zatika. Smo probali zrihtat tole potisno ploščo in sem jo dal mojstru pobrusit (heh je takoj vedel od katerega avta je). Povedal je nekaj v stilu ,da jo je bolj čudež skupaj držal kot karkoli drugega. Je bila baje v svojih 40+ letih vsaj enkrat pošteno pregreta. Poleg tega se tiste vzmeti starajo neenakomerno in bi jih bilo treba pomenjat. Predlog je bil da nabavim novo, seveda je možno samo staro za obnovljeno, ker nove za ta model ne dobiš več, ampak samo obnovljeno. Ta varijanta je tudi mal tako-tako sploh če je bila pregreta ali kaj podobnega in če niso pomenjali vseh vzmeti.
Se pa dobi nova potisna plošča za DS21-23 (dela jih ena firma v italiji) seveda z novim potisnim ležajem (sta drugačna). Sem po katalogih gledal in bi morala pasat (vsaj po tistih kodah kateri deli zamenjujejo prejšnje verzije). Malo sem še po netu surfal in so nekateri to že delali in se baje obnese.  Bom poročal kako se bo izšlo.

TISO

Mimogrede ima slučajno kdo viška notranji pokrovček za stropno anteno?
Gre za tale del:
https://www.leboncoin.fr/equipement_auto/681116654.htm

Tale mojster v franciji mi ne odgovarja na emajl.

TISO

Eno vprašanje za tiste, ki imate žabe že dalj časa.
Kakšno je vaše menenje o Gradulux sončnih žaluzijah za zadnje okno?

andraž

Zakaj bi jo dal gor? Da spremeniš izgled ali da gre manj svetlobe noter?
Okno je dokaj majhno za tako velik avto in tudi pri soncu od zadaj to ni neka težava.
Kar se tiče estetike, pa vsaj zame ne zgleda lepo.

TISO

Malo se mi zdi hecna.
Sicer razumem logiko (če gre za preveč sonca/temperature poleti) pri ta belih pri črnih pa niti ne toliko. Sicer ima pa moja tisto twingecovo streho in bi bil, zvok pri odprti strehi kar malo preveč. Sprašujem za kolega ki ima non-citroen kanglco.

Mimogrede tista potisna plošča od sklopke deluje.

andraž

Kako ti deluje menjalnik po obnovi? Je v vsaki prestavi tih?

TISO

Še nismo resno probali (1, 2 in nazaj delujejo BP), samo prestavljanje okoli "baze". Sklopka deluje BP, ampak avto še ni končan do te mere, da bi se šlo na cesto z njim (da probamo še 3 in 4 prestavo).

andraž

Kdaj bo pa končan na cesti?

TISO

Andraž se dela na tem. Èe ne bo kakšnih komplikacij računam do konca marca.

Usput rabi kdo 3 delni komplet penečih gum (sedalo, naslonjalo in povezava) za en sprednji sedež?

Pri Jochen Hochu so malo zaštrikali in mi poslali komplet pen za sprednji sedež namesto podloge za sprednji tepih.
Cena nabavna 143,90 ojrof

Evo gre za tole:
https://en.shop.citroends.net/schaumkern-fur-sitz-vorne-sitzflache-und-ruckenlehne-3-teilig-1969.html

andraž

A to je tista cca.2 cm debela.podloga?

TISO

Malo manj kot 2 cm. Tale zadeva:
https://en.shop.citroends.net/schaum-unter-vorderer-teppichmatte.html

oz. tista zadeva zaradi katere misliš, da moraš obuti copate, ko se usedež za volan

Rabiš blazine za sedež?

andraž

Ja, ta. Meni so jo odsvetovali, ker se tam nabira vlaga. Èe voziš avto samo po suhem, ni panike.
Moram se vsesti v avto. Voznikov sedež je kazal znake utrujenosti. Kaksna je pena? Trda ali mehka?

andraž

Pa še to-a je za DS sedeže ali za Pallas?

TISO

Pena za sedeže je bolj trda je pa letnik 2016.
Kakšna je pa razlika med peno za normalno in za Pallas?

A praviš, da se pri peni pod tepihih vlaga nabira? Moram malo razmislit o tehle podlogah za tepih.