Nova kočija

Začel/a andraž, April 06, 2015, 10:21:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Po skoraj dveh mesecih in blizu 4000 km ZELO ZADOVOLJEN
-zamenjani zvočniki spredaj in zadaj s 16-kami, spredaj kretnica, tako da se sliši bistveno bolje

-na živce gre sedež, ki se malo premika

-danes crknila xsenonka (kje se to dobi?), začela je vijolično svetit

-zadnji brisalec cvili-verjetno je puša ali motorček, ni metlica

-kljub pregrešno dragim (če bi vedel da toliko stanejo, bi vzel kakšne druge) originalnim brisalcem spredaj, le-ti občasno odskakujejo in malo škripajo...

-občasno ko je parkiran sprednji konec malo zleze gor, to pa se poravna takoj ko ga odklenem in odprem vrata (saj to mogoče sploh ni napaka)

-poraba po BC med 6,5 in 6,8

Še vedno trdim-ogromno avta za ta denar

alesz

Citatoriginalnim brisalcem spredaj, le-ti občasno odskakujejo in malo škripajo...
.........barvan avto,temeljito očisti steklo.Èe samo parkiraš na servisu pred ventilatorji ki pihajo zrak ven iz komore imaš poskakajoče brisalce....

andraž

Sem vedel, da obstaja rešitev. Hvala!

Citroenovc

Pa tudi pregrešno dragi niso - kolk so že - okol 35Eur/par.  Mogoče kak euro več. Ni sile.

Kar se tiče pa "plesanja" ob odklepanju - meni je pa to od dneva št1. in nultega km dalje ena bolj simpatičnih lastnosti C5ke. Èe že ni več dviganja ob zagonu - so vsaj ta feature naredili: nekaj časa parkiran se malo spusti ali pa dvigne - ko ga odkleneš, se pa ponivelira v vozno višino. Skratka - vse BP. Ne brini.
OK

LP
Primož

MSrougeZX

Brisalce se kupuje na carglasu..smo že o tem debatirali...pozimi so bili 20eur sedaj so 30€ za katerikoli avto...bosch aerotwin.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

andraž

No, jaz sem dal za par 56 Eur, pri Jerovšku, kar se mi zdi ogromno. Ko jih je že zmontiral in sem jih šel plačat, se nisem mogel premisliti.
Še eno vprašanje; verjetno je popolnoma enaka zadeva s xenon žarnico. Originalna je draga, neoriginal preživiš? Katero znamko kupiti, da bo neoriginal kljub vsemu deloval kot je treba. Kitajske robe je veliko...

Citroenovc

Eh ja - a v MyCitroen se pa ti ne bi včlanil?

Moji so original, kupljeni pri Toniju in glede na starost avta je zdaj že -35% na polno ceno. 56Eur - 35% = 36,4Eur. Pozimi je bilo pa še -30, ker je bil šele 6 let od prve registracije - pa je bilo pa očitno 39Eur ...
OK

LP
Primož

andraž

Eh, ja. Sem včlanjen v MY citroen, pa so mi računali 56... Se v ponedeljek pritožim, ko gre avto na kleparsko/ličarsko popravilo

MSrougeZX

xenonke prijatelj nabavlja pri facelift.si...cena sitnica...delajo pa že 2 leti bp.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

andraž

Hvala, dobra izbira. Od 19,90 naprej. Me prav zanima koliko stane original z My Citroen popustom.

Citroenovc

Citat od: andraž;203928Eh, ja. Sem včlanjen v MY citroen,

Si včlanil C5 ali si bil član že od prej? Ker članstvo je jasno vezano na posamezen avto in ne na človeka.

Dopuščam pa, da sem imel nevede srečo, da je takrat veljal še kak "sezonski" popust.
OK

LP
Primož

andraž

Včlanjen je C5, ker prej nisem imel nobenega novodobnega Citroena, samo stara jajca... Se danes pozanimam.

andraž

Ugotovil sem, da je BC lažnivec. Porabo tanka je kazal 6,2, dejanska izračunana pa je bila 6,7l/100 km

andraž

Pa še to me zanima: kaj pomeni pri xenon-u temperatura barve? Razpon je od 4300 K do 5000 K. Bolj belo ali bolj modro, ali je kakšen drugi trik?

Citroenovc

4300 je "bolj topla" od 5000. Ampak oboje je pa že "hladno".

2800 ti je temperatura klasične žarilne nitke - se pravi prijetna topla. Že 3000 je bolj intenzivna bela.

meni BC že vsa leta laže dobre pol litra. Manj se voziš po mestu (oz s čim manj režima, ko ne izračunava trenutne porabe) - bolj je točen.

6.7l je za ta avto še vedno odlična poraba.
OK

LP
Primož