Nova kočija

Začel/a andraž, April 06, 2015, 10:21:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sušo

U kako sm smotan... Zdele šele vidu zajeb - moj.
Andraž piše o ležaju jst pa o končniku. He he he. Prsti hitrejši od glave.
My bad.

Torej ja, pr ležaju pa res ni kej za optikirat.

MSrougeZX

Meni so pred leti tudi trdili da niso nekaj demontirali in posledično zjebali optiko (uradni servis)...ugotovil sem pa itak ko je že gumo požrlo...no takrat mi je lokalni mehanik lepo pokazal sledi kar vse so razdrli in bi morali tudi optiko poštimat. Tak da če ti je pred posegom avto šel ravno in volan ravno stal nimajo kaj drkat, pelji nazaj in zahtevaj optiko...brezplačno seveda...pa priznan servis gor ali dol.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

andraž

Saj se ni za veliko premaknilo. Ampak jaz sem tečen na to temo in mi gre na živce, če volan ni čisto na sredini, sploh pa če avto malo vleče.
Do ideje, da se je nekaj premaknilo, sem prišel, ker je mehanik konkretno mlatil s kladivom, da je dal narazen vse, ker je moral odmontirat. Saj je ohišje ležaja odlitek, ampak ob preveč sile se lahko tudi zvije.

ModelJT

Ma preljes nazaj pa naj naredijo optiko in je to to.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Citroenovc

Lej men so tudi (verjetno na istem servisu) menjali ležaj. Desni. in ko sem videl kaj vse se je podrlo - sem bil prepričan, da bo treba optiko. No pa začuda je avto šel lepo in tudivlekel ni nič nikamor. Niti gume ni požrl.

Ampak ja - za gledat to menjavo ni najlepše, ker je veliko mlatenja. In seveda, ker pri tebi zdaj ni vse tako kot je bilo prej, pelji nazaj pa bodo porihtal.
OK

LP
Primož

andraž

Ja, je isti servis. Verjetno bodo jutri imeli čas, da neredijo optiko. Poročam.

andraž

Optika narejena. Malo je bilo treba nastaviti levo sprednje kolo, tisto na katerem je bil zamenjan ležaj. Nihče ne ve kaj in zakaj se je premaknilo pri menjavi. Zdaj je volan naravnost in avto gre naravnost.

andraž

Leto lastništva je naokoli, prevoženih 18000, sedaj ima 181000 kilometrov. 1x redni servis z menjavo spodnjih nosilcev amortizerjev spredaj in amortizerjev zadnjih vrat - mislim da je bilo 320 eur, menjava levega sprednjega kolesnega ležaja - 65 eur.
Povprečna poraba tam nekje 6,4.
Nobenih drugih sitnosti. Avto je super in sem nadzadovoljen!

andraž

Mogoče kdo pozna mojstra iz Lj.okolice, ki naredi manšeto prestavne ročice. Nova je 47 eur, kar je veliko, pa še May Citroen plus ne deluje za ta del.

pecko01

Meni je ta mojster (avtotapetnik) pred leti preoblekel volan. Hitro in zelo kvalitetno. Po 60000 km je še vedno tak kot nov. Skupaj izbereta usnje in mogoče ti to lahko naredi takoj, če prineseš že odmontirano, da kar počakaš in ne hodiš dvakrat tja.

Železnik Zdravko, tel. 041 667 243    
Podlipa 29   
Pri Vrhniki   

LP

Romzi

Citat od: andraž;217710Mogoče kdo pozna mojstra iz Lj.okolice, ki naredi manšeto prestavne ročice. Nova je 47 eur, kar je veliko, pa še May Citroen plus ne deluje za ta del.
Sodelavec je za starega Passata nabavil preko Ebaya za drobiž. Preveri.

andraž

Malo šampona, malo voska in nekaj časa pa takole zgleda.

andraž

Ponovno na optiko....

Včeraj sem komaj rešil C5 pred konkretno deformacijo lepe oblike.
En wannabe športnik z vsaj 30 let starim bmw je šel počez čez ovinek, tako, da je šel po moji stani lepo plesoč, na hitro sem se mu umaknil na levo, kar malo s ceste in tam srečal ogromno jamo, v katero je prvo udarilo levo sprednje kolo, potem pa na polno še zadnje. Pločevina cela.
Zdaj volan ni naravnost in avto gre v desno. Ker imam dokaj nove gume grem na optiko. Spredaj se bo že nastavilo, zadaj me bolj skrbi.
Seveda gre iz mojega žepa, ker je športnik odplesal naprej...

andraž

Prva težava. C5 bil v Švici.
Ko štartam nazaj proti domu po nekaj metrih pisk, rdeč napis STOP in rdeča lučka za zavore...
Ahhhhhh. Pogledam rezervoar za zavorno tekočino, DOT4 pod minimumom. Ker bencinske črpalke ni blizu, se s posranimi gatami peljem 25 km po klancu dol...
Na črpalki kupim olje, ga nalijem, lučka ugasne, gas domov.
Doma preverim koliko je olja. Nekje tam, kjer je bilo...
Včeraj spet daljša pot v tujino. Tam pogledam okoli koles, desni sprednji kolotek konkretno masten. Gledam bolj podrobno, cevka ki prihaja zgoraj pri amortizerju ven in gre iz tanke v debelejšo je strgana... Nič jasno, ker to je cev za hidravliko, če kaj vem...
Dve težavi skoraj istočasno...
Je možno, da je toliko padel nivo zavorne tekočine zaradi obrabljenih ploščic???? Avto je bil na servisu 10000 km nazaj in olja je bilo dovolj, sem še sam gledal, ker sem bil pri servisu zraven. To se mi zdi skoraj nemogoče.
Danes grem to čudo pokazat k Jerovšku in poročam kaj se dogaja.

Čojko

Kaj ni ista tekočina tako za hidravliko kot bremze oz. ali ni to povezano med seboj?