Tiso-tova Žabica

Začel/a TISO, Avgust 16, 2015, 06:47:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Tudi sam sem imel idejo o tej peni, ko sem jo hotel pri Robiju Marzidovšku naročiti, mi je to odsvetoval. Tam se nabira vlaga, ki dela.samo škodo.
Razlika med sedeži je, da so Pallas bolj zaobljeni in imajo več pene. Še bolj podobno domači udobni, sedežni garnituri.

TISO

Citat od: TISO;216916Eno vprašanje glede hidro pump.
A je kakšna bistvena razlika (pretok, pritisk) med tisto s 3-mi jermenicami za bvh menjalnik in tisto z dvema jermenicama za bvm menjalnik?
Èisto informativno
Vprašal glede hidro pump mojega dilerja. Odgovor je bil, da so vse 7 batne HP pumpe notri identične (pri LHS so samo druga tesnila) oz. da so pretoki funkcija premera jermenice.

Lovro

Jaz imam v moji Žabi trenutno pumpo s tremi jermenicami in je Žaba popolnoma zadovoljna.
Prejšnja na dve jermenici je namreč preveč puščala, sedaj je tam namesto nje zgoraj omenjena pumpa, ki jo bom po vsej verjetnosti kar obdržal. Razlog je, da dolgoročno razmišljam o vgradnji klime, za kar bo prav prišla tista tretja jermenica.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

TISO

Zdajle imam možnost nabavit rabljeno aluminjasto streho (in še par delov) iz Italije. A kakšen znalec ve kakšne so kaj cene za alu strehe? Sem moral v katalog pogledat, ker nisem bil siguren.

antasi

Ne pozabi potem prodat twingotovo streho.
Baje, če je ok, gre za 50 do 100eur
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

andraž

Za alu streho še nisem slišal. Rabljene poliestrske so med 400 in 500. Treba je pazit na število pritrditvenih vijakov.

TISO

Citat od: antasi;248260Ne pozabi potem prodat twingotovo streho.
Baje, če je ok, gre za 50 do 100eur
Katera? Alu ali twingec modificirana?

antasi

Twingotovo-mislim to platneno, ki jo imaš.
Je ena bolj hvaležnih za montažo, npr na katrco gre odlično.
Za žabo pa na žalost nimam pojma.
Vprašaj monami robija, ti bo verjetno pomagal z nasveti.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

TISO

Citat od: andraž;248266Za alu streho še nisem slišal. Rabljene poliestrske so med 400 in 500. Treba je pazit na število pritrditvenih vijakov.
648-2 Citroen D series - Spare parts catalogue models after 1972 (po 7/1971) (junij 1974):
risba 7-852 - del 1 = streha
Št. dela:                
D852-3B            (Alu)
7D 5 419 020S   (plastika)
DX 852-246A      (prevlečena z vinilom)

Slišal sem sicer zanje, samo kakor sem rekel, sem moral v katalogu preverit če so res bile originalne.

andraž

To je pa novo zame, da so bile tudi aluminjaste.

andraž

Ko pridem domov preverim kaj o tem piše Reynolds.

TISO

Eno par slikic pogonske grupe.
Moped DY3 novo:
- ležaji,
- batni obročki,
- ventili,
- ležišča ventilov (sedaj je motor blaifraj)
- nova odmična gred,
- novi odročniki,
- nova veriga in španer za odmično gred,
- zamenjani pumpi za vodo in za bencin,
- nove dihtunge,
- vstavljene špirale za vijake pri filtru (je eden malo navoje pretegnil)
- nova podložka za pokrov filtra za olje (od Robija),
- novi diski in pakne,
- fertajler elektronski od 123

Menjalnik BVM 4 novo:
- ležaji,
- sinhroti,
- dihtunge

Kuplunga novo:
- potisna plošča in ležaj

Hidro pumpa:
- zamenjane dihtunge, ležaj in blok za batke (z jeklenim)

Upam da smo zadeli barvo bloka motorja. Alumijaste komponente so bile pošpricane z barvo za aluminij (JBG če dosti delaš z Al postaneš malo paranoičen glede korozije). Ostale komponente so pobarvane v istih barvah kot so bile pred demontažo.
Glede LPG zadnje čase študiram, da ga ne bom namontiral nazaj, ker sumim, da je bilo kup problemov na motorju povezanih s pretirano uporabo plina zaradi zanič bencin tanka. Glava je bila zvita in jo je bilo treba pobrusit.

Fergazar, ki ga ni na fotkah je tudi obnovljen z novimi dihtungami in šobami (jih delajo na češkem). Zanimivo ene od šob sploh ni bilo in je bila blindirana (mislim, da je bilo to narejeno v sklopu modifikacije na LPG). Fergazar je bilo tudi treba pobrusit na spodnji površini ker ga je nekdo pretegnil, ko ga je montiral in malo zvil (itak, da je tam vlekel zrak).

garac

Me veseli, da se je nekdo te žabe lotil tako, kot je treba. Najbrž je bilo vzdrževanje precej zanemarjeno
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

TISO

Ma ne bi ravno rekel da je bilo vzdrževanje tako hudo slabo. Ampak so bili problemi, kot sem rekel po mojem povezani s pretirano uporabo plina. Rezervoar je imel luknjo in je puščal če si napolnil malo čez polovico in motorju je zmanjkalo bencina malo pod polovico. In se je potem vozilo preveč na plin (tudi moja krivda). Ker plin deluje malo bolj na vroči strani so šli ventili, vse skupaj se je pregrevalo (zvita glava) zaradi ne ravno najboljše pumpe za vodo in od tam je šlo vse navzdol. Pa nosilci motorja in menjalnika so bili tudi ubogi, ker ne vpliva ravno blagodejno na vse skupaj.

Potem pa če že imaš motor zunaj in narazen pač pomenjaš vse kar se da, da ti potem ni treba vsega še enkrat na novo iz avtomobila vlečt (cela znanost).
Odmična gred in odročniki so pa bili še original in obrabljeni. Pri Saasnu sem nabavil obnovljene z nitriranimi površinami, tako da bo za nekaj časa.

andraž

Bravo. Konkretna akcija. Zamenjaj še hladilnik, če ga še nisi. Tam je lahko tona usedlin...