Tresenje in premetavanje

Začel/a SeaSick, Januar 25, 2015, 04:11:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

SeaSick

Sem novi lastnik C4GP. Gre za L2012, 2.0 diesel, ročni menjalnik, 130000km uvožen iz It. Ko se peljem po kaki razrukani cesti, imam občutek, da me premetava po pasu levo in desno. Kot da vsakič, ko se zaziba avto, pristanem na drugem koncu voznega pasa. Zadnjič sem šel po AC in se mi je zazdelo, kot da se volan trese pri hitrosti 130 km/h+. Preveril sem tlak v pnevmatikah in je OK - 2,4bar. Gume so Debica. Take sem uporabljal tudi na prejšnjem avtu in ni bilo problemov. Ali je možno, da je to normalno in da samo nisem navajen enoprostorcev, saj so mi "na hitro" že preverili amortizerje na enem servisu?
Ali je lahko kaj drugega? Prosim za vaše mnenje oz izkušnje.

mirchi

Zna bit kaka zracnost na podvozju...koncniki,kugle,puse vilic...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Romzi

altair123

Jaz pa na polomljen/nedelujoc amortizer.

SeaSick

Hvala za pomoč. Izkazalo se je, da je bil vendarle amortizer. Zamenjal sem oba in sedaj je vožnja čisto druga pesem :)

Kavka

Zdravo,

tudi jaz moram zamenjati vse amortizerje. Gledam od Bisteina, pridejo plinski 60€ kos. Kje si dal zamenjati amortizerje, kateri si dal in koliko je stalo?
Hvala za info. LP

SeaSick

Zamenjal sem jih na pooblaščenem servisu na Laborah v Kranju. Cena okoli 200 eur za oba. Na računu samo piše amortizer berlingo - ne vem, zgleda da pašejo.

Odisej

si menjal prednja ali zadnja, kako so ugotovili da je to problem?
Pri mojem C4GP imam občutek, da se veliko neravnin na cesti prenese na karoserijo, kot da ne bi bilo primernega blaženja. Verjetno nekaj prinesejo tudi 17col in gume (215/50/R17)

SeaSick

Zamenjal sem zadnja, pa bom moral zgleda še sprednja - mi je danes mehanik, h kateremu sem šel zaradi popravila klime in sem ga prosil, če ga temeljito pregleda, svetoval. Baje da se sliši med vožnjo. Prvi amortizerji se ne čutijo dosti, ker lahko precej z volanom reguliraš. Pri zadnjih sem čutil v glavnem na luknjah v cestišču, saj me je prestavljalo po cesti. Cel zadnji del avtomobila je dobesedno prestavilo v ovinku, kjer so bile grbine. Kar zoprn občutek - nevarno. Aja...pa samo en amortizer je bil fuč. Menjal sem oba, ker se to tako dela baje. Je pa avto še vedno precej mehak in med vožnjo je občutek, kot da pluješ po morju. Ampak baje je to normalno pri teh avtomobilih. Ne vem. Jaz sem od prej navajen trših avtomobilov.

Odisej

ja res je ja....s temi avti kar malo plavaš. Prej sem imel golfa 6 karavana in tega občutka ni, se prelješ v ovinek po tirih. Je pa res da je GP višji, težji....jaz bom tudi dal pregledat zadeve, ker pomoje toliko pa ne bi smel čutit oz slišat ceste-luknje kot sedaj.
Tebi so potem menjali oba zadnja in si dal z delom skupaj 200EUR (AH Kranj, ki se je jest izogibam :-) )?
Meni se je do sedaj Jenko izkazal ful...

Imaš ti 16 al 17 col feltne?

SeaSick

16 colske imam. Tudi jaz bi ga peljal drugam, če bi sam plačal. Imam mehanika, ki obvlada čisto vse, kar je za popravit (nekateri mehaniki si podajajo delo, ker sami ne znajo vsega ali pa se jim ne ljubi), računa pa minimalno. Pri meni je šlo za nesoglasja s prodajalcem in še nekatere druge zadeve, zato sva se dogovorila, da on plača glavni servis in menjavo amortizerjev. Zato sem ga tudi peljal na pooblaščeni servis.
Še ena stvar, ki me moti in je precej nelogična. Èeprav ima veliko steklenih površin, je ta avto tako nepregleden, da je kar noro. Nimam park. senzorjev in mislim, da jih bom kar nabavil, če nočem obuškanega avta.

Odisej

Aha, razumem.
Pa bi ta tvoj mehanik sprejel še enega "pacienta" :-) ... lahko mi daš kontakt na ZS.

Senzorji, ja vsaj zadaj jih je dobro imet. To se ti pomoje kar splača.

Kavka

Zdravo,

po "analizi" trga sem se odločil za obnovo predjih amortizerjev pri Jenku , Homec/Radomlje.
Cena obnove z delom za prednja dva okroglih 100€ in 2 leti garancije. Amortizerji so tudi prebarvani, avto se pelje veliko lepše in je zalo stabilen, ni več poplesavanja, plavanja in zibanja levo desno ob kakih večjih grbinah.Sklepam, da prav velike razlike proti novim ni, če je sploh kakšna. Ob priliki dam obnovit še zadnja dva, potem bo pa na naših cestah kot na tirnicah hehe.
Torej, moja izkušnja je da se definitivno ne splača kupiti nove, razen če imate željo pa kakem bolj športnem podvozju. Èeprav Jenko lahko naredi tudi trše, kot so serijsko...

Odisej

Jenko.....a to je Citroen servis?
Jaz poznam Jenka samo na Praprotni polici

Pa ti je tudi on povedal do so slabi, jih testira ali kako?

garac

Jenko je tudi vulkanizer v Virmašah pri Škofji Loko recimo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/