Nakup C4P 2.0 hdi 110 kw exclusive

Začel/a gepl83, September 03, 2014, 05:35:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

2.0 je praktično neproblematičen proti 1.6 hdi.

Romzi

Citat od: xpuser;1900992.0 je praktično neproblematičen proti 1.6 hdi.
Stari 2.0 HDI.
Ta "novi" je pa ista žalost kot vse ostalo.

xpuser

Èe misliš dvomasnega imata oba.
Èe mene vprašaš je nakup rabljenega dizla, po vsej verjetnosti uvoženega velika loterija. Eden je pred časom napisal, da je cenejše dodati še nekaj denarja in kupit novega.

Čojko

Mah, ne vem.
Èe kupiš 2-3 leta starega z okoli 120tkm, preverjenega izvora, servisna,... (operativni lizing) je to običajno dober nakup (cena na polovico novega). Sploh če letno ne delaš ne vem koliko km.

xpuser

Saj to je tisto, če delaš 30.000 km leto si hitro na kilometrih kjer se začnejo menjat deli ki pa niso poceni.

Čojko

Citat od: xpuser;190112Saj to je tisto, če delaš 30.000 km leto si hitro na kilometrih kjer se začnejo menjat deli ki pa niso poceni.

V tem primeru menjaš avto po dveh letih oz. pred prvim velikim servisom in tako izgubiš na njem zelo malo.

xpuser

Kak boš menjal če imaš lizing na 5 let?

Čojko

Kupiš 2-3 leta star avto iz uvoza, ki je tam imel operativni lizing (zagotovljeni servisi ipd) z zelo veliko kilometri na leto (cca. 50 tkm). Temu primerna je cena - 50% nižja od cene novega.
Avto je praktično kot nov, saj se je dnevno vozil po nekajkrat 100 km večinoma po AC, v njem sedel gospod ali gospa v obleki ipd.
Nato ga ti voziš 2-3 leta do prvega večjega servisa in prodaš, ter zopet ponovi vajo.
Na ta način je cena avtomobila na prevožen km oz. na neko obdobje  - npr mesec tudi najcenejše.

gepl83

Kako je pa kaj z porabo pri 150 konjskem c4p. Zanimajo me predvsem izkušnje lastnikov. Verjetno ni ravno mala, glede na to, da ima avto čez 2 toni.

xpuser

gepl83

To pa težko verjamem. Iz izkušenj govoriš.?

xpuser

Citat od: gepl83;190192To pa težko verjamem. Iz izkušenj govoriš.?

neumno vprašanje neumen odgovor, čeprav so eni presenečeni da je dizel in da porabi cca 7 litrov

zakl

Moj 2.0HDI 100 kw povprečno porabi cca 6,5-7 l/100 (kombinirana vožnja) verjetno tisti še malček več. Èe imaš dolgo relacijo na avtocesti in voziš cca 100km/h pa ga spraviš na cca 5,8-6 l/100km.

gepl83

Citat od: xpuser;190194neumno vprašanje neumen odgovor, čeprav so eni presenečeni da je dizel in da porabi cca 7 litrov

Neumen si morda kvečjemu ti.:emot100: Vsaj toliko kot tvoj odgovor. Vprašal sem kakšno porabo lahko pričakujem. Èe ne znaš podat pametnega odgovora, ne odgovarjaj in si ne nabijaj postov. Recimo zakl je podal konkreten odgovor.

Resnično kupujem tak avto in me zanima kaj lahko pričakujem.

xpuser

Za porabo se pogleda statistike na netu imaš slovensko in nemško.
Je pa spet različno od voznika kje vozi+samo stanje vozila(motorja).

Mi je pa smešno gledat te c4gp ko se en sam v njem vozi v službo.
Èe že gledamo porabo in stroške povezane s tem.
Prištej še tekočino za filter trdih delcev.