Nakup C4P 2.0 hdi 110 kw exclusive

Začel/a gepl83, September 03, 2014, 05:35:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Èestitke za nakup in srečno vožnjo :BigThumbs:

Uživaj in ne iskat napak, ki jih ni :)

gepl83

Še dve sliki našega vozila. Moram rečt, da mi je avto prav krasen. Še menjalnik se mi zdi, da se lepše obnaša kot prvi dan. Verjetno je samo v glavi. V glavnem navdušen sem.

Čojko

Zelo lep. Èestitke in srečno vžnjo.

ModelJT

Takle pičkaso s črno streho je meni osebno najlepši. Èetsitke! :emot112:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Čojko

Jogador

Super izgleda tale barvna kombinacija, naj dobro služi!
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

zakl

Super izgleda! naj ti dobro služi oz dosti boljše kot meni ;)

gepl83

Danes sem šel prvič na eno malenkost daljšo vožnjo.  Šel sem iz Trebnjega proti Ljubljani in sicer po stari cesti. Nisem hotel ponoviti napake iz prvega dne, ko sem zapeljal na ac potem sem se pa spomnil, da uvožen avto verjetno nima vinjete. V glavnem vse se je srečno izšlo. Da pokomentiram prve občutke. Avto je krasen za vozit po odprtih cestah. Vesel sem, da sem vzel 110 kw motor. Èeprav menjalnik mogoče preveč rad prestavlja v višje prestave in malo manj v nižje, motor odlično pokompenzira z svojim navorom. Vožnja je zaradi tega lahkotna in prožna. Menjalnik med višjimi prestavami odlično prestavlja, med tem ko v Ljubljani na semaforju ni tako gladek. Prestavljanje iz prve v drugo ni najboljše, ni pa tudi tako slabo. Moti me malo pretirano nagibanje karoserije v ovinkih in pa po drugi strani dokaj neudobno pobiranje kratkih grbin. Občutka za hitrost nimam še nobenega, tako da po naseljih uporabljam limiter. V glavnem z avtom sem za enkrat zelo zadovoljen, pozitivno me je presenetil tudi menjalnik, še posebej na odprtih cestah. Nobenega dela samo razgled na okoli. Ko bo kakšna prilika pa mogoče še kakšno sliko prilimam.

MSrougeZX

Tudi mene je zelo motilo nagibanje karoserije v ovinkih...sicer se da to ugodno poštimat...kake eibach -3cm pa ne bo več nagibanja.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

gepl83

Ja. Bi blo. Sam, da ne bi bil potem preveč trd slučajno. Moj a3 je bil znižan, pa je bil potem trd ko pra...

MSrougeZX

Glede na iskusnje z kar nekaj citroeni ti povem da ce samo menjas vzmeti ne bo nic pretrd, bo recimo tak kot ce bi bil svaba brez nizanja...domaci so imeli c4pic, super avto,edino kar me je res motilo je bilo nagibanje...tudi pri nizki hitrosti ce sem malo levo desno volan obrnil se je prevec zaguncal.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

gepl83

Citat od: SeBcHy;190218Jaz imam C4 Grand Picasso 2.0 HDI 150 konjev, letnik 2012, robotiziran menjalnik in imam porabo nekje med 6,2 - 6,7 l/100km, odvisno seveda od načina vožnje, letnega časa, obteženosti avta, ... Vozim pa približno 60% avtocesta (130km/h), 20% relacija in 20% mesto.

Mogoče lahko pri C4 Picasso pričakuješ še 0,1 l/100km manj, glede na to da je avto malce manjši in malenkost lažji od Grand Picasso. Èe bi posplošil bi rekel da boš imel v povprečju pri 2.0 HDI 150 konjev porabo nekje okoli 6,5 l/100km pri normalni vožnji, ob bolj dinamični vožnji okoli 7 l in ob umirjeni oziroma bolj nežni vožnji okoli 6 l na 100km.
Lahko rečem, da si govoril resnico. Porabo po računalniku, na relaciji Trebnje - Ljubljana - Trebnje po stari cesti je bila 5.9 l. Skupna poraba kar ga imam pa je 6.4 l. Zanima me, koliko laže računalnik. Nisem še imel prilike sprobat.

xpuser

Lahko poveš kje gre stara cesta Trebnje Ljubljana.

gepl83

No jaz tako rečem. Èez ivančno, Višnjo goro, Grosuplje in Škofljico. Ne greš po ac.

gepl83

Imam eno vprašanje glede robotiziranega menjalnika. Zanima me, če prestavljate v N ko stojite na semaforju, oziroma če nekje stojite z prižganim avtom. Predvidevam, če je na A in stojimo na zavori, je avto v prestavi in na sklopki. Èe pa damo v N, je pa v prostem teku.