Nova kočija

Začel/a andraž, April 06, 2015, 10:21:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sulicar

meni BC že vsa leta laže dobre pol litra. Manj se voziš po mestu (oz s čim manj režima, ko ne izračunava trenutne porabe) - bolj je točen.

Točno tako,jaz vozim 90% relacijsko in je po BC in  ročno isto (6.0l)!

Lovro

Citat od: sulicar;203987Točno tako,jaz vozim 90% relacijsko in je po BC in  ročno isto (6.0l)!

Enako pri meni - zaradi 90% relacijskih voženj BC dejansko kaže skoraj enako, kot znese "ročni" preračun glede na točeno gorivo in prevožene km.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Citat od: Citroenovc;2039786.7l je za ta avto še vedno odlična poraba.

To je bilo cca. 90% AC pri hitrosti med 125 in 135 km/h, če je pol mesto pol AC smo na 7,3 po BC, torej realnih tam okoli 7,8. Ne verjamem, da je možno priti blizu tovarniških podatkov o porabi, mogoče za relacijo pri 90 km/h, poraba v mestu so pa samo sanje. Kljub vsemu je poraba zelo ok :BigThumbs:

andraž

Po prevoženih 10000 km in pol leta uporabe, zelo zadovoljen. Težav ni - trkam na les! Vožja več kot udobna, če primerjam s drugimi nehidro vozili. Poraba od 6,2 (AC tempomat 130), do 7,4 mesto, kar je super. Spet so obute zimske Michelin Alpine4, za poletje dobil podarjene Michelin Primacy HP, skoraj nove... Večja sreča kot pamet...
V kratkem se zmontira audio ojačevalec, ker samo menjava zvočnikov ni čisti zadetek, čeprav naj bi bil radio 4x35W, počepne pri več kot 60% maksimuma in uničuje nizke tone. To gre na živce. Zvočniki so 150W nazivne in 250W glasbene moči, tako da bo ojačevalec tam nekje 4x50W. Bo dovolj. Ni mi samo čisto jasno ali ima možen izhod s chinch-i ali bo potreben hi-lo adapter.
Še vedno pa trdim; ogromno avta za ta denar!

zlikovski

Ni vse v moči, ampak kakšna je sama kvaliteta elektronskih delov, da ni popačenja.
Nemoreš primerjat en oroginalen avtoradio,ki je vgrajen v avto, tovarniška cena takšnih radijev je nekje 15€ pa je lahko nevemkakšen model avta, edino pri višjih rangig avtov, tam je že malo drugače.
To pa kaj vse mi vozimo je več ali manj poceni roba, zato pa vidiš, da prodajajo original radio za določen model avta za 150€ in še več, dejanska vrednost pa je čisto druga.

andraž

Včeraj menjan sprednji levi ležaj pri znanem serviserju. A je treba delati optiko? Namreč volan sedaj stoji malo postrani in avto ne gre čisto naravnost. Prej je bilo vse  poravnano.

MSrougeZX

Optika, drugače ti bo žal ko ti gume požre.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

garac

ni mi jasno zakaj naj bi optika ne štimala po menjavi, predvidevam, kolesnega ležaja?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sušo

Potem je volanski ležaj. Tega štela na optiki.
Jst zmer štejem obrate in popam izolir trak, ko menjam volanski ležaj.
Pa je ok. Žre samo gorivo pa olje. Nč gum.

andraž

Kolesni ležaj. Ni jasno kaj bi bilo, ker je tam vse fiksno.

Citroenovc

Pokliči/pelji nazaj pa ti bodo že razložili/zrihtal.
OK

LP
Primož

andraž

Bil tam. Zelo prijazni in strokovni kot vedno. Avto dvignjen, vsi vijaki testirani, dovolj zategnjeni. Pravtako pregledana cela sprednja prema. Nikjer težav. Se peljem domov, enaka situacija. Mi nič ni jasno.

Citroenovc

Citat od: andraž;216783Bil tam. Zelo prijazni in strokovni kot vedno. Avto dvignjen, vsi vijaki testirani, dovolj zategnjeni. Pravtako pregledana cela sprednja prema. Nikjer težav. Se peljem domov, enaka situacija. Mi nič ni jasno.

Torej prosiš/zahtevaš, naj naredijo še optiko.
OK

LP
Primož

zlikovski

Èe so menjavali kolesni ležaj, ti optika mora štimat od prejšnje nastavitve, edino če so šraufali končnik.
Danes pri nekaterih strokovnjakih res neveš kaj vse razderejo pa razšraufajo in zraven tega še kaj zaje..jo in potuhnjeno nazaj sestavijo če se da,...

garac

a se je vajenec učil na tvojem avtu?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/