Nova kočija

Začel/a andraž, April 06, 2015, 10:21:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dexterboy

@andraž, če upoštevamo tisti pregovor o kozi in citroenu pred bajto... Ali je res tako hudo, da ne more biti slabše?
:emot15:
Drugače pa čestitke ob nakupu. Naj ti dolgo služi, za test pa lahko prideš čez dva tedna po garača pa mene, da bomo šli skupaj na krvodajalsko. Upam, da ne prekoračimoskupne dovoljene teže pa da avto potegne. Ga boš prej čipal? (he he he)
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

andraž

He he. Gremo prvo spustiti kri, potem pa test, če potegne 3 konkretne desce. Upam, da bo. Na čipanje pa niti pomislim ne.

andraž

Mi gresta pa dve stvari malo na živce:

-voznikov sedež, ki je električno nastavljiv, se malo premika naprej-nazaj. Ko recimo speljem ali zaviram, se čuti premik... Ima kdo podoben problem ali idejo kako ukrepati, da bi bil sedež fiksen. Sem gledal spodaj, kot kaže se premika na zobniku.

-kupil sem letne gume Kumho, kljub temu da sem dal že 2x centrirat, še vedno malo trese volan med cca. 110 in 120 km/h, kar me moti. Alu platišča so kar ok, malenkost se jim pozna 165000 km, ampak to nebi smel biti vzrok. Vulkanizer mi je rekel, da je ta avto zelo občutljiv in da po njegovih izkušnjah res dobro teče samo Michelin...

Matteo.

Zdravo, s sedežem imam tudi sam malenkost problem, imam enak avto kot ti, električni sedeži so super, vendar ima tudi moj voznikov luft, sovoznikov je pa začel cvilit vendar sem to uspešno odpravil.
Kar se tiče gum.. hmm, imam že 2 sezono Nexen gume, vem da boste rekli najcenejši čipšit, vendar jih dobim po dobri ceni, imel sem letne so bile super nobenega tresenja sem se vozil do 210km/h pa ni nič treslo, zimske winguard sport so dobre za v sneg vendar se hitro obrabljajo posebno na tem avtomobilu z hidravliko. Ampak peljejo se bp tudi te testirane do 210km/h bp v brežicah..;)
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

Xandrej

Tile fuking kukjeni vulkanizerji se samo nekaj izgovarjajo. Mišelin ne trese vseostalo pa. To pa res moraš bit tele! Nexen gume imajo serijsko že kie, fordi, audi on pa pravi da kumho trese. Nexen se je zelo dobro odrezal na testih.

Kakorkoli zamenjaj vulkanizerja onemu pa idi naj ti dnar vrne. Èe še vedno bo treslo je pa lahko še ducat vzrokov, zviti diski, zvite prerobnice, luft na volanskem drogu in še in še...

alesz

CitatSem gledal spodaj, kot kaže se premika na zobniku
Odvisno na kakem zobniku,nekaj teh zadev je celo kot rezervni del.Citroen te kose imenuje "reduktor vrtišča"Kaj dejansko je pa vidiš ko je sedež zunaj in še "slečen"po možnosti.....

andraž

Hvala za odgovor. Itak pa gre avto na servis, sem danes doživel veselje, ena koza, ki je bila levo pred mano v križišču, se je odločila zapeljati nazaj in me ni opazila. Rezultat: konkretno vdrta voznikova vrata, podrsana zadnja leva, odtrgane obe letvi in sprednji pokrov praga... Nepozabno...
Avto gre do Jerovška na popravilo, ga bom prosil da pogleda tudi sedež. Sigurno je možno kaj narediti na temo fiksnosti.
Kar se tiče pa gum, bom zapeljal še do koga drugega, pa naj jih centrira. Še prej pa bom dal izključiti funkcijo nadzora tlaka, ker je možno da katero od sprednjih platišč ne teče v mejah normale in bi gume zamenjal naprej-nazaj.

andraž

Pa še to; ko so bile gor zimske Michelin ni treslo popolnoma nič...

Xandrej

No potem je butl vulkanizer pa ne nasedajte tme zgodbicam z žišelinkami pa to te srat prime kiri butl od vulkanizerja lahko to reče pa to res moraš bit tele... Ja pa DS3 gre samo z bridgestonkami tam pa še mišelinke pajtlajo... Pa kuj nervozen postanem ko slišim da lahko kdo tako bedarijo vstreli! Idi nekomu ki se mu reče vulkanizer ker ta tvoj očitno trosi trotlarije pa za hec ga vprašaj kdaj je bila mašina za centriranje nazadnje na kalibraciji!

Matteo.

Vulkanizerju se neda delat...
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

alesz

Citat od: Matteo.;203163Vulkanizerju se neda delat...
berite reklame.....vulkanizerji polnijo klime.......

andraž

Evo, sem bil pri Jerovšku, se dogovoril za saniranje poškodbe in vprašal za popravilo mehanizma sedeža. Mehanizem je dobavljiv je samo v kompletu, stane nekaj čez 1500!!!!!!!!!, se pa pogosto zgodi, da se zlomi kakšna opora in potem ni fiksen. Bodo pogledali, ko bodo klepali in ličali. Poročam.

Lovro

Èe ne pa malo po odpadih čekiraj za zici... mogoče se pri Binetu kaj valja... ali pa samo mehanizmi, če je možno.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

saxovts

bine mislim da je imel eno C5 III

xpuser

To z sedežem je izgleda standardna okvara tako da nevem kako bo i iskanjem rabljenega.