Spustil amortizer, servisi in razno

Začel/a smetilka, Maj 06, 2014, 07:46:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

skrt3

@citroenovc
MyCitroen je spet jajce in spet odvisno s kom delaš... džabe mi dajo popust na dele za xantio, če pa je potem obvezno, da oni odprejo delovni nalog in gor obesijo super popuste na material in 1x dražje delo.
z vezami in veliko truda pa se je dalo urediti MyCitroen popust na material in odpret nalog za 10 EUR dela. Seveda pri drugemu pooblaščencu.

Zaključek je pa vedno isti: JEROVŠEK in par drugih so zakon! Zvestoba je poplačana!
brezvezne filozofske se razvijejo, ker nekateri vztrajajo z argumenti ala KUPI SI AVTO, KI GA LAHKO VZDRŽUJEŠ ipd in zavre kri...

smetilka

Se strinjam, super, da dajo popuste, po večini pa ni tako. Mogoče, če pri njih kupiš avto pa se zmeniš itd., če se pa pripeljem s starim pa ni tako, si pač stranka, če so ok, te obravnavajo korektno to je pa tudi vse. Še vedno je pred vsem zaslužek. Servisev in prodajalcev avtov ni brez razloga dovolj v vsaki večji vasi. Še vseeno mislim, da skupaj nanese na koncu veliko več, kot če nekaj časa daš v raziskavo poleg tega se malo naučiš tudi o avtu itd. plus naslednjič gre veliko hitreje. Èe mi crkne še en PDC senzor v trenutku prišparam 150 EUR, a ni to fajn.

Citat od: Citroenovc;183202komplet brisalcev za C5 pride okrog 26Eur

Ne gre matematika tukaj. 35% popusta je max za 7 let star avto na MyCitroen. To pomeni, da če imaš poln popust, da je normalna cena brisalcev 35 EUR. Kar pa vemo, da ni res.

xpuser

Citat od: skrt3;183204@citroenovc
MyCitroen je spet jajce in spet odvisno s kom delaš... džabe mi dajo popust na dele za xantio, če pa je potem obvezno, da oni odprejo delovni nalog in gor obesijo super popuste na material in 1x dražje delo.
z vezami in veliko truda pa se je dalo urediti MyCitroen popust na material in odpret nalog za 10 EUR dela. Seveda pri drugemu pooblaščencu.

Zaključek je pa vedno isti: JEROVŠEK in par drugih so zakon! Zvestoba je poplačana!
brezvezne filozofske se razvijejo, ker nekateri vztrajajo z argumenti ala KUPI SI AVTO, KI GA LAHKO VZDRŽUJEŠ ipd in zavre kri...

Zakaj, če kupiš hidravličarja veš da bodo dodatni stroški, dobijo se večinoma original deli in če hočeš popust in garancijo ti jih vgradijo na servisu.

A vaš čas ki ga porabite z obračanjem interneta in iskanjem nacenješih delov + how to -jev kupovanjev hayensov je pa ničvreden?

Vsakemu svoje. Na koncu se vedno srečamo v Gorosuplju.

skrt3

Citat od: xpuser;183214Zakaj, če kupiš hidravličarja veš da bodo dodatni stroški, dobijo se večinoma original deli in če hočeš popust in garancijo ti jih vgradijo na servisu.

A vaš čas ki ga porabite z obračanjem interneta in iskanjem nacenješih delov + how to -jev kupovanjev hayensov je pa ničvreden?

Vsakemu svoje. Na koncu se vedno srečamo v Gorosuplju.

V Grosuplju bom 90% pristal s C5-ko, ki je tudi prej bila tam servisirana. Dan dopusta in extra kilometri, ampak poznajo avto in vedo za kaj gre. Zame spada v "nov" avto, čeprav letnik 2006, in se ne bi hecal kaj dosti.

Za xantio pa sem k sreči našel doktorja 50km stran in svoje delo obvlada.
200 EUR, ki bi preplačal na Citroenu, pa bom raje kam drugam namenil. Da o neki garanciji niti ne govorim... sem imel dovolj izkušenj, ko so vsi sladki, ko je za denar pobrat. Ko pa pride do reklamacije vsi mrknejo ko kafre.

jumper1

Citat od: smetilka;183201Hvala za podporo, sem že mislil, da me boste s foruma vrgli :)

Ne morem, da se ne bi strinjal, sploh s padalci. Res je na predračunu imam pod stolpcem rabat napisano 0. Stolpec najbrž ni zato, da je na njemu vedno napisano 0 :)

Ampak jaz imam serviserja in sem mu zvest, ker je še vedno vse zrihtal in noben avto od twinga do tigre do megana do c5 mi še ni zajebal in vedno sem se normalno vozil.
Samo za hidravliko na C5 pa pač nima orodja, če moraš neke pritiske usklajevat očitno, plus najbrž ne bom dobil neorig. dela, tako, da se potem itak ne splača nič drugega kot biti padalec.

Èe bi kupil nov avto, bi pa sigurno vozil vedno k istemu pooblaščenemu, če bi bil zadovoljen, tudi po izteku garancije. Prva stvar, ki sem jo prebral na forumu je bil seznam serviserjev in zmagovalce na tekmovanju itd., je pa res, da je treba nekaj izbrat v okolici kjer živiš, drugače so logistični problemi preveč komplicirani.

Pa kake pritiske to te strašijo tisti ki še videli niso tega amortizerja sem zamenjal sprednjega na c6,c5 in zadnjega na c5,pri sprednjem je dela približno 40-50 min pri zadnjem pa je 20 min pa ne rabiš nobenega orodja,res pa je da se dobi samo original samo sem razmišljal da bi vprašal pri enem mojstru če mi ga lahko obnovi.

gule

Tukaj moramo še nekaj omeniti, jaz kot pooblaščeni imam polno skladišče raznih senzorjev in si lahko privoščim ta luxus, da preizkusim kaj je crknalo, po metodi, probaj, gremo dalje. Tisti nepooblaščeni bogec, pa mora ta del nekje kupiti(zelo verjetno pri meni)in stranki tudi pojasniti, če ni dal prave diagnoze...

"Torej, gospod vete, mi smo zamejali samo ni to, ampak ta senzor je tudi bil pri koncu..., zdaj, pa morate še en kupiti"

Verjetno vsem znan stavek, ki so ga večkrat v življenju slišali...no tega pri pooblaščenem ni...:BigThumbs:

Hajmo dalje...

Citroenovc

Citat od: smetilka;183205Se strinjam, super, da dajo popuste, po večini pa ni tako. Mogoče, če pri njih kupiš avto pa se zmeniš itd., če se pa pripeljem s starim pa ni tako, si pač stranka,

Ne gre matematika tukaj. 35% popusta je max za 7 let star avto na MyCitroen. To pomeni, da če imaš poln popust, da je normalna cena brisalcev 35 EUR. Kar pa vemo, da ni res.

Tebi tudi ne gre najbolje logično sklepanje:
Xantia kupljena rabljena, ob nakupu stara 7 let.
BX kupljen rabljen, ob nakupu star 8 let.
C5 res kupljen nov - ampak sta zgornja se že nekaj let servisirala pred tem nakupom in vedno je bilo vse zelo znosno in zmerno.

Kar se tiče popusta in moje matematike - to ceno sem zadnjič videl v tiskani brošuri, ki sem jo dobil na domači naslov. Nič ni pisalo koliko je popusta. Pisalo je samo, da je set brisalnikov za C5 že za 26Eur. In mi prav dol visi, kako pridejo do te cene oz od česa odštevajo. Ti pa lahko naprej ugotavljaš a se z -35% izide ali ne.

Moja poanta je samo to, da si si ti v glavi zamislil ene scenarije, kako se najbolj splača kurit lasten čas in skakat naokrog in brskat po internetu in nabirat cenejše dele, pa potem iskat "popoldance", ki ti bodo to znali porihtat. No, če pa ne bodo, pa nič ne de - se boš pa že zapeljal na en uraden servis, kjer te bodo pa itak odrli do kosti, ker so pač ena banda salamenska, ampak tako pač je, ker ene stvari pač drugače ne gre ...
Pa je resnica mogoče malo drugačna.
Obstajajo odlični "popoldanci/nepooblaščenci". O tem ni dvoma. Ampak vsaj kar nekaj nas je tukaj takih, ki smo tudi s storitvijo pooblaščencev zelo zadovoljni, cene so pa daleč od astronomske.
Ni dolgo, kar me je nekdo (pa zelo cenim njegovo tehnično znanje) prepričeval, kako so "njegovi popoldanci" super izbor, saj so vsaj 3-4x cenejši od pooblaščenca. Pa da ne omenjamo kako so dobri. Sicer včasih rabijo malo pomoči, ampak na koncu je pa super rezultat. Ko sem mu povedal kaj vse se je naredilo na zadnjem servisu, koliko ur je trajalo in koliko sem plačal in če mi zrihta "popoldanca" za to storitev - pa je bila samo še tišina.
OK

LP
Primož

smetilka

No tako, takšne odgovore iščem. Raziskujem naokoli za obnovo. Èe mast pušča potem je najbrž gumica. Gumico pa menda ni hudič zamenjat, zato se mi zdi, da bi se to dalo samo ne vem še kje. Zamenja pa praviš lahko vsak normalen serviser, no to je spodbudno.

Btw tudi na tujih forumih kar sem pogledal ljudje iščejo podobne workarounde, samo, da je manj, "jaz servisiram na uradnem, moraš tudi ti" in podobnih debat in več konkretnih odgovorov kaj je lahko narobe in kaj se lahko naredi. Omenja se gumice, nekateri celo pravijo, da je normalno, da steče malo olja, če avto čisto dvigneš in spustiš itd.. V to drugo nisem prepričan, ker so ostali amortizerji suhi, sem ga pa dvigoval, ko je bil obtežen za na morje - slab teren pač.

jumper1

Jaz sem že sam pozkušal ampak ne vem če se ga da razdret da lahko zamenjaš spodnjo gumico katera spušča jo kar ven obrne in tam spušča

smetilka

Ja najbrž je tako narejeno, mašinsko stisnjeno, da se lahko samo še stran vrže, tk je to danes, me pa vseeno zanima, če se kdo s tem ukvarja.

Citroenar, popoldancev ne iščem, ga že imam, je ok, lasten čas kurim po lastni presoji in lastno korist, čudi me pa, da ti svojega kuriš za brezvezno internetno temo o kateri nič ne veš.

garac

malce se umirite, preden se spet začnete žalit, ker ne bom brisal in premikal nobenih komentarjev, ne mi potem pošiljat zs koga naj se bana in zakaj in kdo je komu lopatko vzel
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

skrt3

@gule
tle gremo vsi v neke extreme :) jaz sem bil še mali, ko je moj oče svoje avte vozil k nepooblaščenim bogecom (AX, ZX, Xsara I,) Kasneje se je trend nadaljeval še z mojimi in njegovimi avti (Xsara I, Xsara II, Berlingo II,...)
Nikoli ni prišlo do takih situacij, kot si sam opisal. NIKOLI

Samo en mali primer, ker sem od volje za pisarit:
Xsara 1.8 16V '98, naprej od očeta, od 250.000km do 345.000km pa moja
Avto začel cukat najprej v nizkih obratih, s časom se je stopnjevalo do te mere, da je nehalo cukat šele od 2000 obratov gor.
Pridem na CitroenKP: ja, bo treba prečistit injektorje. Od tu naprej bomo videli, če bo to dovolj. To je osnova. Predviden strošek 120.000 SIT. Pa nekaj tisočakov sem pustil za DIAGNOSTIKO na Proxii ali kaj že.
Skočim do našega nepooblaščenega bogeca:
Priklopi na diagnostiko. V treh minutah ugotovi prebijanje razdelilne kape (al kako se strokovno reče). Po dveh dneh iskanja nikakor ne uspe najdet nove od konkurence, zato se odločimo za original, 45.000 SIT. Skoči do Citroena iskat in ga "strokovnjaki" posiljujejo, da mora kupiti tudi 4x "neke gumijaste cevke, ki gredo z razdelilne na glavo", cena vsake 10.000 SIT?! Kos gume z izolacijo. Je kupil samo eno in mi argumentiral, da bomo že naknadno ugotavljali, če bo še kakšna prebijala. Hvala lepa, roka, avto ni nikoli več cukal, plačal pa sem vsega skupaj 70.000 SIT.

In to je samo ena na brzino :)

xpuser

Ja kaj ti naj, sej je fotr peljal v citroenkp, nisem še slišal za dobrega pooblaščenca v tistih krajih. Ve se kateri so dobri in zakaj.

gule

Citat od: skrt3;183230@gule
tle gremo vsi v neke extreme :) jaz sem bil še mali, ko je moj oče svoje avte vozil k nepooblaščenim bogecom (AX, ZX, Xsara I,) Kasneje se je trend nadaljeval še z mojimi in njegovimi avti (Xsara I, Xsara II, Berlingo II,...)
Nikoli ni prišlo do takih situacij, kot si sam opisal. NIKOLI

Samo en mali primer, ker sem od volje za pisarit:
Xsara 1.8 16V '98, naprej od očeta, od 250.000km do 345.000km pa moja
Avto začel cukat najprej v nizkih obratih, s časom se je stopnjevalo do te mere, da je nehalo cukat šele od 2000 obratov gor.
Pridem na CitroenKP: ja, bo treba prečistit injektorje. Od tu naprej bomo videli, če bo to dovolj. To je osnova. Predviden strošek 120.000 SIT. Pa nekaj tisočakov sem pustil za DIAGNOSTIKO na Proxii ali kaj že.
Skočim do našega nepooblaščenega bogeca:
Priklopi na diagnostiko. V treh minutah ugotovi prebijanje razdelilne kape (al kako se strokovno reče). Po dveh dneh iskanja nikakor ne uspe najdet nove od konkurence, zato se odločimo za original, 45.000 SIT. Skoči do Citroena iskat in ga "strokovnjaki" posiljujejo, da mora kupiti tudi 4x "neke gumijaste cevke, ki gredo z razdelilne na glavo", cena vsake 10.000 SIT?! Kos gume z izolacijo. Je kupil samo eno in mi argumentiral, da bomo že naknadno ugotavljali, če bo še kakšna prebijala. Hvala lepa, roka, avto ni nikoli več cukal, plačal pa sem vsega skupaj 70.000 SIT.

In to je samo ena na brzino :)

??? kakšno povezavo naj bi videl jaz tu z mojim postom???

Citroenovc

Evo, glede brisalcev se posipam s pepelom - za C5 pride set po MyCitroen ponudbi od 36Eur. Sem šel prav pogledat, če se mi kje še valja katalog, ker mi ni dala cena miru.
26Eur so neke druge drobnarije.
OK

LP
Primož