C3 Picasso < Gox

Začel/a Gox, Februar 21, 2014, 08:02:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Danes pridem s službe domov ... pa je nekaj drugače na dvorišču :take_picture:

Čojko

Ja, C3 pic ima namontirano kljuko,...

rsm23

En je C3 pic prebarval na sivo, pa Goriške tablice gor dal...nadomestni avto?

Gox

Citat od: rsm23;190387En je C3 pic prebarval na sivo, pa Goriške tablice gor dal...nadomestni avto?

:) Obiski,  penzjonisti iz NG :)

Pa so šli z našim Picom dalje vsi skupaj :)

Gox

Danes pridem domov, pa spet druga barva :)

Čojko

Pravo zbirališče swingerjev,....

gule

Pa kaj res ne znate nič drugega kot Citroen kupiti? :Hammer3:

Gox

Skoraj vsa žlahta je na Citroenih ... (3 so delali za Cimos/Citroen) pa Citroen mehanik je še v žlahti ...

Gox

Včeraj pripeljal domov Pongratz prikolico ..

Obi dan brez davka :) 574€ ... s povišanimi stranicami, cerado in koleščkom spredaj ... slovenska homologacija ... še na tehnični jo grem jutri prijavit ...

(zadnja slika... taka bo ko montiram poviške)

:take_picture:

Čojko

Hehe, kaj je bilo dražje? Kljuka ali prikolica?
Jaz sem tudi izkoristil dan brez davka in kupil kar dve obi dvigalki za skupaj 25 eur.

Gox

Danes je števec na Picassoju "obrnil" oz. se ustavil na 9.999km odkar je avto pri nas ... v teh kilometrih kaže porabo 7,2L/100 pri 37km/h povprečne brzine.

V teh deset tisoč km, sem zamenjal eno H7 žarnico ...ostalo kot mora bit.

Danes smo pripeli prikolico in se odpeljali na dve furi ... skoraj ne opaziš da pelješ polno prikolico zadaj, vsake toliko te spomni ko malo zaziba avto ob grbinah :) 120konjev lepo vleče, v primerjavi s prejšnjimi 60 na Peugeotu, ko se je kar poznalo pri klancih.

Je pa zanimivo ko gledaš trenutno porabo pri vleki ... po ravnem se giblje med 5-9, odvisno od pospeševanj ... v klance pa boljše ne gledat :) Takrat se gibljejo cifre od 20-28 :)

V glavnem vsi zadovoljni tako z avtom, kot s priklopom in prikolico ...

Smo pripravljeni na zimo ... ajde kje je zdej sneg :)

dvorjan

Ga pa pridno vozite. Pa se prikolica takoj v akciji. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

65.000km ... dela ok ... enkrat sem dolil malo olja (javil top up oil engine)

Poraba 7 in nekaj. Zimske gume mu še morem nabavit.

V izboru je Michelinka .. zaradi ojačanih gum in višjega indeksa nosilnosti, je izbor v tej dimenziji malo manjši.

Kakšen dež pa je to včeraj padal ..spet sahara :take_picture:

prlek

Kako pa mu pristaja prikolica? Je dovolj močan? Imam kamp prikolico ki ima naložena 850kg. In gledamo tega al pa c4.
Pred 6 leti sem kupil rabljen avto pri Jerebu od njihovega nečaka in so zagotavljali da je nekaramboliran. Cez čas je bila desna stran vedno bolj druge barve. In potem so le priznali da je b8l podrsan na avtocesti ob ograji. Ni se mi zdelo posteno. Pa avto za 12 jurjev.  Pač slaba izkušnja.

Gox

S polno prikolico ponavadi prepeljem cca 15km v eno smer. Kakih 5km je spusta v dolino (serpentine), rahel vzpon, pa potem še nekaj kilometrov večinoma ravnine.

Vleka je brez težav, skoraj ne opazim da kaj vleče. Na grbinah čutiš ko avto zaziba. Takrat se opazi da je polno naložena.

V klanec pač grem v nižji prestavi, z malo več obrati pa spodobno vleče.

Dizel se bi verjetno drugače peljal, zaradi večjega navora.

Drugače pa smo doma vsi zadovoljni z 1.6 Vti (120) ... oče in mama sta zadovoljna zaradi višjega sedenja, preglednosti. (A stebriček skoraj ne moti pogleda), Pa s svojimi 4 metri je primeren tudi za po mestu skakat. Notri pa ima tudi kar precej prostora.
Oče včasih kaj pojamra glede porabe po mestu (ko je okoli 8L) .. drugače pa je povprečje 7,2 ...

Spredaj mi je všeč ..zadaj se pa ga navadiš :)  Pa luči svetijo zelo dobro in daleč :)