Nakup C4P 2.0 hdi 110 kw exclusive

Začel/a gepl83, September 03, 2014, 05:35:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gepl83

Pozdravljeni.

Že ene 14 dni iščem zase primeren avto, c4p 150 konjičkov, hdi z exclusive opremo, letmok 2011,2012. In pa seveda ročni menjalnik. Gledal sem tudi 1.6 hdi, vendar mi nekako ni prepričal. Mogoče ve kdo za kakšnega, da se bo prodajal?

Pa da ne bo takšen kot so skoraj vsi na avto netu: odlično ohranjeni, redno servisirani. Pol pa prideš pogledat avto, je pa žalostno. Kot danes eden v Kranju. Zdaj vidim, zakaj ga prodaja že toliko časa. Razbit spredaj. Barvana cela desna stran. In to zgleda pod kozolcem. Noter ves prežgan od cigaretnih ogorkov, plastke po sedežih vse popraskane. Edino motor je pa laufal, da sploh ne veš, da je dizel.

Sem že kar malo obupal. Èe pa gledaš po tujini, pa vidiš, da so cene dobrih, še bistveno višje kot pri nas.

Še vprašanje, če mi ne uspe dobit pametnega 2.0hdi. Se vam zdi 1.6 hdi dovolj močan avto, ali je prešibek?

Hvala za odgovore.

xpuser

Sam bi izbral 2.0 hdi z ročnim menjalnikom.

Kavka

1-6 hdi je presenetljivo poskočen, odziven in tudi na AC gre odlično, do 150km/h si zelo hitro, niti ni glasen ( imam samo 5 brzin). Èe pa ga naložiš do konca, ga pa malo zmanjka v pospeških in klancih. Èe pa razmišljaš o 150 konjih, ti bo pa ta motor premalo.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gepl83

Ne. Ta motor se pojavlja že od letnika 2011 naprej. Zasledil sem pa tudi 164 konjske picassoje v tujini. Pa ne vem, ali je šlo za napako, ali res obstaja tudi z 164 konji.

Dr. MadMan

Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

zakl

Èe bi še enkrat kupoval bi vzel isti avto 2.0HDI, vendar brez blazin zadaj in brez robotiziranega menjalnika.

MaGo5

150 in 164 imata klasicni avtomatski menjalnik.

gepl83

Tole pa ne drži. Nisem ekspert, vendar sem šel gledat enega 2011 letnik, in glede na to, da ni imel na ročki menjalnika park pozicije predvidevam, da je bil robotek.

dvorjan

Ti kar poisci dobrega 2.0 HDI, za avto take velikosti in teze je edina prava izbira tak motor.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gepl83

Še vedno iščem. Vendar nič.  Na avto netu so trije, ki bi bili potencialno dobri. En je robotiziran menjalnik, eden je ves razbit, eden ima pa preveč kilometrov. Pol se pa neha.

casper

Citat od: dvorjan;189565Ti kar poisci dobrega 2.0 HDI, za avto take velikosti in teze je edina prava izbira tak motor.

zakaj?
meni so daali isti nasvet, in jaz sem ga sprejel. nisem se zanimal zakaj je tako.

ker nisem našel primeren 2.0 sem pač kupil 1.6
pričakoval in se vnaprej sprijaznil da mu bo v kaki situaciji zmanjkalo moči...
ampak, sem bil prijetno presenečen, da sploh ni tako. avto ma čist dovlj moči in se zelo lepo vozi. več moči sploh ne rabim. celo odveč bi mi bila.
zaenkrat sem zelo zadvoljen.

Čojko

Bom jaz napisal zakaj oz. kako je s tem.

Èe si mlajši moški, dinamičnejši, moški brez otrok ipd. je nekako tako kot je napisal dvorjan.

Èe pa si družinski oče, morda malo mirnejše in strpnejše narave in ti so druge lastnosti avtomobila bolj pomembne kot sama moč, hitrost,... pa je tudi 1.6 čisto ok.
Meni je tudi včasih Xsara 2.0 HDI načipana iz 110 na 130 kM bila skoraj premalo, sedaj pa sem z bidonom od 8 sedežnega Vivarota s 127 KM čisto zadovoljen.

gepl83

Citat od: casper;189680zakaj?
meni so daali isti nasvet, in jaz sem ga sprejel. nisem se zanimal zakaj je tako.

ker nisem našel primeren 2.0 sem pač kupil 1.6
pričakoval in se vnaprej sprijaznil da mu bo v kaki situaciji zmanjkalo moči...
ampak, sem bil prijetno presenečen, da sploh ni tako. avto ma čist dovlj moči in se zelo lepo vozi. več moči sploh ne rabim. celo odveč bi mi bila.
zaenkrat sem zelo zadvoljen.

Zgleda, da bom jaz na istem. Ni pa ni avta.
Rad bi 150 enostavo zardi same vožnje. Jaz smatram pod udobje tudi to, da se avto lahkotno pelje, da ne rabiš prestavljat in pod visokimi obrati peljat čez kakšne serpentine. Rad se včasih pa tudi malo hitreje zapeljem, ko sem sam.

jurchy

Za normalno vožnjo 1,6 hdi čist zadosti.
Za divjanje pa mora bit 2,0 hdi (16v)nad 100kw.
Priznam, da sem prej imel tri 2,0 hdi-je in tudi lani kupoval 2,0.
Nazadnje kupil 1,6 hdi in sem zelo pozitivno presenečen glede motorja, pa še pri registraciji je lepa razlika v ceni.
Imam pa na motorju precej modifikacij.