Nakup C4P 2.0 hdi 110 kw exclusive

Začel/a gepl83, September 03, 2014, 05:35:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

SeBcHy

Jaz imam C4 Grand Picasso 2.0 HDI 150 konjev, letnik 2012, robotiziran menjalnik in imam porabo nekje med 6,2 - 6,7 l/100km, odvisno seveda od načina vožnje, letnega časa, obteženosti avta, ... Vozim pa približno 60% avtocesta (130km/h), 20% relacija in 20% mesto.

Mogoče lahko pri C4 Picasso pričakuješ še 0,1 l/100km manj, glede na to da je avto malce manjši in malenkost lažji od Grand Picasso. Èe bi posplošil bi rekel da boš imel v povprečju pri 2.0 HDI 150 konjev porabo nekje okoli 6,5 l/100km pri normalni vožnji, ob bolj dinamični vožnji okoli 7 l in ob umirjeni oziroma bolj nežni vožnji okoli 6 l na 100km.

gepl83

To je čisto super poraba. Malo manj ma imam sedaj z a4 ko. Kar se pa tiče tekočine za fap filter, je pa strošek 150 eur plus delo. Ob normalnih pogojih nsj bi zadostovala do 150000 km. Kupujem pa ta avto zato, ker ga potrebujem.

Kavka

Citat od: jurchy;190090Za normalno vožnjo 1,6 hdi čist zadosti.
Za divjanje pa mora bit 2,0 hdi (16v)nad 100kw.
Priznam, da sem prej imel tri 2,0 hdi-je in tudi lani kupoval 2,0.
Nazadnje kupil 1,6 hdi in sem zelo pozitivno presenečen glede motorja, pa še pri registraciji je lepa razlika v ceni.
Imam pa na motorju precej modifikacij.

Lahko poveš za kakšne modifikacije gre,  da uporabimo kako tvojo idejo, če ni seveda samo čipiran....Hvala za informacije.:funny34d:

jurchy

Torej avto ima zablindiran EGR, odstranjen Fap filter, oboje odstranjeno iz računalnika ter malo spremenjeno zmes goriva in zraka v motorju, večji pretok zraka preko turbine, ter par malenkosti. Razlika je očitna.
Poraba je realno okrog 5,5l / 100km, avto ima več navora kot 2,0hdi.
Verjemite da je zaradi ekologije zelo skrajšana življenska doba novodobnih dizlov.
LP, Jure

gepl83

Kaj pa izpušni plini? Upam, da nimaš enega modrega, ker se se zadnjič peljal za enim, pa je kadil kot dizlovka.

alesz

CitatVerjemite da je zaradi ekologije zelo skrajšana življenska doba novodobnih dizlov.
Ja res je,ampak zaradi takih avtov kot je tvoj imamo pa bolj onesnaženo življenje in evropi plačujemo odpustke.

altair123

Citat od: xpuser;190216Mi je pa smešno gledat te c4gp ko se en sam v njem vozi v službo.

Priznaj da se ti se bolj smesno zdi ce gledas kako se jih pet pelje v sluzbo v enem c3...

andraž

Pa saj je večina avtov na cesti samo s voznikom.

Gox

Z očetom sem (pred penzijo) bil sodelavec ... pa sva se vozila vsak s svojim avtom :)

gepl83

Ja konfort pač. Od nikogar nisi odvisen. Greš lahko tud na pivo po službi.

Romzi

xpuser

Citat od: altair123;190320Priznaj da se ti se bolj smesno zdi ce gledas kako se jih pet pelje v sluzbo v enem c3...

Niti ne, posebej če so iz Ljubljane.(kar je pa redko za videt.)

jurchy

Kar se tiče onesnaževanja, ima avto 10% višji izpust CO2, vse drugo je enako.
Zaradi boljšega izgorevanja ni toliko več izpustov kot mislite.
Avto je še sedaj dosti bolj ekološki, kot marsikateri drugi z bogo turbino ali pa vodili ventilov,ki pijejo olje.
Kaj pa stari kamioni, oz. tudi novejši?
Tudi novim kamionom odstranjujejo Fape pa AdBluje, verjemite mi.
LP

gepl83

Evo. Danes sem zaaral enga picasoja. Upam, da mi ne bo potrebno preveč tem o okvarah odpirat.

gepl83

No končno se lahko pohvalim, da sem se domov pripeljal z novim avtom. Kupil sem načeloma to kar sem iskal, edino namesto ročnega menjalnika je robotiziran. Za enkrat mi je menjalnik še malo nenavaden, vendar samo pri menjavi iz 1 v 2 brzino. V višjih prestavah lepo prestavlja. Je pa avto 2.0 hdi 150 KM, exclusive oprema in 2012 letnik. Avto je bele barve z black top streho. Drugače sem zadovoljen, edino moti me šum pri voznikovih vratih. Zgleda nekako tako, kot bi bila vrata povešena. Bomo zrihtali. Ena žarnica za štop luč že ne gori:emot64: Mali problemčič. Dobil sem zraven še enoletno garancijo, ampak mislim, da je ne bom potreboval. Bom probal jutri pa še kakšno sliko prtisnit.