C4 1.6Vti Exclusive (Gox)

Začel/a Gox, Maj 21, 2015, 11:52:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

CitroX

Dobra poraba. Je pa razlika v teži kakih 100 kg in nekaj prečnega prereza več.
Imam pa občutek, da se ta vti motor nič kaj rad ne vrti. Že prej sem preizkusil v 308-ki, pa me ni ravno prepričal. Moja xsara se je pri 280 tisoč lepše vrtela... Enostavno ni motor za to, se mi zdi. Pa saj ne, da je to katastrofa, samo se opazi.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

Gox

Pa sem jo zrihtal ... oz. servis jo je ...

Zdaj je C4-ka zatesnjena :) Olje ne pušča več. Puščal je semering pod napenjalcem, oz. tam nekje ... pa še nekaj ...

Naslednji projekt je ... nove gume ... in potem počasi bo potrebno naročit novo "zapiralo" voznikovih vrat, je začelo pokat pri zapiranju.

sharkgrey

Ja zapiralo oziroma omejevalec sem jaz tud že menjal.

Kako ste pa ugotovil puščanje? Je kaj velik puščalo oz. če je bilo kaj fleka pod avtom?

Gox

Citat od: sharkgrey;247406Ja zapiralo oziroma omejevalec sem jaz tud že menjal.

Kako ste pa ugotovil puščanje? Je kaj velik puščalo oz. če je bilo kaj fleka pod avtom?

Zapiralo je okoli 40€?

Na rednem servisu je opazil mehanik pri pregledu avta ... od spodaj na dvigalu, se je videlo da je zadaj za motorjem malo mastno ... od zgoraj, se ni videlo nič, je zgledalo vse ok.

sharkgrey

Omejevalec vrat 41,79€ plus 0,5 ure dela.

Gox

Naročil nove tepihe po spletu. (prednja dva, saj zadaj so še "novi", ker se redkokdaj kdo zadaj pelje, jaz se sploh še nisem nikoli :))

Dobro je da lahko naročiš kose po želji ... samo voznikov, samo spredaj, komplet .... premium tepihi za spredaj 30€ + 5€ napis C4 + 3€ dostava ... (gratis mikrokrpa :))

Zgledajo lepo, debeli ... Ta stari "avtomerkur" so zdržali 3 leta. (zelo tanki)

Čojko

V Konstilu v Logatcu se lahko tudi oglasiš in tam izbiraš ni da ni.

Gox

Citat od: Èojko;247458V Konstilu v Logatcu se lahko tudi oglasiš in tam izbiraš ni da ni.

Vem sem bil zadnjič tam pri njihovih sosedih ... sem šel tudi zdej 2x mimo, samo nisem utegnil se ustavit ... sem raje naročil na dom.

gigo

Imam že nekaj let njihove v c5-ki in so solidni sam jim zamerim, da štifti za pritrditev popuščajo in posledično tepih zapleše od časa do časa.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Gox

Stare Michelinke Alpinke so naredile svoje ... letnik 2014. cca 60.000km skozi na avtu...

Nabavil celoletne 4 seasons, narejene julija 2018, slovenski proizvod. (Mimovrste 4x110€)

Danes zložil v prtljažnik, jutri peljem k mojstru da jih zmontira.

Pol pa da vidimo kako bodo dobre v praksi.

CitroX

Zanimiva izbira. Alpinke (zimske) si imel gor in 60 tisoč nažgal? So kdaj videle sneg?

Jaz imam trenutno na 3008 Nexen Npriz 4s (225/50 R17). Imajo še zakonsko zimsko več kot dovolj profila, ampak bom vseeno kupil nove zimske Sava eskimo HP2. Nexen gre gor spet spomladi, da jih porabim.

Te celoletne me nekak niso prepričale. Pozimi imam skozi malo nelagodni občutek, v mokrem pa tudi. Poleti pa je malo traktorski profil za razgret asfalt ... če bi imel dva avta in bi enega imel za fijakanje malo sem in tja po mestu, bi bilo kul, za nažiganje kilometrov pa ne.

Je pa res, da so celoletne vsako leto boljše.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

Gox

Ja zimske so bile gor, ko sem avto dobil ... mogoče so videle sneg prvo leto pri prejšnjem lastniku. Potem sem jih kar pustil gor.

Profila je še 3-4mm, po suhem so še solidne, velika slabost pa je sedaj na mokrem, pač se vidi da jim poletna vročina ne paše...

Že nekaj časa me zanima kako se obnesejo celoletne gume, zato sem jih tudi to rundo vzel, da se osebno prepričam. (redkokdaj naletim na sneg, vseeno pa imam verige vedno v avtu v "luknji" od rezervne gume ...)

Goodyear sem izbral ker so nekako bili že od nekdaj na trgu s celoletnimi gumami.. tako da predvidevam da so se nekaj le naučili in naredili solidno gumo.

Na c3 picassoju imam Michelinke crossclimate, zaenkrat zadovoljen z njimi, ker pa jih ne vozim vsaki dan, nimam občutka kako se obnesejo.

Deluje pa michelinka veliko bolj letna ... ta goodyear pa skoraj kot zimska ...

No o mojem testu celoletnih Goodyeark pa boste še brali v tej temi :) :)

Čojko

Jaz sem imel celoletne GY na kombiju pa so se mi začele luščiti. Potem sem kupil zopet GY letne pa isto luščenje po določenem času. Sedaj se GY izogibam.

Gox

Gume so gor ... tečejo tiho, neslišno.

Vulkanizer pravi, da imam res ravne feltne, nič ne opletajo levo desno, gor ali dol ... tečejo 100% ravno na mašini.

Naslednji projekt na listi "things to do" bo zapiralo voznikovih vrat in servis predvidoma FEB2019 (po planu)

Čojko

Dober kompromisni profil za celoletne pnevmatike. Slabost je le bočna vodljivost. Se pač navadiš ovinke malo počasneje vozit.