C3 Picasso < Gox

Začel/a Gox, Februar 21, 2014, 08:02:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

prlek

Hvala za informacije. Nevem pa ce ima smisel zaradi te ene voznje letno, drugace pa se mogoce 10tkm letno imeti hdi. Zdaj mam Pluriela 1.6  pa ma med 6.0 in 6.9. Xm pa je na plin tak da ni primerljiv. Zaradi selitve bo zamenjal oba ta avta. Starodobniki pa ostanejo.
Dolgi avti so neokretni z kamp prikolico.  Sem jo najlepse peljal z golf 2.
glede na ceno novega vozila skoraj ni racunice kupit rabljrnega :).
Skoda da so avtomatiki tako redki.

Gox

Jaz sem se takrat zmenu za 7700€, letnik 2010/07, 54.000km ... pa še servis na 60.000km je bil vštet v ceno. (filtri, svečke, olje)

prlek

To je dobra cena. Spomladi bom moral nekej narediti. Priklop pa okoli 330 eur , ne?

Gox

Priključek me je stal >>

"Z montažo, elektroniko, delom in vpisom v homologacijo 360€."

MSrougeZX

Boš prodajal pluriela? Kdaj? javi.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

prlek

Spomladi je plan. Ko se preselimo. Bom javil.

Gox

10 mesecev bo ... 12.000km prevoženih od nakupa. (sedaj ima 66500km)

Tako lep dan je, da smo kar skočili po meter drv.

(Primorci delamo pozimi drva) :)

Pa je**no špico od prtljažnika sem spet dobil v sred glave ... pravi oče da bomo odžagali to stran pa bo.

vinotoc

Ne žagati! Snemi vrata in pridi k meni pogledat, kako je na mehariju :)
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

antasi

Eh, saj tudi čist navaden saxo
ima tako butasto haubo, da sem jo že parkrat zvil z glavo:Hammer3:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

blazp

3. leto imam ravno takega 1.6 VTI, pa še stekleno streho. Dobro mi služi, poraba pa v povprečju 7 l. V mestu več na odprti cesti se da tudi 6l. Všeč mi je zaradi hrbtenice se malo višje sedi. Naj ti dobro služi.

blazp

Citat od: Gox;18275814-ke verjetno ne ... ima homologirano samo eno dimenzijo 16-k.

15 gredo gor pazi na ET mora biti večji od 18, ker je original 23, jaz imam zimske na 15 in dimezije 185/65-15 znese enako kot 195/55-16

Gox

A imaš to dimenzijo vpisano tudi v kartončku?

Gor gre, ima tudi moj 120konjski Ds3 vpisane 15-ke in 17-ke.

Gox

Eno leto je mimo .. prevozili cca 16500km. Poraba se je ustalila pri 7,0L/100km mešane vožnje.

Avto je super :emot112:

Ker ima zadnje žmigavce visoko, se jih lepo vidi tudi če je zadaj ta visoka prikolica :)

Danes smo se malo ukvarjali z drvi, pripeljali dve prikolici ... zanimiva poraba je pri vleki polne prikolice :) (4osebe + prikolica) V klanec se giblje med 28 in 31L :) (trenutna poraba)

V prtljažna vrata se že dolgo ni noben ruknil :) Drugih minusov pa nisem našel na avtu.

Gox

Včeraj sem porihtal še zadnje detajle na Picassoju, v ponedeljek še registracija in začne se njegovo 5 leto.

Na servisu mi je mehanik montiral sedežne prevleke in strešni prtljažnik.

Pa še nove tepihe sem nabavil, pa zadnji brisalec, ker sem glih opazil da guma stran visi.
Kilometri 73.000km pa nekaj ... pri nas bo kmalu 19.000km, poraba 7,2L.

Prevleke lepo zgledajo, kroj točen, lepo paše na vsak sedež. Tako da s tudi zadaj kljub prevlekam lepo preklaplja deljiva klop.

Narejene pa so tako, da imajo spodaj neke plastične utore, ki se zataknjejo nekam pod sedeže. Pa ob straneh ježke, pa samo par elastik s kljukicami.

Èez čas, ko se bodo malo ulegle, jih bom še malo popravil in našponal. Norma za montažo je 1h 20 minut, pa je res nekaj takega ... dobro uro imaš sigurno dela z njimi :)

Prtljažnik pa je taka bolj češka verzija :) Za Picassoja brez strešnih sani.

Odrežejo se strešne letve, iz strehe odšraufajo vijaki, kamor se potem zašraufajo vijaki distančniki. In potem v te luknje se prišraufa nosilce.
Èe vzameš prtljažnik dol, so priložene 4 plastike s katerimi se pokrije luknje.

Pri močnem vetri se občasno sliši tuljenje okoli prečk, drugače pa na AC ni niti tako glasen.

Tako, zdaj pa sem nabavil vse kar sem mislil za Picassoja, počasi se bomo zmenli za redni letni servis.

MSrougeZX

Prečke so res češke...a se ni dalo dobit s kakega odpada originalne kot so na nekaterih? Èemu pa prevleke? Za ta denar dobiš globinski sesalec od liva in jih očistiš vsako leto..no to je samo moje osebno mnenje..lepo zapravljen denar ni kaj.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil