Nakups Xsare vts

Začel/a BlindVTS, Februar 02, 2008, 10:19:03 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

xp že imamo, gledam za 2gi avto, nekaj z manjšo porabo-predvsem avtocesta.

Za zadnje preme vem da moram gledat kako stojijo kolesa. Ima tudi picasso problem s tem?

Jogador

No tale res nekam nizko stoji, ampak to še ni nujno odpovedala prema, sploh če niso prikolice vlačili, bo pa tak al tak prej ali slej, kolikor je meni znano vse odpovejo.

Sploh se mi pa cena zdi navita zelooo...

Za informacijo, od moje xsara 1.6 16v ima porabo tam okrog 6,5l/100km, vmes je veliko mestne vožnje, na avtocesti pa 130-150, cena je bila 1900€.
Ne vem sicer na kakšno porabo ciljaš ti, ampak se meni ne zdi veliko za takšen motor, tako da lahko malo preučiš tudi bencince, če nisi že povsem odločen za dizla...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Dragan3

bencinc diesel vse istooo.......bencinc pač pije tist litr več je pa tud servis velik cenejši. citroeni so pa tk nasplošno zlo varčni avti če lepo voziš. jst sm mojo xsarico 1998 letnik 1.6 spravu na 5.8l /100km porabe res da na AC   110km/h konstantno

xpuser

Sedaj imamo xsaro picasso 1.6. 16v poraba je tam okoli 7l. Za vožnjo v službo bo potreben še eden avto ki bo delal več km po avtocesti in sem ciljal na starejšega 2.0 hdi.

dexterboy

Ja, če bo avtocesta, se potlej nakup dizelčka že splača. Dva moja sodelavca imata XP-ja, dnevna relacija iz Vrhnike v LJ in nazaj, drugi pa iz LJ v KR in nazaj. Starejši pablo jih bo kmalu obrnil 200 tisoč, nobenih težav, zgolj redni servisi in potrošni materijal. Itak je pa znano, da zmorejo tele 2.0 HDI mašince narest tudi pol milje kilometrov.
Da bi pa imel dizla samo za po mestu, pa je na dolgi rok več težav kot koristi. Razen v izjemnih primerih.
Aja, tole še pozabil povprašat; če si že pri 4000 ojrih, si mogoče pomislil še na kakšnega C3?
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

xpuser

Nekaj z 90 konjskim 2.0 hdi .

Simple

Pozdravljeni, sem nov član na forumu in se zanimam za nakup Xsare, kot prvega avtomobila :D

Zanima me na kaj paziti pri nakupu rabljene Xsare? Gledam predvsem 2.0 HDi? Ima omenjeni motor kakšne večje generalne težave? Je res Xsara MK2 varnejša od MK1? Ker glede oblike in notranjosti sta mi obe všečni, ampak sem nekje prebral da ima MK2 izboljšane vozne lastnosti in pa varnost. Je kaj na tem?

Torej iščem avto, s katerim bo čim manj stroškov (poraba, servisi, okvar,....), da ne izgleda ravno starodobnik (nimam nič proti, ampak starodobniki so za ob sončnih nedaljah, ne za vsak dan :) ), da je udoben za vozit. In pa da ni ravno "truga na kolesih"?

Hvala za nasvete in pomoč.

Lp

dvorjan

Ja, mk2 je boljsa v vseh navedenih pogledih od mk1. Ce dobis ohranjeno 2.0 HDI, bo super, sicer pa kar se stroskov in okvar tice, so verjetno vseeno v prednosti bencinarji (v povprecju delajo manj km, manj je delov motorja, ki se lahko okvarijo, je pa res da spijejo kak liter vec ...).
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Čojko

Kar se mene tiče imam najraje xsaro mk2 2.0 hdi 110 km Exclusive l 2002,  takoj za njo pa mk1 L2000 1.6 90KM oprema plasir.

Romzi

Citat od: Simple;177927Pozdravljeni, sem nov član na forumu in se zanimam za nakup Xsare, kot prvega avtomobila :D

Zanima me na kaj paziti pri nakupu rabljene Xsare? Gledam predvsem 2.0 HDi? Ima omenjeni motor kakšne večje generalne težave? Je res Xsara MK2 varnejša od MK1? Ker glede oblike in notranjosti sta mi obe všečni, ampak sem nekje prebral da ima MK2 izboljšane vozne lastnosti in pa varnost. Je kaj na tem?

Torej iščem avto, s katerim bo čim manj stroškov (poraba, servisi, okvar,....), da ne izgleda ravno starodobnik (nimam nič proti, ampak starodobniki so za ob sončnih nedaljah, ne za vsak dan :) ), da je udoben za vozit. In pa da ni ravno "truga na kolesih"?

Hvala za nasvete in pomoč.

Lp
Èe ni nujno dizel bi se osebno raje nagibal k bencinarju. Mk2 je res nekoliko ojačana in naj bi bila bolj varna. Ima pa trše vzmetenje (manj udobna z več črički), dražje pnevmatike, zaradi spremenjene elektronike (multiplexirane povezave) potencialno možnih več težav z elektriko. Za vse Xsare pa velja, da je v karavanu nekoliko več prostora kot v limuzini ker je poleg večje dolžine tudi za slaba dva centrimetra višja potniška kabina.
Glede potencialnih in realnih hib imaš pa tukaj gor cel kup tem...

Čojko

Mk2 bencinar je 16v, meni zelo zoprn in žejen motor. Ima pa mk2 boljšo lego na cesti,...
Kot sem napisal,...

Jogador

Hm, kar se mk2 16v tiče, moje izkušnje so bile poraba tam okrog 6,5-7 l/100km.
Motorček izjemno paše v avto, kar se mene tiče, ravno dovolj močan, pa šparoven, če ga ne teraš, pelje se pa super avto.

Aja pa gume so relativno drage, ker je taka neumna dimenzija.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

gs nautica

Imam 2.0Hdi 110 konjsko Exclusiv opremo. Avto luškan, zelo vzdržljiv motor. Nepokvarljiv če ga redno vzdržuješ. Samo pohvale. Na ogledu pa pazi na zadnjo premo, ki je hiba teh avtov (posedena in kolesa stojijo na A). Za 1.6 16v ne vrjamem da je poraba samo 7litrov. Mogoče v prostem teku.  
Lp Ž

Romzi

Citat od: gs nautica;177961Imam 2.0Hdi 110 konjsko Exclusiv opremo. Avto luškan, zelo vzdržljiv motor. Nepokvarljiv če ga redno vzdržuješ. Samo pohvale. Na ogledu pa pazi na zadnjo premo, ki je hiba teh avtov (posedena in kolesa stojijo na A). Za 1.6 16v ne vrjamem da je poraba samo 7litrov. Mogoče v prostem teku.  
Lp Ž
Poleg Xsare HDI si lastim tud Xsaro break 1,6i (MK1). Poraba od  prvega dne je v povprečju okoli 7 litrov. Vožnje tam po cca. 2x20km dnevno, malo po regionalki, malo po AC in nekaj po mestu.
Kolega ima Xsaro break 1,6 16V (MK2) s podobnimi vožnjami in s praktično enako porabo.

MSrougeZX

Citat od: Èojko;177953Mk2 bencinar je 16v, meni zelo zoprn in žejen motor. Ima pa mk2 boljšo lego na cesti,...
Kot sem napisal,...

1.6 16v 110KM xsaro break sem vozil 4 leta...poraba slabih 7 litrov...tako kot je že predhodnik napisal...ravno dovolj močen motor za xsaro in dovolj varčen...večinoma so bile porabe okoli 6,7-6,8L. Zelo redko kdaj nad 7. Jaz sem bil zelo zadovoljen, brez napak v štirih letih.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil