Nakups Xsare vts

Začel/a BlindVTS, Februar 02, 2008, 10:19:03 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Doma vozimo Xsaro Break 1.6i (1999letnik)

Avto se lepo pelje, potegne solidno, po AC pelješ komot 130-140km/h brez mantranja.

Poraba mislim da je okoli 8L. Z mašino ni težav... lahko samo priporočam. (mislim da so tudi drugi uporabniki kar zadovoljni s ta staro 1.6i.

LP
Goran

sl1

Jaz imam 1.4i in je čisto ok za normalno uporabo, tako da 1.6i je samo še boljš. Èe delaš veliko km ali dostikrat voziš fajn naložen avto ali pa v kake hude klance, potem je hdi bolj primeren, drugače je pa bencinarja lažje dobiti z manj km. Odvisno je tudi kateri način vožnje ti je bolj všeč - dizelski ali bencinski. (navor, zvok, ...)
Jaz bi še najraje vzel 1.6 16v 80kW Exclusive, samo je cca 20% čez cenovno mejo, ki si jo navedel.

gigo

Moraš si odgovoriti samo koliko kilometrov misliš na leto prevozit. Èe je to samo za 20k potem ti svetujem bencinarja 1.6 motor. Kot so ti že zgoraj omenili je ta motor dober ter imaš z njim minimalne stroške. Èe se boš podajal na dolga dolga potovanja ti svetujem preizkušeni dizelski motor 2.0 Hdi. lp
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

sl1

Romzi

Malo sumljiva za moje pojme. Prodajalec bi za 2.500€ lahko dal vsaj kakšno fotko gor.
Pa kilometrina za 10-letnico 104kkm? hmmmm
Èe sicer navedbe prodajalca glede ohranjenosti etc držijo, je avto vreden tega €€€.

BostjanP

Ja, lahko bi bila kakšna slika zraqven. Km recino ok, če ni bila veliko vožena. Èe primerjam pa realne km, pa mislim da je iz 2 nastala 1, ker je pri modelu rdeče barve (avto net) ista cena in 205k km.Ne bom delal dolgih relacij, le jadranje na morju in pa jezerih; najdlje na Pelješac-700km z vso opremo, pa še to le enkrat na sezono. Kaj pa menite na to, če je drugi lastnik; avto od mladostnika ne vzamem, ker imajo pretežko nogo.

Klamzi

Kilometri so lahko realni... Naprimer jaz imam staro 10 let in čez nekaj dni bo imela komaj 100kkm

Romzi

Saj ne trdim da niso, je pa malo verjetno.
Mama ma avto l.'99 in nekaj manj kot 60kkm (je pa že nekaj let v penziji).

andraž

Kilometri so relatvini. Avto je lahko pri 60000 km totalna podrtija, ali pa pri 160000 km kot nov. Med vožnjo se to dokaj lahko ugotovi. Da pa se nekateri skoraj nič ne vozijo pa tudi drži. Moja mama ima 18 let star avto in ima 93000 km.

Romzi

Se strinjam - saj point ni bil v tem, koliko ima avto km, ampak s kakšnim prodajalcem imaš opravka.

BostjanP

Na kaj moram bit pozoren, ko bom šel v akcijo konec junija? Dizla ne bom kupoval, ker ne bom delal nekih bajnih km, le 1.6 motor pa že mora biti. Kaj je bolje, kupovat od lastnika ali od avtohiše? Èe pa kdo pozna koga, ki bo prodajal kakšno Xsaro karavan, po možnosti siva metalik, in da je avto vreden nakupa, pa se priporočam.

Romzi

Za Xsaro klasične finte:
- zadnja prema, ne sme stati takole /-----\, ne sme škripat, ne sme pokat.
- 1.6 motor ni kritičen, vseeno poglej, da ni kaj mastno, da avto NE cuka, ali se kako drugače "čudno" obnaša
- VENTILACIJA: preveri, da dela (da dela regulator ventilatorja), prižgi tudi gretje in se prepričaj da nič ne smrdi po antifrizu (kar bi pomenilo, da pečka pušča), preveri tudi klimo (če jo ima)

Ostalo pa velja nekako enako kot za vse ostale avte: izgled in ohranjenost (zunaj, znotraj, pri Xsari rje NE SME biti, ker preprosto ne rjavi), servisna zgodovina,...

Cena za lepo ohranjeno, staro cca. 10 let, ne bi smela pesegat 3000€.

Pa veliko sreče pri nakupu.

bronco

Pozdravljeni,

letos do nekje septembra ali oktobra nameravam zamenjat avto, in sicer bi kupil xsaro. Gledam, berem in najbolj mi pašejo sledeeči motorji: 1.6 16v, 2.0 hdi 90 km in 20 hdi 110 km. Zanima me, ali ima kdo izkušnje s temi motorji, kakšna je razlika med 110 in 90 km (verjetno samo čip), kakšno je vzdrževanje bencinarja od xsare in dizelaša? Zanima me tudi kaj je s turbinami od hdi-ja.

Dejte mi prosim pomagat ker sem neodločen :Hammer3:

se bom pa poslovil od bxa. če koga interesira rade volje, ker vem da ste ljubitelji tukaj ne pa neki levaki :)

LP
Aleksander

dvorjan

Kar zadeva razlike med obema dizloma: mocnejsi ni to samo zaradi cipa, temvec ima vecji intercooler ter turbino z variabilnimi lopaticami. Tudi ce ju cipas, dobis iz 90 nekje 115 iz 110 pa 140 konjev. Poleg tega ima 90-konjska Xsara bistveno krajsi menjalnik, ki ji pomaga k zivahnosti pri "nizjih" hitrostih, 110-konjska pa ze prav "leti".

Dizla sta malce drazja za vzdrzevanje, zaradi vec delov, ki se lahko okvarijo pa potencialno tudi nevarnejsa za denarnico (se posebej pri rabljenih). Vseeno pa oba motorja sodita med najzanesljivejse dizle svojega casa, tako da ne glej nanju kot kaksen bav-bav.

Sicer pa bomo komentirali izbor, ko bos prilepil kake informacije o potencialnih avtih ...

Jaz bi obvezno gledal samo za slovenskimi avti od prvega lastnika - vem da jih je malo, a saj kot pravis imas dva do tri mesece casa, da tak primerek najdes ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

bronco

ja lahko tudi več ker trenutno se tolažim z očetovim c-15 :) je malo radničko ali nema problema :D
zdej tko...sm imel bx-a oziroma ga imam še pa vemo da bx kej pocuka rad, ne...in ko mam zdej viso mi je fajn ki grem enkrat na mesec tankat..tam pa skoraj vsak teden, ne..edino se bojim da bi mi bencinar rad pil..sm gledal na poraba.com pa se giblje okoli 7-8L/100km..
js pa delam okoli 15k km na leto...ne vem kaj bi se mi bolj splačalo...bencinar je dejmo rečt tudi lažji za vzdrževat-se več zastopim...
sm bral po forumu da te 16 16v so pri manjših obratih bol take u izi, ne..pol pa ko daš malo po gasu pa potegne..to je fajn..

malo sm čekiral in evo kle je bencinar:
http://www.*********/_AVTO/ad.asp?ID=3191737&show=1
diesel 90 km:
http://www.*********/_AVTO/ad.asp?ID=3876193&show=1
diesel 110 km:
http://www.*********/_AVTO/ad.asp?ID=3786824&show=1

bi pa rad vidu da ima avto 5 vrat...3 vrata mi niso lih po godu :)

poglejte pa malo pokomentirajte :)