Tiso-tova Žabica

Začel/a TISO, Avgust 16, 2015, 06:47:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

TISO

Hvala. Sem pogledal v parts katalogu ampak nisem bil čisto ziher.

žabec

Èe rabiš, je en par še pri meni, samo bom moral poiskati na podstrešju.

Lp F
Samo ena boginja je prava !

TISO

Citat od: žabec;216128Èe rabiš, je en par še pri meni, samo bom moral poiskati na podstrešju.

Lp F

Definitivno sem zainteresiran zanje.

andraž

Novih iz stare zaloge, oziroma ponaredkov se ne dobi. Prodajajo zgolj rabljene, ki pa so pogosto malo zviti, ker je tale aluminij precej občutljiv.

žabec

Citat od: žabec;216128Èe rabiš, je en par še pri meni, samo bom moral poiskati na podstrešju.

Lp F

Bom poiskal potem pa se slišiva.

TISO

Eno vprašanje glede hidro pump.
A je kakšna bistvena razlika (pretok, pritisk) med tisto s 3-mi jermenicami za bvh menjalnik in tisto z dvema jermenicama za bvm menjalnik?

andraž

Vprašaj Robija. On bo sigurno vedel. So razlike v pritiskih.

žabec

Citat od: žabec;216211Bom poiskal potem pa se slišiva.

Končno sem našel čas. da sem šel brskat po podstrešju in sem našel okrasni letvi za B stebrička. Takole zgledata.  Èe te zanimata se slišiva.

žabec

V Reynoldsovi knjigio DS-kah sem našel še zunanjost DSuper po letu 72, tu se lepo vidi ta rebrasta okrasna pločevina na B in C stebričkih.

TISO

Seveda me zanimata.
kakšna napaka?

TISO

Mimogrede imam en avtoradio za prodat za 200 ojrof.
RertroSound classic z Becker Marcedes-Benz optiko (plošča in gumbi) nikoli priključen (ker sem nabavil drugega). Manjkata samo puši za pritrditev optike (plošče) na potenciometra, kar ni problem ker je notri kup matic za potenciometra v ta namen.
gre za tole zadevo :
http://www.youngtimerradio-shop.de/epages/61037185.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/61037185/Products/8927_30

TISO

Eno malo poročilo kaj se dogaja na mojem avtu.
Kot sem omenil v eni drugi temi je pri pregledu pred začetkom del padlo par presenečenj. Glavno presenečenje je bila slaba kompresija motorja.
Kaj je bilo že narejeno ali je v planu:
- ventili in njihova ležišča (menjava - že končano),
- malo jajčasti cilindri (ni tak hudo, da bi bilo treba menjat cilinder+bat+obročki in smo pohonali ter bomo vgradili nove obročke ko mi jih diler pošlje).
- obe gredi je bilo treba pobrusiti, kar seveda potegne za sabo nove ležaje
- itak se menja vsa tesnila mopeda,
- novi nosilci motorja in menjalnika (vsi trije) so naročeni (stara motorska bom obnovil - za rezervo)
- veriga za odmik ventilov je OK in ostane
- sklopko bom dal nanetat nove obloge - sicer je še OK, ampak če je že zunaj...
- menjalnik je OK
- podn je pošvasan
- pleharija tudi porihtana (bilo pred leti že enkrat delano - ne glih najboljše)
- pofarbana pleharija (ostane AC640 bleu delta čeprav to ni originalna barva avta)
- pomenjali bomo še vsa tesnila karoserije (stara so se že rahlo razpadala),
- hidro pumpo bom obnovil,
- sledi še pregled in predihtanje korektorjev višine, amortizerjev in bremz cilindrov + ventil.

Mimogrede bom vgradil še avtoradio (RetroRadio Hermosa) ter novi zadnji zvočnik (drag ko sam satan) in če najdem kje tudi po normalni ceni tudi pasovi za zadnje sedeže (sprednji ostanejo nesamozateglivi)
Kar je Palassirano ostane (skaj sedeži s širokimi naslonjali za glavo, ratkape, inox na pragovih spodaj) razen plehcov na B nosilcu.

Vprašanje:
A slučajno kdo ve kje bi lahko testiral hidroregulator? Sem obnovil enega (zamenjal tesnila in kroglice) samo ga nimam kje stestirat.

JureA

Pred kratkim sem se zvečer vračal z rekreacije na Konjiški gori in sem še avto (GS) peljal malo na rekreacijo po naši fari.
In se pripeljejo nasproti rumene luči.
Potem pa še pobliskajo.
Ker sem bolj počasne pameti, je bila žaba že mimo, preden sem pobliskal nazaj.

Lovro

Dolgčas ti ni bilo. Boš pa sedaj imel mir in se lepo vozil, vsaj želim ti tako :BigThumbs:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)