Nakups Xsare vts

Začel/a BlindVTS, Februar 02, 2008, 10:19:03 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

BlindVTS

Skoraj sem ?e odločen za nakup Xsare ki jo vidite v pripetem oglasu!
?e vseeno mi neda miru, ker nevem popolnoma nič o zgodovini avta ? mogoče kdo pozna prej?ne lastnike in lahko kaj pove o tem.. ?

Pa kaj pravite na ta motor 2.0i 16v ?

Hvala za vsa mnenja in nasvete !
Lp

garac

motor je trpe?en in nezahteven za vzdrževanje, boljši, kot stari 20 16v
 za ogled avta pa najbolje, da vzameš s seboj koga, ki se spozna, ker je večina vts modelov ?e imelo kak večji ali manjši izlet s ceste. Ne, ker bi xsara imela slabo lego, morda pretiravanje, neizkuženost...

Poznam avta ne, morda Tony ali xandrej?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

@blindVTS

A si šel pogledat Xsaro?

Glede na to da si bil skoraj odločen...si se potem tudi odločil?

LP
Goran

BlindVTS

Nisem je uzel.
Se je na koncu nažalost pokazalo da ni avto za kupiti.

Zdaj vem razlog zakaj se ?e tako dolgo prodaja in zakaj mu usak mesec zbije ceno za nekaj 100?.

Trenutno se prodaja po ceni 4.990?
500? manj kot pred 14dnevi. :Hammer3:

CitroX

- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

Gox

Ja to pa tudi mene zanimaš Mogoce kaksna vecja okvarač   LP Goran

ggors

?iv...

Jaz VTS-ko (l 2001 / 100kW) vozim ?e 6 let, in sem z avtom ve? kot zadovoljen. Velikih okvar ni bilo, je pa nekaj točk ki jih Citroenu zamerim. Trenutno imam 191kkm na ?tevcu in motor ?e ne kaže nobenih znakov popuščanja.

...zdrav!

markob

Zivjo

gledam 1.4 75ks xsaro 2000letnik, zanima me kaksne so hibe na kaj pazit,ali je vzdrzljiv motor,avto, se da kje na netu preverit po serijski stevilki kej od avta, kaj pregledati, kolk pije normalne voznje pa se kaj drugega ce imate za povedat.

Gox

Pozdravljen,

a to gledaš še ta prvo serijo Xsare? Ali že ta drugo?

Letnik 2000, so bile zunaj še zadnje verzije prve generacije in ponavadi kar dobro opremljene.

Motor 1.4i (75KM) bo porabil kakih 6-7litrov, vendar vse odvisno od režima vožnje. Nekih velikih hib, naj ta motor ne bi imel. Edino tesnilo glave zna kaj spustit, tako da pri nakupu preveri da je motor čist in hladilna tekočina v redu. (da ni "majoneza" na čepu od hladilnika)

Pa še zadnja kolesa poglej, da stojijo ravno. (ne smejo stati tako:  /**\ , če so kaže na okvaro mosta)

Volanski obroči so pri Xsarah prve generacije kar slabi, tako da se kar obrabijo, znucajo, četudi ima avto 150.000km, lahko zgleda kot da jih ima veliko več.

Lp
Goran

Gox

Šele sedaj sem opazil da je vprašanje v temi o Xsari druge generacije.

Torej iščeš že drugo generacijo?

Te pa ne poznam prav dobro, vendar dosti sprememb od prve generacije ni doživela.

Lp
Goran

markob

mk2 kupujem, ja.
Zanima me sam tolk na kaj sem lahko pozoren, ali je ta avto nasploh mehek za vozit, ker meni deluje tako, pa da kupim dober avto, nevem kako bi kilometre preveril, ker zdej imajo taki letniki vsi 100000km.

markob

Danes sem se eno gledat, ce stojis pred motorjem in gledas v motorni prostor je na desni strani pri jermenih teklo olje ven,motor je bil opran teden dni nazaj pa se je videlo sveze olje, to ce vem prav pusca semering in je popravila vsaj 400eur.

Avto je imel pri sprednjih mostickih idrtine v strehi,tko da je bil vrjetno zaleten, ker da je to prejsni lčastnik naredil z stresnim prtljaznikom dvomim ker se na notranji strani niso poznale sledi kakrsne koli montaze.

Avto je mel vse citroenova stekla z logom ,sprednja je bila tudi z logom citroena ampak ne iste firme.

Na robovih pokrova motorja/glave je bilo nekaj sledi olja,sam tist ni tesnilo glave , tesnilo glave je nizje vrjento?

gigo

Potem pa samo teci stran. Osebno ti priporocam, da najdi xsaro katera je imela 1. lastnika pa ce tudi ima cez 140.000 km.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

izi

Jaz imam xsaro letnik 99 prevoženih imam 100000 sem jo kupil od prvega lastnika in ti lahko povem, da je avto dober. Vožnja z njim je udobna samo če bi še enkrat kupoval bi vzel motor 1.6 ali pa dizel, ker se mi zdi, da je motor 1.4 malo prešibak za tako težek avto.
Drugače pa kar se tiče vzdržlivosti avta nimam nobenih problemov. Redni servisi tu pa tam kakšna malenkost in to je to.
Želim ti uspešen nakup in srečno ter varno vožnjo.

izi

format

Zdravo! Jaz imam takšno Xsaro letnik 2001 II generacija. Avto je za moje potrebe odličen, poraba niska poleti 5,3 do5,5 litrov na 100km, pozima pa kakšen liter več. Zamenjal sem do sedaj izpušni lonec ter akumulator, drugače samo tankam in vozim. Hiba so sprednje žarnice (H7), ki jih zamenjam parkrat na leto.