Tresenje in premetavanje

Začel/a SeaSick, Januar 25, 2015, 04:11:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ppeterlin

Tudi jaz slišim iste zvoke ko zapeljem čez kakšne luknje zato, ko kdo pogrunta kaj je to naj prosim napiše. Bom pa čez 1k km imel servis in bom vprašal tudi mojega mehanika ;)

Odisej

Ok prosim ja, pa potem sporoči v čem je problem. Men se to na takem avtu ne zdi normalno.

Gume so 17col (215/50) in ne glede na to koliko so napolnjene ropota isto.

Odisej

@ppeterlin
so na servisu kaj ugotovili?

Ali kdo pozna koga ki bi in ki zna pogledat vse na podvozju, da bi našel kaj tako ropota??

...ropot je samo pri takih hitrih premikih, to se pravi ko povoziš kakšen jašek ali luknjo...ko se pelješ po ravnini je vse tiho tudi čez tavelike grbine (ležeči policaji) je vse ok....
Na servisu je sicer reku da je ropot problem pri C4GP, samo zame je to nesprejemljivo...recimo C3 ali pa Scenic se peljeta po isti cesti svetloba leta lepše - tišje.

alan30

Sicer ni neka strašna pomoč a bi vseeno poizkusil za test na avto natakniti platišča in gume 16 col. Pri mojem drugem vozilu sicer fiat stilo je tako ogromna razlika med 17 letnimi in 15 zimskimi kot bi vozil drug avto.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

bošti

jaz sem že objpal nad podvozjem. je pač zanič radio na glas pa je. menjane špurštange, avto 3 x pregledan pri treh različnih servisih, zadnji novi amortizerji. ni pomoči. sem imel berlingota je mnogo boljše podvozje.

Odisej

Ma če ni pomoči in če je to normalno, potem je to slabše kot zastava...mislim sramota za citroen.

Gume nimajo toliko veze, razen to da malo bolj zadušijo neravnine. Zvok prihaja popolnoma iz podvozja in po mojem občutku bi edino lahko bilo to, da je nekje neka guma, ki ima stih s karoserijo, slaba. Ker vodljivost in problem, se pelje vredu. Samo ta ropot je pa čisto mem...sej pravim, yugo ni tako ropotal....bom probal še naprej v akcijo za na preglede....

Èe pa koga poznate, ki ve kaj je podvozje se pa priporočam.

ppeterlin

Zdravo,

sem bil pri serviserju in je rekel, da je guma na levem stabilizatorju fuč in da naj bi bilo po menjavi tega stabilizatorja spet tišina v kabini...

Sporočim ko zamenjam stabilizator...

Lp,
Peter

sl1

Ni treba stabilizatorja zamenjati - samo gumice. Stabilizator je taka precej debela štanga na podvozju, ki skrbi za pravilno geometrijo, da ko roke laufajo gor pa dol, da ne pusti preveč hoda. In ta štanga je prišraufana na karoserijo tako, da ima gumijaste objemke vmes, da duši vibracije in udarce, med vožnjo, da se ne prenasajo direktno na karoserijo.
Ko se te gumijaste objemke po kakih 5 letih znucajo ali malo preperijo, potem pride do tega, da se male neravnine prevec slisijo, ker jih objemke vec ne zadusijo. Pa ko gres cez zelezniske tire, se slisi kot da bo avto razpadel.
Potem pa zamenjas teh par gumic in je avto zopet kot da bi prisel iz salona. :)
Je pa vcasih treba malo vec sraufanja da prides zraven, ker je kaka plata pleha lahko cez nasraufana.

sl1

To je podoben problem kot z nosilci motorja. Tudi tam se guma znuca in potem motor bolj trese ali ko spustis gas prav rukne.

ppeterlin

bom zamenjal tudi te, vendar pa je fuč tudi gumica med tem stabilizatorjem in eno vertikalno šibko, med temi dvemi deli je zglob, ki ima luft...

priporočate da menjam zgloba oz. po mojem se menja cela šibka ali samo eno.  Zanima me ali naj naredim tudi optiko po menjavi tega nosilca?

Lp,
Peter

ppeterlin

Zamenjati bom moral tale stabilizator pod številko 4. (pripenjam sliko za lažjo predstavo)

sl1

Aha, temu se reče "palčke stabilizatorja". Mislim, da to ne vpliva na optiko kolikor vem.

Odisej

Citat od: ppeterlin;211942Zamenjati bom moral tale stabilizator pod številko 4. (pripenjam sliko za lažjo predstavo)

a ni stabilizator številka 1 in ne 4?

Odisej

Kje boš pa menjal, oz kater mehanik ti bo delal....bi kar dva uštimal na enkrat :)

ppeterlin

serviser mi je rekel da je to stabilizator, očitno so to "palčke stabilizatorja" Gumice stabilizatorja pa naj bi bile še ok, (kakor sem gledal pa so od zunaj že razpokane) sam glede na to da po mojem niso tako drage bom kar vse skup zamenjal obe palčki stabilizatorja in gumice stabilizatorja da bo mir :D

kakor sem gledal je sam nekaj vijakov za odšraufat, pa zamenjat gumici, pri palčkah stabilizatorja je pa potrebno tudi sam 2 vijaka odšraufat, pa se zamenja... (naj me kdo popravi če se motim)  Mi lahko kdo pove ki je to že štimal ali je potrebno avto dvignit na dvigalki ali se lahko kar na kanalu uštima, ker bi to kar sam uštimal... Èe je potrebno avto dvignit bom kar pri kolegu ki ima dvigalko uštimal, če pa ne bom pa kar doma na kanalu...

Lp,
Peter