Tresenje in premetavanje

Začel/a SeaSick, Januar 25, 2015, 04:11:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

igorduska

Nič ni kolega dvigal avta, ker ga je imel na kanalu. Mislim pa, da je odvil po tri vijake na vsaki strani. Ko rečeno v dobrih 10 minutah je bilo zrihtano.

igorduska

Žal moram poročati, da je po nekaj dneh vožnje vse po starem glede ropota. Torej gumice niso pomagale, je pa moj mehanik že brez idej kaj menjati, ker je na videz vse ok.

borreas

Jaz sem se pa ravno dogovoril z mojim mehanikom, za zamenjavo gumic na stabilizatorju, da se rešim tega zopernega ropotanja. Ali se pri tvojem avtu kaj sliši v podvozju, če ga spredaj desno zaguncaš?

Odisej

Èe jaz na mestu guncam ni nič....samo med vožnjo se sliši, ne vpliva pa nič na lego avtomobila.
Me pa čudi da ne najdejo kaj bi ropotalo...kaj pa tisti dve palčki ki sta zapeti na stabilizator. Èeprav dvomim, da bi lahko toliko ropota prinesli na karoserijo...nč, treba je iskat naprej.

borreas

Res je čudno, da nobeden ne najde vzroka. Jenko je nazadnje omenjal volansko letev ni pa siguren.

igorduska

Palčke smo zamenjali že pred nekaj meseci, novi so tudi amortizerji in še kar ropota.

airpir

kaj pa če bi preveril izpušni sistem ali volansko letev, mogoče nosilci motorja, ali pa kaj drugega.Ne vem kako se to med vožnjo sliši, mogoče je kakšna reč znotraj avta?
skratka da se nebi osredotočil samo na podvozje ampak tudi na druge komponete?

Odisej

Citat od: borreas;213236Res je čudno, da nobeden ne najde vzroka. Jenko je nazadnje omenjal volansko letev ni pa siguren.

Samo ali je možno, da bi bila letev, pa da tega ne bi čutil na volanu.
Jaz sem tudi pomislil na kakšno vpetje mašine, samo problem je ker se samo sliši ropot, ni pa nobenega tresljaja na volanu ne na avtu samem.
Lahko da je samo en konec letve....
Kaj pa tista guma kjer sta prva amortizerja vpeta v karoserijo, je to že kdo menjal.
Ker je zanimivo, da zaropota samo ko so hitre neravnine....

airpir

jaz sem imel  na zafiri ( ker imam pred delavnico makadam) na makadamu ali slabšem asfaltu tudi zvoke iz podvozja, vendar samo prvih 10-15 min vožnje, potem ko se je podvozje "segrelo" ni bilo več tega zvoka...

borreas

pelaljal sem na tri servise in vsi pravijo, da je vse v redu. Nekaj v podvozju ali kje drugje pa na hitrih neravninah ropota. avto je normalno vozen problem je v meni, ker poslušam samo še to.

Spot

Lep pozdrav vsem,

da se še sam na kratko vključim v to debato, ker sem imel sličen problem.

Predvidevam, da ima 2.0 hdi izveden desni zgornji (v smeri vožnje) nosilec motorja izveden kot je na prvi sliki.

Zakaj?
Na mojem C4 2010 1.6 vti sem pred kratkim odkril, da mi je škripala guma v tem nosilcu.

Zadnji 2 leti sem jim težil na servisu, da mu nekja ruži na podvozju in da je zelo motoče. Tolažili smo me s tem, da ima avto pač 17" platišča. Ker se nisem zadovoljil z odgovorom so predlagali menjavo zgornjih ležajev na amortizerjih - seveda škripanje ni bilo odpravljeno. Avto je imel takrat okrog 40.000 km prevoženih. Na zadnjem servisu lani spomladi sem jim spet odmenil ropot in so predlali menjavo palčk stabilizatorja. Brez opazne spremembe.

Ker bi verjetno tako nadaljevali z zamenjavo delov, sem se sam lotil iskanja.

Èe 1.6 vti motor primeš na delu označenim z modro točko in ga nihaš prečno na motorni prostor z vso silo kolikor lahko, v smeri puščic se oglasi iskano nadležno škripanje/drgnjenje, ki prihaja iz nosilca motorja. Kovinsko ohišje je fiksno pritrjeno in drgnjenje se prenaša direktno na karoserijo. Najbolj je opazno na krajših grbinah in hitrih spremembah smeri, zaradi same vztrajnosti gibanja motorja.

V gumo sem pihnil malo bele litijeve masti, preostnek pobrisal. Primer zaključen.

Lp

sušo

Zanimivo.
Èe bi kdo potreboval nov originalen nerabljen nosilec motorja ga imam viška. Prav tega - desni zgornji.
Narobe kupljen in ga nočejo vzet nazaj...

sušo

zlikovski

Meni je na C5 tudi ropotalo ko sem zasukal volan in dal gas, sem mislil da so polosovine adijo, tudi ko sem močneje pospeševal je bilo isto, pa sem zamenjal nosilce na motorju in je zdaj vredu.

ppeterlin

Zdravo,

Včeraj sem zamenjal obe palčki stabilizatorja in obe gumici na stabilizatorju in POKANJE JE IZGINILO!!! :D končno ne slišim več vsake jame posebej na naših prelepih cestah ;)

Polna cena palčk stabilizatorja je bila 15€/kom gumic pa mislim da 5€/kom vse skupaj sem dobil na popust od kolega za 28€ ;) zelo majhen strošek :D Zamenjate pa lahko sami, samo na dvigalko date avto in odvijete 2 vijaka na vsaki palčki in po 2 vijaka za menjavo gumice...

Obe stari palčki sta imeli luft, pa tudi gumice so bile čisto preperene... Tko da če še komu poka pri vožnji kot da se bo avto ravnokar razpadel  je strošek menjave zelo majhen...

:BigThumbs:

Lp,
Peter