C4 1.6Vti Exclusive (Gox)

Začel/a Gox, Maj 21, 2015, 11:52:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

C4-ka je še vedno dobra :)

Že par dni je pred vsakim zagonom "zapiskalo" servis, sam čisto na kratko, tako da niti ni uspelo napisat na displej kaj jo muči. Tudi lučka service, je takoj ugasnila.

Danes sem pa pogruntal, ko je končno uspela izpisat opozorilo na ekran. Menjaj baterijo daljinca :) CR2032

Zamenjana ...

163.000km ... mestne vožnje pa popije 9 :)

:BigThumbs:

zlomjo

C4ko je že čisto v senci Specialnega.

Čojko

6 tkm v 9 mesecih. Si šel kam dlje z njim?

Gox

Včeraj zjutraj štartam od doma ... študiram, spaček al C4? Ma naj bo C4, grem v tretjo občino pogledat eno C5-ko ...

Naložim tisto aplikacijo za prečkanje meje, štartam, pospešujem na hitro cesto, pridem do 85km/h ...pisk piiiiiiiiiiii SERVICE, engine Fault, repair nedded ... trrrrr trrrrr avto zgubi moč.

Pogledam v ogledalo, zadaj velik napis AMZS avtovleka ... no vsaj to, če rabim pomoč, je že zadaj :)  Pa avto kar lepo pelje 80km/h dalje, service ugasne, samo lučka motorja gori.

Zavijem dol s hitre ceste, obrnem smer mehanik. Vmes pokličem in se hitro najavim, da prihajam in da rabim tester :)

Vžigalna tuljava drugi cilinder in svečke. (napaka izgorevanja)

Dobil nove svečke in novo tuljavo, čez dobro uro sem se že odpeljal. SUPER

:BigThumbs:

zlikovski

dvorjan

Ja, ga ni pred serviserjem v zlathi. =) Pa da ima se rezervne dele na zalogi ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

zlomjo

To pa je brzina. Na koliko pa se menjajo svečke pri teh novih avtih? Se vozim že 15 let samo z dizli pa ne spremljam več.

Čojko

Res ti je ratalo :BigThumbs:
Citroen je treba vozit, sicer nagaja.

Kaj pa C5? Si jo imel za gledat zase?

zlomjo

Gox

Svečke se menjajo na 40-60.000km ... odvisno od režima.

Te moje so imele 44.000km, naslednji letni servis , bi jih zamenjal. Pa je blo treba prej.

C5-ke pa jaz ne bi kupil ... ni to avto zame.

MSrougeZX

Tak informativno me zanima cena vzigalne tuljave. Cukal pa nic ni?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Gox

Do engine fault, ni cukal nič.

Vžigalna tuljava naj bi bila okoli 100€

tomaz555

Zgleda je to datumsko pogojena napaka. Na identičnem avtu jo je fotr menjal prejšnji teden. Naj bi bilo 75 evrov strošek. Do lučke ni nič opozarjala.

Gox

Na c3 picassoju, smo že dve menjali ... tu pa tam gredo :) Vti mašina ...

zlikovski