Nakup C4P 2.0 hdi 110 kw exclusive

Začel/a gepl83, September 03, 2014, 05:35:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sušo

Na zezaforju venomer tisim bremzo. Nekaj v stilu ce je pedal pohojen naj robot nebi poskusal popuscat sklopke in na dolgi rok naj bi lamela zdrzala malce dlje. V N je pa v leru ja. Pretikam v ler na semaforju ne. Si opazil hillholder? Pocaka oz. drzi bremzo se sekundo dve ko jo spustis.

gepl83

Sem zaznal ja. Sprašujem za to, ker naj bi bilo tudi za avto z ročnim menjalnikom menda boljše, če stojiš daljši čas, da daš iz brzine in ne tiščiš sklopke. Nikoli se nisem poglabljal zakaj. Navadil sem se, da sem vedno dal v prosti tek. Zdaj me pa še malo zafrkava. Èe vidim, da bom malo dlje stal, dam v ler, ko pa je potrebno potegnit pa pozabim in samo gas pritisnem.:Hammer3:

GSclub

...ker v leru šparaš potisni ležaj sklopke. tistim, ki imajo pedal sklopke pred semaforji ves čas pritisnjen, pogosto crkne ležaj precej pred lamelo ...

casper

na semaforju ne prestavljam v N.
če sem na ravnem, putim celo pedal bremze

ali je to narobe?

koliko vem v avtosoli ucijo da je treba na semaforju pritisniti sklopko in prestaviti v prvo

Citat...tistim, ki imajo pedal sklopke pred semaforji ves čas pritisnjen...

kaksen pedal sklopke? tega ni. samo pedal bremze je?

sklopka itak je, ampak z njo upravlja racunalnik ... z logiko ki je verjeno inverzna pedalu plina in (verjetno) nima veze s pedalom bremze

sušo

Tako nekako - tvoj zadnji stavek - samo, da sem sam dodal še "trotl zihr" analogno digitalno varianto.
Se pravi ko imaš v A in ne držiš bremze je nekako logično, da robot (nestrpno) pričakuje, da boš pohodu gas. In temu primerno je pripravljen takoj spustit sklopko, da lahko odpelješ. Tu je tista nepotrebna obraba lamele in ležaja.
Ker ko držiš bremzo ima - se skoraj upam trdit - kompjuter nekje zabeleženo, da oboje nea gre. Torej bremza in speljevanje in se ne "drka" s sklopko in ležaji in lamelo...
Sej pravim. Mogoče so to moje mokre sanje o francoski računalniški inteligenci na področju sredjega razreda prevoznih sredstev ampak glede na preprostost in logičnost bi lohk to tko blo.
Drgač pa ni nič narobe če držiš bremzo na semaforju.

casper

gepl83

Po moji logiki, je pa še vedno N ler, če pa tiščiš zavoro, je pa avto v prestavi in na sklopki.

altair123

Jaz sem probal hkrati prtisnt bremzo in gas pa čist lepo dela. Avto sploh ne crkne kar tako ampak se fajn napreza, da bi speljal.
Torej ugibam, da zavora in gas nista povezana v primeru speljevanja.

Ko sem hodil v avtošolo so me učili naj pri semaforju prestavim v prosti tek. V prestavo pa naj dam ko vidim da se je prečni semafor za pešce prestavil na rdeče. Tega se držim tudi pri robotiziranemu menjalniku.

Sicer je pa tako, da se mi je že zgodilo da sem pozabil prestaviti v ler in pustil avto prižgan dlje časa (cca 5 minut). Opozorilo piska, če odpreš voznikova vrata s spuščeno ročno, ampak je pa povsem tiho, če ročna je zategnjena, menjalnik pa v prestavi. Ko sem se vrnil v avto, je bila ročica na poziciji A, na displeju pa N (to ugotoviš ker moraš potem prestavit iz A v N in nazaj v A da spelješ). Torej je avto sam ugotovil da ima predolgo v prestavi na mestu in je sam prestavil v N.