Gume 225/55 R17

Začel/a Jerry69, Februar 15, 2011, 09:03:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

nest

Se strinjam v vsem kar si napisal. Pa naj bo to komu še tako čudno, vedno kupim pnevmatiko, ki je označena z zelo priporočljivo. Èeprav vem, da je dobro vse, kar je od priporočljivo naprej. Divjam ne več (me vsakič mine, ko pogledam v vzvratno ogledalo in vidim v njemu 2 otroška sedeža), tako da mi mogoče res pnevmatike dlje zdržijo.

Zadovoljen bi bil tudi z pnevmatiko priporočljivo, ampak če dobim zelo priporočljive za ceno priporočljive (vedno vzamem cene na gume-direkt za izhodišče pri "barantanju" z vulkanizerji), potem se s tem ne bom ubadal. Je pa res, pnevmatike so vsako leto trše.

In se tudi popolnoma zavedam, da se lahko pnevmatike zradirajo v 10.000 km, ali pa v 40.000 km. Samo potem se tu tudi kaj drugega zradira, ne samo pnevmatike. Ker če tako voziš, potem ni hudič, da tudi kaj drugega ne odpove. Ali pa se obrabi.

dvorjan

@nest: Pravilno.

Jaz sicer vozim precej hitreje od povprecja, pa vendar menim, da razen gum ostali material ne trpi bolj kot pri povprecnem soferju. Zakaj? Ker se dobeseno umikam vsem jamam po cestah, ki jih drugi stoicno prevozijo in unicujejo podvozje, ne obracam koles na mestu dokler se avto ne premika (stara sola brez serva.press), ne sukam volana v skrajno lego, ce to ni res nujno ... in podobne fore. Saj pravim, ljudje imamo razlicen posluh za mehaniko ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Jerry69

Škoda, da nisi prej povedal. Sem bil že na tem, da kupim 18". Zdej sem pa že nove letne gume za 17-ke kupu.
Škoda.

LP
J

BT-C5

ja in?
Menjava,moje gume so sicer z cca.4mm profila-stvar dogovora!
Imaš Baltique 17"?

LP.

Jerry69

Citat od: BT-C5;95036ja in?
Menjava,moje gume so sicer z cca.4mm profila-stvar dogovora!
Imaš Baltique 17"?

LP.

Na ZS.

LP
J

Sine64

Citat od: dvorjan;94872Noben problem:
//www.reifendirekt.de
in pa
//www.ebay.de

Dvorjan, kolikor vem je spletna stran gume-direkt.com v bistvu slovenska podstran te nemške, kjer so cene skoraj identične. Torej je bolje naročevati gume kar na gume-direkt.com?

Drugače pa čakam ugodno ponudbo na ebayu  za nakup zimskih 225/60/R16....ali pa jih bom nabavil kar na gume-direkt.com

dvorjan

@Sine64:
Drzi, imas prav. Samo, ce si ze v Nemciji, potem si lahko na nemski naslov narocis in ti ostane cca. 20€ v zepu. Pa v Hannovru sem veckrat stanoval blizu podjetja Reiffen.de, kjer so imeli zaposlenega "enega juznega", pa se je dalo z njim vse zmenit okoli cen - seveda le za izdelke, ki jih je imel v skladiscu ...

Sine64

žal pa nekih potovanj v nemčijo nimam tko da bo gume-direkt moral biti ok ;) hvala...

Flukturr

Citat od: Sine64;95546žal pa nekih potovanj v nemčijo nimam tko da bo gume-direkt moral biti ok ;) hvala...

Vprašanje: Koliko 'stare' nove gume s še vredu da jih kupiš kot nove?

Konkretno zdaj se npr. prodajajo še letnik 2010.
Je to že prestara guma?

LPF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

dvorjan

Ne, uradno so gume ok do svojega 4. leta starosti, ce so pravilno skladiscene. Torej z letnikom 2010 ni nic narobe. Jaz jih itak nimam nikoli vec kot dve sezoni, tako da me to ravno ne skrbi. =)

BT-C5

da ne odpiram nove teme!
Zanima me tlak v pnevmatikah 245/45/18"?
Vulkanizer pravi okoli 3 Bare!!
Na stebričku imam pa podatek samo za 17"-2.4 Bara!
Lp.

MSrougeZX

Isti je kot za 17....sem to tudi že jaz raziskoval. Jaz pumpam na 2.5-2.6
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Flukturr

Citat od: MSrougeZX;112889Isti je kot za 17....sem to tudi že jaz raziskoval. Jaz pumpam na 2.5-2.6

Kaj pa za 16? Jaz sem napumpal kar kot za 17.
lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

MSrougeZX

Hmmm..to pa ne vem...malo pobrskaj po netu če najdeš...pa če si isto dal ne bo nič narobe.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil