Kaj pa če

Začel/a boklavdi, April 05, 2014, 03:20:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Je C5 že na avtonetu? Ne čakaj...hitro poišči talepše fotke in ga vrži gor, pa boš videl odziv. Lahko jaz tudi koga povprašam če bi ga vzel, podrobnosti na ZS.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

boklavdi

Ma ti povem, da se mi ne da ubadat,...s klici,...ker bo cena višja in bodo vsi hoteli glihati.
Menim, da so pravi interesenti na tem forumu,...če jih tu ni,...

lpB

tule je,..slikano pred 1 mesecem,...vedno ko ga spucam, ga :take_picture:,...mi je ful lep (čeprav siv)

Romzi

Dej ne rajcej, k' bomo odpovedal menjavo kuhne pa navalili na C5 :funny34d:

C50

Citat od: Xandrej;181219Je že bilo govora o prikolicah pa vlečnih kljukah pa C6...

:BigThumbs:

Aja, sorry.

C50

Citat od: boklavdi;181232Ma ti povem, da se mi ne da ubadat,...s klici,...ker bo cena višja in bodo vsi hoteli glihati.
Menim, da so pravi interesenti na tem forumu,...če jih tu ni,...

lpB

tule je,..slikano pred 1 mesecem,...vedno ko ga spucam, ga :take_picture:,...mi je ful lep (čeprav siv)

Boklavdi, kater motor pa ima?
Menjalnik?

MSrougeZX

Kolko vem je 2.0hdi 100kw manual...exclusive.
R5 e-tech 2025

C50

Aha, hvala.

Ker zdaj se mi poraja vprašanje, ali ima smisel menjati (kupiti njegovega in prodati mojega).
Moj je 1.6 Hdi (80 kw), 5 prestav, letnik 2006, 215.000 km, pred 5 meseci kupljen od prvega lastnika (ata okoli 60 let), redno vzdrževan, vsi servisni računi od 1. dne. Je zeloo lep. Vse deluje brez napake.

Ima smisel?

Xandrej

Njegov je exlusiv ima vso opremo razen navi, xenon ni da ni pa 2.0 Hdi brez Faf in je tudi kot nov... Odločitev je tvoja. Si iz LJ 20 minut vožnje pa se do grosupljega zapelji pa zadevo pogledaš pa je.

C50

Je še nekaj stvari, ki so mi tudi pomembne. Ali je njegov slovenski ali uvožen, ali ima vse servisne račune, kako je s sklopko (pri mojem je bila menjana ravno pri 145.000 km), ali je bil Fap filter odstranjen "po pravilih", kaj ima njegov več opreme kot moj, ko si ravno omenil vso opremo, kdaj je na vrsti veliki servis (moj ga je imel pri 180.000 km).

Predvsem pa me zanima smisel menjave glede na motor in prevožene km.

Xandrej

Kolko vem avto servisirajo pri Jerovšku saj je iz grosuplja. Fapa nima ker ga serijsko ni imel (ni bil odstranjen). Mislim, da je avto tipi topi seveda pa se obrneš na boklavdija... ;)

MSrougeZX

Kolko sem spomnim je bil kupljen od prvega lastnika, ki je še original tepihe šparal in je raje ene druge uporabljal.
R5 e-tech 2025

Citroenovc

Èe misliš mencat, ko bo čas za registracijo in plačat par Eur več za cestno takso (2.0 namesto 1.6 + 138KM namesto 110KM) in če misliš jamrat, ker ti bo zagotovo spil nekaj dcl (če ne kar dober liter) več na 100km - potem se ne splača menjat.

Èe ti je za to vseeno, potem pa itak: gume so enake dimenzije (torej je strošek enak - razen če 1.6 nima predpisan razred W, kar ti kar precej osuši izbiro), servis bi moral biti v osnovi nekje tam tam, 2.0 je absolutno bolj suveren in 2.0 Exclusive ima zagotovo več opreme od v Sloveniji kupljenega 1.6 HDi.

Èe se voziš z njim samo po LJ - ostani kar na 1.6. 2.0 ni za po mestu (no saj noben dizel ni).

Èe se rad voziš relacijsko - zame je 2.0 motor zagotovo boljši izbor od 1.6. V C5 II karoseriji. Saj boš našel tudi tu zagovornike v stilu "moj 1.6 gre prav super". Seveda gre - ampak 2.0 je občutno bolj suveren. Pika.
OK

LP
Primož

C50

Za registracijo in porabo mi je vseeno (zadnjih 10 let ni bilo pod 3000 ccm in porabe pod 17 litri bencina).

Imam bolj mestno vožnjo, vendar zaradi diesela zdaj raje naredim 1x več km po obvoznici, kod da bi ga matral po mestu.

Relacije niso prav pogoste.

Se pravi, da je pravzaprav vseeno.

Bolj me je zanimalo zaradi manj km in 2.0 motorja ter Fap filtra.

Samo če je bilo pri mojem menjana sklopka, velik servis,..., tam me pa to še čaka, še sam ne vem, če se splača doplačevati in se nato ukvarjati s preprodajalci za mojega.

Vsekakor pa hvala za odgovore.

Verjetno se bo še danes javil tudi Boklavdi in kaj dodal.

p.s.
Moj ima kar precej opreme. Razen kakšnega gretja sedežev in volana, šibedaha ter morebitnega usnja mi na misel ne pride, kaj bi še lahko bilo.

boklavdi

Po pričakovanjih.
Moja teži.

Pridem ves navdušen iz službe in ji omenim, da greva pogledat v MB, če dobim kupca za primerno ceno,...pa potem ona meni,...da ji barva ni preveč všeč in da bi raje črnega,...ma da bi jo,...
pa da ji je C5 MKIII všeč...

ej,...pa to je drugi rang avta,...bejba...

Kakorkoli kar nekaj živcev nas stane tole, Andrejevih, mojih, (včeraj nisem zaspal :)...tako zaenkrat dokler ne dobim sigurnega potencialnega kupca se ne bom več obremenjeval in kogarkoli prepričeval. Cena pa je na ZS itak že bila omenjena.

Avto je v redu:
- na servise ga nisem vozil, saj se ni nič kvarilo,..olje ter filtre mi je na 15000km menjal kolega mehankar,..redno in nikoli prepozno
- na zadnjih desnih vratih je bila 10cm praska od debila,...ki je brusil ključe in mi je bil fouš nove garaže v bloku (potem sem garažo zaradi tega razloga zaprl na svoja dvižna vrata,..sanirano in se ne vidi...
- avto je od prvega dne garažiran
- črne šipe homologirane seveda
- vožnja večinoma relacije Grosuplje - Moravče AC iz kjer je moja doma...obrati oz. hitrost moja standard 107km (ne me vprašat zakaj,..morda mi je je 7edmica všečl :))
- poraba nazadnje, ko sva šla z mojo smučat na Vogel in ko sem ji omenil Andrejevo 6ko (bila je takrat za, da greva celo drugi dan pogledat) 4,9l (vožnja po jajc__a ne pod 2000 obrati,..torej 6a in 5a brzina...),..po AC 107 :). sicer nekako 5,8L/100km
- kaj še...?
- ima kljuko in to izključno montirano za morske dopuste,...koristil sem jo dvakrat oz. dve sezoni (kako bo v primeru zamenjave s C6 je trenutno stvar s katero si še najbolj belim glavo.) Èojko,...hotel ja,...ampak veliko prestižnih kravatastih modelov se vrača v dobre kempe ;). Tudi cena C6 je v podnu,..tako da ta primerjava s kovčkom je bolj tako, tako,...v naših glavah
- feršterkerja v C5 nisem nikoli montiral,...saj mi ni več panike,...ajde pogrešam prave nizke fq ampak gre brez
- imam nove xenonke 4300, ki svetijo fenomenelno dobro,...stare so bile na meji
- gume so Kumho 2010 ok še za sezono-dve
- felge so v lepem stanju in brez prask...
- motorček pranja žarometov mi je crknil,..Toni priporočal, naj ga ne menjam,..saj samo kuri tekočino,...no,....to je strošek 40€. Vseeno planiram menjavo.

Torej počakajva Andrej,...če je kdo ta prav,...grem naprej v prepričevanja pupe,..sicer pozabim in gremo dalje.

Sem se pa za foro pozanimal,....moja registracija (enaki pogoji zavarovanja in cestnine) bi me koštala 267€ več, kar mi ni naka panika,...saj gre vendar za avto ranga 60k€.

C6ka bi definitvno prišla v dobre roke,...menim, da težko boljše (odštevši MSRouge,...Èojko(morda)).

Zavedam se tudi, da je c6 nepremičnina, ki jo na koncu zapelješ v bosno ali mehankarju za dele....
ampak dobra je...posebna,...špecjalna...

lpB

C50

Boklavdi, pa si prebral današnje poste?

Ker zdaj si me še ti prepričal, da nima smisla menjati mojega 1.6 za tvojega 2.0.