Tresenje in premetavanje

Začel/a SeaSick, Januar 25, 2015, 04:11:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Kavka

Kot sem napisal, gre za Jenkota iz Homca pri Radomljah. Èe se peljete iz Domžal proti Kamniku( stara cesta ), se v Homcu na semaforju zavije desno ( gostilna Repanšek) nato pa samo piči naravnost kakih 800m, na levi v hiši je delavnica.  Ni mi nič stestiral, sam se dobr vedel, da je z avtom nekaj narobe. Ga meče sem ter tja kot na rodeu, če greš počasi čez kakeg policaja ali podobno oviru se parkat zagujsa, ustavit se mora skoraj tako. NO, sedaj je tako, ker sem zadovoljen, bom obnovil še zadnje dva.

ModelJT

Za tega Jenkota mi je tudi kolega rekel. Grem enkrat ta teden gor, moram tudi jaz amortizerje obnovit, mogoče tudi malo stršat.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Kavka

Saj te bo vprašal če hočeš kaj trše, a ja z se kar nisem upal odločiti. Poti nazaj potem ni več, no ja,razen če ti jih še 1x odpre hehe

Odisej

Evo...sem se vrnil od Jenka. Zelo vredu in ok se mi je zdelo vse skupaj....tako da priporočam.
Prva dva sem dal obnovit, zadnja dva pa sem dal nova....avto se pelje veliko bolje, edino spedaj moram še preverit da ni še kakšen končnik ali kaj drugega, ker ko zapeljem čez luknjo ali kak grob jašek se preveč sliši ropota...ni mehkega prehoda

igorduska

Èe boš ugotovil, kaj ti ropota, prosim javi, ker imam sam iste težave. Menjal sem že sprednja amortizerja in končnike stabilizatorja(palčke) pa še kar naprej ropota ko peljem po slabi cesti. Po besedah mehanika je vse na podvozju ok, ropot pa ostaja.

Odisej

Bom javil....samo bom počakal, da bo redni servis (Jenko - Praprotna polica). Ponavadi on najde :-)

bošti

to je citroen, sem tudi jaz menjal stabilzatorje pa zadnje amortizerje pa pri treh različnih mehanikih in tudi poovlaščenem. jaz nimam več upanja. letnik 2009 prvi lastnik sem jaz. to če greš hitreje po kaki slabi cesti imaš občutek da bo avto razpadel. sem imel berligota je mnogo boljše podvozje. tudi nov c4 picasso je boljši, se pa ne more primerjati z nemcem je jasno zakaj je švaba dražji....

garac

joj jast pa nemških nea maram, ker niso tako ekološki. majo pa fejst močni pleh ja, to pa tudi ja
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Odisej

Nevem....ima C3 in se bistveno tišje pelje....Imel sem golfa 6 in je bil isto tih kot C3....C4GP pa ropota ko drvarnica...v sredo gre na servis...če res ni nič narobe, potem sem razočaran!!

sl1

Če ropota kot da bo razpadel, ko greš recimo čez železniško progo, potem lahko da so gumice na podvozju dotrajane - pri vpetju stabilizatojev pa morda še kje.
To sem jaz imel na Golfu da ne boste mislili da je Nemec tako oh in joh. Ko so na servisu zamenjali vse gumice, kar niti ni bilo drago, se je avto peljal kot nov.
Tako da včasih nekaj tako ropota, da bi najraje avto v prepad porinil, pa se izkaže, da je nekaj banalnega, tako da ne obupati. Peljita h kakemu dobremu mehaniku ki bo res pogledal podvozje, ne nekam kjer bo en mulc spodaj posvetil z lučjo in rekel "vse je ok", ker se mu ne da zafrkavati, potem bo sel pa nazaj na facebook.

Odisej

Pozna kdo kakega dobrega mehanika, da mi malo pogeldal ta ropot oz te gumice?
Včeraj sem ga imel na servisu in vse kar sem zvedel je da je s podvozjem vse ok da ni nobenega lufta...to je pa to, avto pa isto ropota.

Kavka

Tudi meni mehanik ni nič našel, tudi seleni naj bi bii dobri a jaz še vedno čutim nek luft....bral sem, da je lahko fuč stabilizator samo mi je bedno pametovat tam pri mehaniku...
Pri katerem mehaniuku si bil.....na Praprotni Polici?

sušo

Stabilizatorja ne čutiš ampak slišiš. Zvok prihaja "kao" od zadaj nekje a pravzaprav je spredaj. Nekak tktktktk recimo. Ko na hitro zavijaš levo desno (tko kot pri formuli ena ko segrevajo gume...) še močnejši TKTKTK...
Moje izkušnje. Lahko da ga tudi čutiš. Jaz nisem.

Odisej

ja na Praprotni polici sem bil....pa tut nisem hotel težit, ker je to baje normalno?!

Jest med vijuganjem ne slišim nič, samo ko grem čez bolj ostre neravnine...recimo železnica, luknje, makedam,...ko je kolo naravnost in grem samo gor-dol podvozje.
Sem mel xsaro in c3 pa tega ni bilo...c3 se zvočno veliko lepše pelje kot C4GP (kar se zvoka tiče)

xpuser

Mogoče prenizek tlak v pnevmatikah?