C4 1.6Vti Exclusive (Gox)

Začel/a Gox, Maj 21, 2015, 11:52:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Že dolgo polira luči, je mehanik. Pravi da je vidu že dosti luči, ko ljudje namažejo gor "ni da ni" in pol pridejo na poliranje luči. In se jo pol težko očisti, spuca.

Še najbolje se obnese samo poliranje. Je pa "steklo" luči precej mehka plastika pravi.

Jaz ne bom nič premazal, pa bom vidu kolko bo trajalo. Èe ne pa bom pol drugo luč kupil. (škoda da nisem že lani, ko sem levo menjal)

15€ sem porabil.

Poštar

Èe ti je luč pred poliranjem brusil s 1000, 800 ozioma še bolj z grobim je odstranil vso uv zaščito v polikarbonatu.  Kupi en kvaliteten uv odporen sealent, na tanko namaži in prebriši v dveh slojih, na vsakih nekaj mesecev, če avto voziš pod krtače pa bolj pogosto, drugače bodo uv žarki naredili svoje.

Druga varianta je brušenje in lakiranje.

MSrougeZX

Citat od: Gox;259261Že dolgo polira luči, je mehanik. Pravi da je vidu že dosti luči, ko ljudje namažejo gor "ni da ni" in pol pridejo na poliranje luči. In se jo pol težko očisti, spuca.

Še najbolje se obnese samo poliranje. Je pa "steklo" luči precej mehka plastika pravi.

Jaz ne bom nič premazal, pa bom vidu kolko bo trajalo. Èe ne pa bom pol drugo luč kupil. (škoda da nisem že lani, ko sem levo menjal)

15€ sem porabil.

Èe daš gor vosek, ne boš nič zasral..slabše ne bo...to ti je par minutk..pa tudi če 1x na mesec ponoviš vsakič...in ne bo treba nič spucat dol pri ponovnem poliranju. To da se najbolje obnese samo poliranje je ena BEDARIJA. Zadnjih 5 let sem sigurno spoliral že 200+ parov luči, tako da vem o čem govorim.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

dbostjan

Na vseh svojih avtih do sedaj, ki niso imeli steklenih luči, sem površino sprednjih in zadnjih luči enkrat letno (spotoma, ko sem zaščitil lak na avtu) premazal s polirnim sredstvom za zaščito novega laka. Nikoli ni bilo nikakršnih težav, da bi pokvaril izgled ali vidljivost, tudi po več kot desetih letih ni bilo sledi porumenelosti na lučeh. Res pa je, da se izogibam avtopralnici, če se le da.

Gox

158.000km :) lepo teče ...

Malo sem pogledal statistiko ... pije še zmeraj 7,8L, v letu 2019 sem prevozil dobrih 15.000km (se pozna izlet na Èeško, Nemčijo, Francijo).

Olja še zmeraj neki spije, ko zapiska dolijem.

Gume imajo prevoženih 19.000km (goodyear vector 4season). Jih morem obrnit naprej/nazaj, vendar ni opaziti pretirane obrabe. Sem zadovoljen z njimi.

Èez dober mesec bo treba na servis ... redni servis.

Extra bo treba malo klimo preverit, nekaj se oglaša v zračnikih, mogoče premalo plina .. pa očisiti bo treba kanale...kljub temu da je klima (oz. gumb) stalno prižgana in na auto, se je neki zasmradilo noter. Zjutraj zasmrdi, po gnilem listju. (kanale pod šipo sem pogledal, vendar so čisti, saj jih mehanik vedno preveri) Filter klime sem tudi dal nov, pa je pomagalo 3-4 dni.

Pa zadnje amortizerje malo pogledat, počasi je začelo nabijat zadaj, pri luknjah na cesti...

To predvidoma v februarju zrihtam. (ko bo servis, da se vse pregleda)

Drugače pa je avto :emot112:

zlikovski

Gox

160.000km je tu :) Ključek že sveti ... zelo kmalu se bo treba zmenit za servis.

Zadnji amortizerji, klima dofilat, redni servis, pa verjetno še nosilec motorja pogledat, ki trese avto pri speljevanju, še posebej v rikverc.

Sporočim konec meseca ugotovitve in rešitve. :BigThumbs:

Gox

160.500km ... servis opravljen.

Olje , filtri, podmazovanje vrat, kontrola vsega...

Klima spustila, mogoče cev (neki mastno okoli cevi) , mogoče hladilnik klime. (To rešimo v marcu, se morem še naročit)

Nosilci motorja so ok, tresla pločevinasta zaščita nad auspuhom. Boljše pritrjeno in zgleda ok.

Amortizer desno zadaj tolče. Grem še testirat vse 4, da vidimo al menjam cele, al samo zgornji del, gumi nosilec...pa gume obrnjene naprej/nazaj)

Drugo pa je ok :)

Vozim naprej :)

Čojko

Lepo skrbiš zanj. Zdaj se že začenjajo večja popravila.

Gox

Na AMZS sem opravil preventivni servisni pregled. (ki ti kot članu pripada 2x letno zastonj) Vsebuje tudi test amortizerjev.

Drugače se sam test plača 20€.

Pogledali avto spodaj, lufte, amortizerje, zavore malo, višino luči, olje, zavorno tekočino, gume, hladilno tekočino. Preverili ventilacijo, pihanje ...

Amortizerji so dobri, še najslabši rezultat je pokazal prvi desno. Drugače je mojster na stezi povedal, da nov amortizer pokaže na mašini 80% in da so moji z cca 70% še zelo dobri.

Menjali bomo pol, samo zgornji del vpetja.

gule

C4 ima problem sprednjih amortizerjev. Je, pa zanimivo, da dobijo vodoravno zračnost, se ne izrabijo na klasičen način, navpično.

Gox

C4 je doma :) zrihtana ko nova ...

Šel hladilnik klime ... Tadej je novega original namontiral, redno po ceniku kaže 300+ ....

Zadaj je zablokiral en amortizer, pa je blo treba nove dat. Kar po ceniku kaže cca 100 na kos.

Pa še novo rokco zadnjega brisalca, mi je namontiral, ker je ta stara dobesedno razpadla na pol. (cca 25 po ceniku se mi zdi)

Zdej štima :) lepo pelje, zadaj nič ne nabija, vse tiho je... klima hladi.

Sem pa sam 1x se peljal z njo ta teden :) Jo malo šparam ... Mam eno bolj zabavno vozilo na cesti :)

Lenko

Gox

Citat od: Lenko;266686Èakamo fotke

Lepa je :take_picture:

Lenko

Citat od: Gox;266693Lepa je :take_picture:
Lepa 😀