C4 1.6Vti Exclusive (Gox)

Začel/a Gox, Maj 21, 2015, 11:52:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Dobrih 140 tisoč km ... Danes je spet pojamrala za olje :) Sem dolil 0,8l pa je zdej do max.

Dolil vitrex, pripravil strgalo za led, preveril nivo hladilne tekočine in gume preveril..

Dodal še en vijak  na odbijač...(manjka en štift, pri maski)

Posesal malo in je :) Zadovoljni lastnik c4 :)

garac

Ojoj pa ti si ko cojko neko spar total not vlil? Jojme ne
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

V soboto sem imel priliko sprobat gume tudi na kratkem snežnem klancu.

Pot do lovske koče Zelše je bila v zadnjih 300m zasnežena. Na pot sem prispel tretji, tako da ni bila pretirano zvožena. V prvi brzini sem se podal v klanec in počasi enakomerno normalno pripeljal do vrha, do koče. Vmes je malo spodrsavalo tu pa tam, je pa avto normalno peljal naprej.

Potem je pa prišel Danilo in z lopato nametal malo peska po klancu, da je potem še Niko s Puntom prispel gor, kar mu v prvem poskusu ni ratalo.

Po sprobanem sem zadovoljen z 4season gumami zanekrat :)

Gox

143.000km obrnili navsezgodaj :)

Še 2500 pravi do letnega servisa ...

Tepihi > po treh mesecih čepki na voznikovem tepihu ne držijo več, se ne zatakne. (verjetno slaba kvaliteta obročkov)

Čojko

Citat od: Gox;250812143.000km obrnili navsezgodaj :)

Ja, bo treba kmalu o novem razmišljat:Hammer3:

Gox

Preden sem original znucan tepih stran vrgu, sem si shranil obročke :)

Sedaj sem končno našel kam sem jih lepo shranil in jih zamenjal s tistimi na novem tepihu.

Na prvi pogled enaki obročki, razlika je le da original imajo "šifre" gor vtisnjene ... in da držijo.

Ta drugi brez oznak so se po treh mesecih začeli odklapljat.

Tako da sedaj je tepih spet tam, kjer more bit.

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

Èe srečate C4-ko samo z enim odbojnikom zraka na oknu ... šoferskem, lahko da je moj ... včeraj sem opazil da enega nimam več ... ne vem al je odpadu, al mu je kdo pomagal.

Drug teden se bo treba naročiti na servis. Redni letni servis 144.000km

Gox

Tako drug teden je naročena na servis ... naročen nov "zapiralec" voznikovih vrat, ker ta stari ob zapiranju poka.
Naročeni tudi novi odbojniki zraka za stekla.

:take_picture:

Gox

Letni servis opravljen ... 144444km je obrnilo na poti do servisa.

Menjano olje, filter olja, filtri kabine, preverjene zavore, preverjena višina luči (na mojo željo) , podmazani panti in ključavnice, preverjen tlak v pnevmatikah, menjano zapiralo šoferskih vrat (je pokalo pri zapiranju) in deflektorji za zrak za okna spredaj. Pa še modelček sem si kupil od ta novega Aircrossa aja pa še zglob vilice desno spredaj je bil zamenjan, ker je že imel luft. ... pa je blo glih drobiž čez 300. Se kar pozna My Citroen da je že na -35% popusta, pa 17% na olje... Same pohvale za AH Jenko ... in seveda mehanika Tadeja.

Deflektorje za na šipe sem sedaj malo prilepil, s tesa obojestranskim trakom, tako da se dobro držijo :)

Pa še slike lepe Slovenije :take_picture:

zlikovski

To pa je vzgledna delavnica, čistoča, vse na svojem mestu!

gule

Res škoda, da je Citroen ustavil izdelavo modela C4, ker je to res en kvalitetno sestavljen avto. Zelo težko pojasniš klijentu, da je ta model nasledil Cactus...ki nima niti števec vrtljajev motorja...

Čojko

Pa dve letni vinjeti ima, ena za na AC, druga pa za vožnjo po Intersparu. :funny34d:

Gox

Že kak mesec nazaj sem se lotil majhne predelave ...

C4-ka MkI je to imela serijsko, oz. vsaj v exclusive opremi. Škatlico za očala nad voznikovo glavo.
Pri C4-ki MkII so to ukinili in dodali klasičen ročaj.

Nabavil sem "univerzalno" škatlico za očala in še en rabljen ročaj C4-ke (picasso) imajo enake ročke. (Da ne uničujem moj original ročaj)

Tako da sem na univerzalno škatlico montiral "citroen" priključke in jo nataknil na mesto ročaja.

Barva se ujema s stropno oblogo, škatlica se lepo zapira in očala pašejo na svoje mesto.

Sem zadovoljen z delom :)

dvorjan

Super si zrihtal.
Kje si pa nabavil stvari?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!