Kaj pa če

Začel/a boklavdi, April 05, 2014, 03:20:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

boklavdi

C50

Bil sem resen interesent za tvoj avto.

Kolegi na forumu so ga tudi pohvalili.

Zdaj pa poveš, da od nakupa (2009) ni bil na uradnem servisu.

Spraševal sem tudi glede menjanja sklopke (omenil sem, da je bila moja menjana ravno pri kilometrih, kot jih ima tvoj).

Èe si prebral današnje poste bi lahko odgovoril "resnemu potencialnemu kupcu" na njegova - moja vprašanja.

Samo me je zdaj odvrnilo, kar sem napisal v tretjem odstavku tega odgovora.

Verjamem, da je avto dober, vzdrževan,... Samo dokazil pa žal ni.

boklavdi

joj si me podžgal,...kakorkoli,...kupi ti avto, ki je potrjen s štempli. Ni problema. Nekaterim to očitno pomeni veliko ali vse.

V mojem primeru pa je tako. Imel sem Yugota, dve Xsari, pa sedaj tega C5 in ne vem no,...pa eni ste res obremenjeni s temi sklopkami,...ali je res sklopka pri C5III (2010) takšen ološ ali pa šaltat ne znate. Jaz do sedaj sklopke pri avtu nisem nikoli menjaval (trkam). Še Toni mi je pred dnevi omenjal (oče ima staro Xsaro), da se sklopka pri MKIII poštima in je potem načeloma ok.

Še stavek dva na temo štemplov,...kadarkoli že in to je poredko, ko zamenjam avto,...to strorim z namenom, da ga bom dolga leta vozil. In tako tudi večinoma je. Avtu dam za pit nafto, mu vlijem dobro olje ter filtre,...potem pa dela. Potem naredim veliki servis (pri Xsari npr.) in spet dela,..vozi,..vozi,...tankam,..olje in dela in dela.,...
Servisne ure razumem, da se plačujejo in vesel sem, ker imam v bližini dober servis, ki mu zaupam,...vendar če zadeva DELA,...ej meni DELA. Razumeš. S štempli pa se ne obremenjujem,..pa kolega imam, ki dela pri znani avtohiši v LJ,...pa kaj ti ni jasn...človek. Zamenjam olje,...tankam,..filtri in to je to. Èe pa se kaj pokvari,...pa se oglasim pri Toniju in pogledava,...(npr. motorček).

Avto mi dela,...C6 mi je všeč,...in sem se kar malo (beri zelo) zagrel zanj...pa kaj,..bo že,...avti bodo,...ceste tudi,...in štempli tudi...Andrej me morda celo počaka...me predvidevam deloma razume, četudi je drugačen tip "vzdrževalca".

No gotovo se pa najde tudi še kakšen "resen potencialen kupec", ki mu bom postregel z realnimi podatki,...slovenskim poreklom, realnimi kilometri pa še čem,...pa bova spila pivo in šla vsak svojo smer,..on z mojo C5-ko, jaz pa,..kaj vem morda celo Andrejevim C6, Mazdo6, ...ali kakšnim enoprostorcem.

Lp B

p.s. morda bi bilo bolje, da bi danes hitro "letel" na servis in zamenjal motorček pranja žarometov, ker se en resen potencialen kupec zanima za moj avto,....ha....ha.ha...
ej ni šans. Zamenjal ga bom, ko se bom za to odločil ali ko bom potencialnemu resnemu kupcu odštel 50 € od končne kupnine zaradi te "okvare". Itak bo predvidevam hotel zaradi tega zglihati za 500,...bom rekel po mariborsko "pa ka si ti nori"...

MSrougeZX

Bravo, lepo napisano...eni ste res bedni s temi uradnimi servisi...zakaj bi vozil 8 let star avto na uradni servis, če ima kolega ali pač mojstra ki mu zaupa in mu on to menja za pol manj. Sicer pa se štempel dobi za 20-30€ skoraj na vsakem uradnem servisu baje...naj vama rata...raje še napiši kolko km si v teh letih prevozil...saj ti tak verjetno ne bodo verjeli, tisti ki te poznamo ti bomo. :)
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

andraž

Verjemi, velika večina uradnih servisov se lahko s kvaliteto storitve skrije pred nepooblaščenci... Da o ceni ne govorimo...

skrt3

Citat od: boklavdi;181307joj si me podžgal,...kakorkoli,...kupi ti avto, ki je potrjen s štempli. Ni problema. Nekaterim to očitno pomeni veliko ali vse.

V mojem primeru pa je tako. Imel sem Yugota, dve Xsari, pa sedaj tega C5 in ne vem no,...pa eni ste res obremenjeni s temi sklopkami,...ali je res sklopka pri C5III (2010) takšen ološ ali pa šaltat ne znate. Jaz do sedaj sklopke pri avtu nisem nikoli menjaval (trkam). Še Toni mi je pred dnevi omenjal (oče ima staro Xsaro), da se sklopka pri MKIII poštima in je potem načeloma ok.

Še stavek dva na temo štemplov,...kadarkoli že in to je poredko, ko zamenjam avto,...to strorim z namenom, da ga bom dolga leta vozil. In tako tudi večinoma je. Avtu dam za pit nafto, mu vlijem dobro olje ter filtre,...potem pa dela. Potem naredim veliki servis (pri Xsari npr.) in spet dela,..vozi,..vozi,...tankam,..olje in dela in dela.,...
Servisne ure razumem, da se plačujejo in vesel sem, ker imam v bližini dober servis, ki mu zaupam,...vendar če zadeva DELA,...ej meni DELA. Razumeš. S štempli pa se ne obremenjujem,..pa kolega imam, ki dela pri znani avtohiši v LJ,...pa kaj ti ni jasn...človek. Zamenjam olje,...tankam,..filtri in to je to. Èe pa se kaj pokvari,...pa se oglasim pri Toniju in pogledava,...(npr. motorček).

Avto mi dela,...C6 mi je všeč,...in sem se kar malo (beri zelo) zagrel zanj...pa kaj,..bo že,...avti bodo,...ceste tudi,...in štempli tudi...Andrej me morda celo počaka...me predvidevam deloma razume, četudi je drugačen tip "vzdrževalca".

No gotovo se pa najde tudi še kakšen "resen potencialen kupec", ki mu bom postregel z realnimi podatki,...slovenskim poreklom, realnimi kilometri pa še čem,...pa bova spila pivo in šla vsak svojo smer,..on z mojo C5-ko, jaz pa,..kaj vem morda celo Andrejevim C6, Mazdo6, ...ali kakšnim enoprostorcem.

Lp B

p.s. morda bi bilo bolje, da bi danes hitro "letel" na servis in zamenjal motorček pranja žarometov, ker se en resen potencialen kupec zanima za moj avto,....ha....ha.ha...
ej ni šans. Zamenjal ga bom, ko se bom za to odločil ali ko bom potencialnemu resnemu kupcu odštel 50 € od končne kupnine zaradi te "okvare". Itak bo predvidevam hotel zaradi tega zglihati za 500,...bom rekel po mariborsko "pa ka si ti nori"...

Podpis :emot112:

boklavdi

fantje,..ne bomo se tu "zapenjal",...vsi imamo pač radi dobre Citroene...le poglede na sistem vzdrževanja imamo drugačen.
En si kupuje zobno krtačko iz Špara drugi ne gre mimo Sanolaborja. En ima srečo in ima zobe že kot rojen bele,...drugi drgne in drgne pa ima črne kot saje.
Jebi ga,...

Vsak ima svoje poglede,...

Malo je le nerodno, ker lahko nekdo s svojim morda tudi "odbitim" pogledom preusmeri drugega, da raje kupi uvožen poklepan pleh namesto avto iz sosedove garaže.

lpB

ps. glede kilometrov,...največ sem jih naklepal, ko sem se vozil v službo v Trzin,...dobro leto....sedaj imam službo v grosupljem in poleti večinoma frčim z Baotianom (skuter). Tudi zato mi C6 potegne,..ker rajtam, oz. bi rajtal z njim delati malo kilometrov in večioma nedeljske fure do tašče :) (moravče)...pa izleti,...pa potovanja...imel jih je mislim da 68k,..sedaj sva na nekaj čez 140k...

garac

če imaste slučajno servisno knjigo za požigosat, lahko to storite pri meni, 10€ na žig.
Imena servisov in podpisi na izbiro, za podpise z zeleno tinto minimalno doplačilo

citroen
conti dinno trieste,
via ginnastica 33
 ta teden v akciji za  samo 8,98€
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

Luštno večerno branje verižne reakcije.
Naj povem, da za C6 nisem (sem bil en prvih slovencev, ki je sedel v njemu in mi je popolnoma mimo), mi pa je ravno ta C5 II 2.0. HDI Exclusive pustila izjemno dober vtis (3 dnevno druženje z njim ob prihodu na trg). Èe bi xandreju sedel moj GS bi se morda lahko celo verižno zmenili.

andraž

Citat od: garac;181323če imaste slučajno servisno knjigo za požigosat, lahko to storite pri meni, 10€ na žig.
Imena servisov in podpisi na izbiro, za podpise z zeleno tinto minimalno doplačilo

citroen
conti dinno trieste,
via ginnastica 33
 ta teden v akciji za  samo 8,98€

:BigThumbs::emot112:

C50

Citat od: boklavdi;181307joj si me podžgal,...kakorkoli,...kupi ti avto, ki je potrjen s štempli. Ni problema. Nekaterim to očitno pomeni veliko ali vse.
Podžgal te je tvoj krvoses, ki mu ni všeč barva Andrejevega C6.

Nekdo v tej temi (ne ti) je omenil, da tvojega c5 ne prodajaj za manj kot 5.500 EUR.

Realna prodajna cena za vzdrževan in lepo ohranjen ta letnik je malo pod 4.000 EUR.

Èe nekdo ceni svoj avto za 40 % več od tržne cene, bi skoraj pričakoval, da ga ni servisiral pod lipo zraven zidanice.

Sklopko sem omenil, ker, kot sem že povedal, imam račun, da je bila na mojem menjana pri kilometrih,kot jih ima zdaj tvoj avto (145.000). In menjava le te z vztrajnikom ni majhen strošek (več kot 500 EUR).

Počasi se bliža še velik servis in če to sešteješ, si krepko nad 6.000 EUR.

Aja, sem pa pozabil, da je avto tvoj in da ima vlečno kljuko.:BigThumbs:

Lp

p.s.
Pozabil sem omeniti, da nikjer nisem omenjal poštempljane servisne knjige, ampak RAÈUNE servisov. To ni isto.

andraž

C50

dvorjan

Jaz sem svojega C5 tudi prodajal vec kot pol leta, pa je bil brzkone najbolje vzdrzevan med vsemi na priljubljenem avtooglasniku. Ampak dokler ni cena padla na nivo ostalih, se zal ni prodal. Taka je realnost. Saj lahko vsak postavi svojo ceno, ce se najde kupec prav, ce se ne ... se bo pa razmisljalo naprej, ane.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Jogador

Hm, definicija "lepo ohranjen in redno vzdrževan" je na 99% avtov, ki so na netu uporabljana zelo, ampak res zelo ohlapno, zato tudi cena dokaj nizka za toliko avta, pa čeravno je citroen.
Je pa res vprašanje, a se bo našel kdo, ki je pripravljen plačat takšno ceno, pač ponudba/povpraševanje.

Kar se pa servisa pod lipo tiče, še vsi moji avti so bili tako servisirani (oz pri popoldancu), pa si upam trdit, da so bili mehansko v boljšem stanju kot velik del servisiranih na uradnem servisu, preprosto zato, ker sem natančen in ne čakam, da bo nekaj crknilo, boklavdi pa glede na slike in napisano deluje podoben, dovolj je že, da slike pogledaš...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3: