Spustil amortizer, servisi in razno

Začel/a smetilka, Maj 06, 2014, 07:46:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlomjo

Moja XP je bila redno servisirana v Murski. Imam tudi original račun, da so menjali zajle od ročne, verjetno ker ni delala ročna. In ker čez 1 leto, ko sem kupil avto ni delala ročna sem snel kolo in videl, da je zablokiral mehanizem ročne na disku. Pošprical in razmajal sem in ročna prime še danes. Torej pooblaščen servis je samo prodal nove zajle in zaračunal menjavo, problem pa je ostal naprej. Alora ni samo Koprski servis zanič.

xantos

Ugotovitve:

Ali so vsi uradni servisi zanič? Ne.
Ali so vsi popoldanci zanič? Ne.
Ali se da pretesniti amortizer? Hmmm...

:AngelPray:
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

skrt3

Citat od: gule;183221Tukaj moramo še nekaj omeniti, jaz kot pooblaščeni imam polno skladišče raznih senzorjev in si lahko privoščim ta luxus, da preizkusim kaj je crknalo, po metodi, probaj, gremo dalje. Tisti nepooblaščeni bogec, pa mora ta del nekje kupiti(zelo verjetno pri meni)in stranki tudi pojasniti, če ni dal prave diagnoze...

"Torej, gospod vete, mi smo zamejali samo ni to, ampak ta senzor je tudi bil pri koncu..., zdaj, pa morate še en kupiti"

Verjetno vsem znan stavek, ki so ga večkrat v življenju slišali...no tega pri pooblaščenem ni...:BigThumbs:

Hajmo dalje...

Mogoce noces videt

xpuser

Citat od: zlomjo;183250Moja XP je bila redno servisirana v Murski. Imam tudi original račun, da so menjali zajle od ročne, verjetno ker ni delala ročna. In ker čez 1 leto, ko sem kupil avto ni delala ročna sem snel kolo in videl, da je zablokiral mehanizem ročne na disku. Pošprical in razmajal sem in ročna prime še danes. Torej pooblaščen servis je samo prodal nove zajle in zaračunal menjavo, problem pa je ostal naprej. Alora ni samo Koprski servis zanič.

Ja imaš ene ki celo letno ne uporabijo ročne. Stvar zarusta.

gule

Citat od: skrt3;183256Mogoce noces videt

Na koncu si spet kupil del v Citroenu, prav imaš zdaj vidim...:BigThumbs:

xpuser

Citat od: skrt3;183204@citroenovc
MyCitroen je spet jajce in spet odvisno s kom delaš... džabe mi dajo popust na dele za xantio, če pa je potem obvezno, da oni odprejo delovni nalog in gor obesijo super popuste na material in 1x dražje delo.
z vezami in veliko truda pa se je dalo urediti MyCitroen popust na material in odpret nalog za 10 EUR dela. Seveda pri drugemu pooblaščencu.

Zaključek je pa vedno isti: JEROVŠEK in par drugih so zakon! Zvestoba je poplačana!
brezvezne filozofske se razvijejo, ker nekateri vztrajajo z argumenti ala KUPI SI AVTO, KI GA LAHKO VZDRŽUJEŠ ipd in zavre kri...

Eko s tem si povedal vse.

skrt3

Citat od: gule;183278Na koncu si spet kupil del v Citroenu, prav imaš zdaj vidim...:BigThumbs:

poudarek je bil na strokovnosti ohinsploh šolanih in sposobnih mehanikih na CitroenKP

Vlado333

Nažalost je velika razlika tudi med samimi filtri. Nihče (normalen) mi ne bo rekel, da je mikrofilter z OGLJEM od (Manna,Purfluxa ali MECA) enak, navadnemu filtru (brez oglja) od COMLINA ali FILTRONA, je pa filter iz druge skupine cenejši, temu ne bom oporekal. Razlika v kvaliteti so precejšnje, tako pri osnovnih stvareh kot so filtri pa do ploščic, diskov in končnikov.
Najbolj me moti, ko nekateri tako veselo pišete koliko ste dali za določen del, ne napišete pa kdo je bil proizvajalec dotičnega rezervnega dela.
Mi smo v službi zamenjali nešteto sprednjih zavornih cilindrov-čeljusti na C5 I in II. Probali smo nekaj različnih proizvajalcev, in na koncu imeli samo stroške, ker so ponovno zaštekali, ob tem so se pregrele ploščic, katere smo morali mi plačati, saj smo mi montirali CENEJŠI cilinder. Od takrat montiramo izključno samo CITROEN tovarniško obnovljene.
Èe stranka sama prinese čunga lunga ali čang šlang rezervne dele, jih bomo ravno tako vgradili, računali enako kot, če bi mi dali svoj material, ampak garancija v takem primeru velja SAMO na opravljeno DELO.
Vidim veliko avtomobilov, kateri so bili popravljani na pooblaščenih servisih in račune teh servisov, najde se zelo veliko zanimivih stvari.
Rekel bom le to, da mojega avta ne bi peljal na vsak Citroen servis.

Glede vzmetnih cilindrov, kolikor je MENI znano, neoriginal ne obstajajo. Jutri menjam sprednjega na C6, montiral bom novega, cena je če me spomin ne vara cca 290€.

smetilka

Se strinjam Vlado ampak si ne morem, da ne bi še malo pripomnil:)
Jasno, da so razlike med ogljikovim in navadnim filtrom, tega niti ne moreš primerjati. VEdno kupujem tiste z aktivnim ogljikom. Imam pa ravno na to temo zanimivo štorijo.

Kupil sem 3 leta starega direktno iz operativnega lizinga iz Francije, kjer se najbrž strinjamo, da se avto servisira na uradnih servisih, saj druge logike, pri operativnem lizingu najbrž ni, poleg tega je tukaj še garancija itd..
Prvi servis, ki sem ga delal, potegneva ven s serviserjem filter in glej ga zlomka, ni ogljikov. Tisti, ki sem ga nabavil jaz je bil očitno boljši, pa nimam pojma o filtrih, samo najdražjega sem kupil, ki so ga imeli, ker so cene glede na ostale stroške smešne.

Pritožuješ se, da ljudje ne napišejo proizvajalca delov itd., jaz sem sicer jih v prvem postu, ampak verjetno v večini primerov ljudje to res pozabijo. Razlike so pa seveda velike, izbira pa tudi. Za te prve tri proizvajalce recimo še nisem nikoli slišal, sem pač amater na tem področju (zato sem tudi na forumu, če bi vse vedel, najbrž ne bi bil :))
Ampak nisem pa še videl računa ali pa predračuna (imel sem jih za redne in izredne servise iz Renault, Opel in Citroen uradnih servisov), kjer bi napisali od katerega proizvajalca del so vgradili. Samo kateri filter in cena. Ne pravim, da je zato v redu, da forumaš ne napiše proizvajalca, samo čudi me, da tega ne delajo profesionalci.
Kako naj torej, glede na zgornje izkušnje s svojim avtom vem, da so mi na servisu vgradili kvaliteten filter? Mogoče pa šparajo in mi samo zaračunajo dobrega. Ne vem, ker na računu ni proizvajalca in tudi, če bi bil, a bi šel preverjat? Najbrž ne.
Èe pa stvar kupim sam, pa imam na voljo en kup različnih filtrov od 7 do 16 EUR in se pač odločim kakšnega bom izbral. Pri teh cenah seveda najboljšega ogljičnega, ki ga imajo in sem prepričan, da glede kvalitete ne morem prav zelo zgrešiti. Razlika pa je v tem, da vem kaj imam vgrajeno in vem zakaj sem plačal kolikor sem plačal.

Glede vzmetnih cilindrov pa ja, po krajši raziskavi vidim, da ne neoriginalnih ni. Nerazčiščeno pa ostaja ali se dajo obnoviti ali ne, verjetnost je seveda na ne. Je pa obnovljen pri avtu takšnega razreda najbrž neprava pot, kot prvo je avto težek, kot drugo en originalen in drug obnovljen, vprašanje kako bi avto to prenesel, kot tretje razlika v ceni bi bila na koncu verjetno za tank nafte. Nesmiselno torej.

Mi pa še nekaj hodi po glavi glede tega. Živimo v tržnem gospodarstvu, v trgovini imaš za vsako stvar, ki se jo spomniš 10 proizvajalcev, različne kvalitete itd.. Kako je mogoče, da pa pri tako dragi stvari, kot je avto lahko kupim nek del samo od enega proizvajalca, ponudnika po točno določeni ceni (280 EUR) pri vseh trgovcih (beri servisih) enako. V enem izmed prejšnih postov sem razumel, da imajo povsod iste cene, samo sedaj se pa malo upiram lastni izjavi.
V času kjer živimo imam pri avtu vseeno očitno samo dve možnosti. Popravi avto pri nas za takšno in takšno ceno, povsod isto, ali pa ga vrzi stran. Pa, če bodo rekli 500 EUR bo pa pač 500, kaj naj ? Meni to diši po monopolu. Vem, da tega na forumu ne bomo rešili, služi pa kot dober ventil za pritisk spustit ;)

superca13

Citat od: smetilka;183385Se strinjam Vlado ampak si ne morem, da ne bi še malo pripomnil:)
Jasno, da so razlike med ogljikovim in navadnim filtrom, tega niti ne moreš primerjati. VEdno kupujem tiste z aktivnim ogljikom. Imam pa ravno na to temo zanimivo štorijo.

Kupil sem 3 leta starega direktno iz operativnega lizinga iz Francije, kjer se najbrž strinjamo, da se avto servisira na uradnih servisih, saj druge logike, pri operativnem lizingu najbrž ni, poleg tega je tukaj še garancija itd..
Prvi servis, ki sem ga delal, potegneva ven s serviserjem filter in glej ga zlomka, ni ogljikov. Tisti, ki sem ga nabavil jaz je bil očitno boljši, pa nimam pojma o filtrih, samo najdražjega sem kupil, ki so ga imeli, ker so cene glede na ostale stroške smešne.

Pritožuješ se, da ljudje ne napišejo proizvajalca delov itd., jaz sem sicer jih v prvem postu, ampak verjetno v večini primerov ljudje to res pozabijo. Razlike so pa seveda velike, izbira pa tudi. Za te prve tri proizvajalce recimo še nisem nikoli slišal, sem pač amater na tem področju (zato sem tudi na forumu, če bi vse vedel, najbrž ne bi bil :))
Ampak nisem pa še videl računa ali pa predračuna (imel sem jih za redne in izredne servise iz Renault, Opel in Citroen uradnih servisov), kjer bi napisali od katerega proizvajalca del so vgradili. Samo kateri filter in cena. Ne pravim, da je zato v redu, da forumaš ne napiše proizvajalca, samo čudi me, da tega ne delajo profesionalci.
Kako naj torej, glede na zgornje izkušnje s svojim avtom vem, da so mi na servisu vgradili kvaliteten filter? Mogoče pa šparajo in mi samo zaračunajo dobrega. Ne vem, ker na računu ni proizvajalca in tudi, če bi bil, a bi šel preverjat? Najbrž ne.
Èe pa stvar kupim sam, pa imam na voljo en kup različnih filtrov od 7 do 16 EUR in se pač odločim kakšnega bom izbral. Pri teh cenah seveda najboljšega ogljičnega, ki ga imajo in sem prepričan, da glede kvalitete ne morem prav zelo zgrešiti. Razlika pa je v tem, da vem kaj imam vgrajeno in vem zakaj sem plačal kolikor sem plačal.

Glede vzmetnih cilindrov pa ja, po krajši raziskavi vidim, da ne neoriginalnih ni. Nerazčiščeno pa ostaja ali se dajo obnoviti ali ne, verjetnost je seveda na ne. Je pa obnovljen pri avtu takšnega razreda najbrž neprava pot, kot prvo je avto težek, kot drugo en originalen in drug obnovljen, vprašanje kako bi avto to prenesel, kot tretje razlika v ceni bi bila na koncu verjetno za tank nafte. Nesmiselno torej.

Mi pa še nekaj hodi po glavi glede tega. Živimo v tržnem gospodarstvu, v trgovini imaš za vsako stvar, ki se jo spomniš 10 proizvajalcev, različne kvalitete itd.. Kako je mogoče, da pa pri tako dragi stvari, kot je avto lahko kupim nek del samo od enega proizvajalca, ponudnika po točno določeni ceni (280 EUR) pri vseh trgovcih (beri servisih) enako. V enem izmed prejšnih postov sem razumel, da imajo povsod iste cene, samo sedaj se pa malo upiram lastni izjavi.
V času kjer živimo imam pri avtu vseeno očitno samo dve možnosti. Popravi avto pri nas za takšno in takšno ceno, povsod isto, ali pa ga vrzi stran. Pa, če bodo rekli 500 EUR bo pa pač 500, kaj naj ? Meni to diši po monopolu. Vem, da tega na forumu ne bomo rešili, služi pa kot dober ventil za pritisk spustit ;)

Èe bi bil tak amortizer še na 5-6 drugih avtih, bi ti zagotovo našel neoriginalnega. Ker pa je to samo na C5 in nikjer drugje na svetu, se z reprodukcijo le tega nihče ne bo ukvarjal...ker se enostavno NE splača.

xpuser

Sam ponavadi menjam filter kabine prej kot pa na eno leto če se ne vozim dosti 2x pri rednem servisu in enkrat vmes.
Kolikor se spomnem je na original kabinskih nekaj drugega napisano.

Manna,Purfluxa ali MECA

drugi je original za psa tretji pa reno.

gule

Citat od: xpuser;183387Sam ponavadi menjam filter kabine prej kot pa na eno leto če se ne vozim dosti 2x pri rednem servisu in enkrat vmes.
Kolikor se spomnem je na original kabinskih nekaj drugega napisano.

Manna,Purfluxa ali MECA

drugi je original za psa tretji pa reno.

Tukaj bom dodal, vsi trije so original za PSA, oziroma so njihovi uradni dobavitelji.
Tu so še MAHLE, DENSO, MICRON/BEHR...in mnogi drugi...

smetilka

Citat od: superca13;183386Èe bi bil tak amortizer še na 5-6 drugih avtih, bi ti zagotovo našel neoriginalnega. Ker pa je to samo na C5 in nikjer drugje na svetu, se z reprodukcijo le tega nihče ne bo ukvarjal...ker se enostavno NE splača.

Bi bilo logično ja, samo nisem hotel sam sebi odgovarjat :)

Čojko

Ko smo že pri filtrih,... na uradnem Opel servisu so mi zaračunali "kabinski" filter  (na vstopu zraka pri rešetkah na havbi), čez eno leto na srervisu pri fušarju (en najboljših istega servisa, ki je popizdil in šel na svoje) pa ga ni bilo nikjer več.

Najbrž imam težave z miši,....

Jogador

Citat od: Èojko;183408Ko smo že pri filtrih,... na uradnem Opel servisu so mi zaračunali "kabinski" filter  (na vstopu zraka pri rešetkah na havbi), čez eno leto na srervisu pri fušarju (en najboljših istega servisa, ki je popizdil in šel na svoje) pa ga ni bilo nikjer več.

Najbrž imam težave z miši,....

Plački so to, palčki:bombs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3: