Nova kočija

Začel/a andraž, April 06, 2015, 10:21:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xantos

Pri C5-ki kolikor vem ne več. Xantija je zadnja z skupnim sistemom hidravlike, servo volana in zavor.
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

jumper1

Citat od: andraž;224471Prva težava. C5 bil v Švici.
Ko štartam nazaj proti domu po nekaj metrih pisk, rdeč napis STOP in rdeča lučka za zavore...
Ahhhhhh. Pogledam rezervoar za zavorno tekočino, DOT4 pod minimumom. Ker bencinske črpalke ni blizu, se s posranimi gatami peljem 25 km po klancu dol...
Na črpalki kupim olje, ga nalijem, lučka ugasne, gas domov.
Doma preverim koliko je olja. Nekje tam, kjer je bilo...
Včeraj spet daljša pot v tujino. Tam pogledam okoli koles, desni sprednji kolotek konkretno masten. Gledam bolj podrobno, cevka ki prihaja zgoraj pri amortizerju ven in gre iz tanke v debelejšo je strgana... Nič jasno, ker to je cev za hidravliko, če kaj vem...
Dve težavi skoraj istočasno...
Je možno, da je toliko padel nivo zavorne tekočine zaradi obrabljenih ploščic???? Avto je bil na servisu 10000 km nazaj in olja je bilo dovolj, sem še sam gledal, ker sem bil pri servisu zraven. To se mi zdi skoraj nemogoče.
Danes grem to čudo pokazat k Jerovšku in poročam kaj se dogaja.

Lahko ti pušča pri katerem od cilindrov sklopke

andraž

Povratna hidravlična cevka je zamenjana, celih 26 eur je stala...
Kar se tiče zavornega olja, pa ne pušča ne pri kolesih, ne pri cilindu na pedalu, tudi cilinder sklopke je suh. Edina možnost je, da bi spuščalo olje v servo napravi, da se olje nateka v njeno notranjost. Ker pa po cca. 1350 km prevoženih od dotakanja olja ni opaziti, da bi ga bilo kaj manj, je verjetno diagnoza izrabljenost vseh ploščic.

Citroenovc

Pa si zamenjal včeraj zavorne?

Sicer je res, da na vsak 2. servis menjam DOT. In sem v času lastništva izrabil že 2x (al celo 3x, saj se ne spomnim več) prednje ploščice - pa se ne spomnim, da bi kaj bistveno nihala gladina.

Nikoli se nisem poglabljal v C5 zavorni/sklopka sistem - ampak a so šparal pa dal isti rezervoar?

Poznam pač delovaje na Patrolu, kjer ima vsak krogotok svoje rezervoar in svoj vakum sistem.
OK

LP
Primož

xantos

Na Hyunadai Accentu se mi je enkrat naredilo, da je bilo zavorne tekočine premalo zaradi izrabljenosti ploščic. Potem sem dolil in čez nekaj časa menjal ploščice je bila tekočina nad max...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

andraž

Nisem zamenjal, ker je do servisa 7000 km in je mojster rekel, da bodo še zdržale. Slabše so zadaj, zato nebi smelo biti težav.
Sistem je tak, da so zavore svoja zgodba, hidravlika in volan pa druga.
Me pa zelo zanima koliko sds-ovcev je kupilo C5, ker se hidravlična tekočina imenuje LDS

Lovro

Pravzaprav veliko taglavnih in vidnih SDS-ovcev vozi oz. je vozilo C5 in tudi kar nekaj njihovih članov jih ima. V bistvu sem že razmišljal, kako da jih je toliko, mogoče je kdo od glavnih pri Citroen Slovenija njihov. ;)
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Zeko124

Citat od: Lovro;224576Pravzaprav veliko taglavnih in vidnih SDS-ovcev vozi oz. je vozilo C5 in tudi kar nekaj njihovih članov jih ima. V bistvu sem že razmišljal, kako da jih je toliko, mogoče je kdo od glavnih pri Citroen Slovenija njihov. ;)

Jah, nima prav vsak izmed njih babic z denarjem, ki bi primaknile razliko do Šveda ;).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

garac

ja tko ku ti zeko ane, ti si s c5 na šveda prišel...

res je nimamo vsi
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

Nasplošno politik, ki ni v Audiju, ali Bmw-u, je ali zelo frišn, ali pa skriva nabrano...

Takšni so potem v Prassatu, Škodi, ali Citroenu(seveda minimalno C5)...

Zeko124

Citat od: garac;224590ja tko ku ti zeko ane, ti si s c5 na šveda prišel...

res je nimamo vsi

Ki je pravzaprav vreden še pol manj, kot je bil C5, bwahaha :Hammer3::funny34d:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Citroenovc

Citat od: andraž;224567Sistem je tak, da so zavore svoja zgodba, hidravlika in volan pa druga.

Ja ampak ti si prej omenjal, da si preverjal cilinder SKLOPKE. Menda ja niso obesili sklopko in zavore v isti krogotok.
Saj pravim, nikoli nisem gledal kje je rezervoar za sklopko pri mojem ... je pa res da takole na pamet - se edino en DOT rezervoar "sveti" pod havbo ... tako da ni 2x za rečt, da niso res skupaj povezali vse skp ...
Eh ja, važn da se špara ...
Mar bi obdržal klasično hidravliko pa bi bilo vse vezano na 4-5l LHM+ pa se takale nihanja ne bi nič poznala ...
OK

LP
Primož

andraž

Prav imaš, slabo sem napisal. Tudi sklopka si deli olje z zavorami.

Citroenovc

Super so tole spacal skp iz enotnega super preverjenega sistema ... Eh, sam da se špara pa ni važn kolk stane ;)
OK

LP
Primož

rsm23

Mogoče se motim, ampak kolikor sem jaz enkrat bral je bil razlog za ločitev v nekih EU homologacijskih zahtevah (da so pač sistemi ločeni oz. mora bit zavorni ločen...).