Gume 225/55 R17

Začel/a Jerry69, Februar 15, 2011, 09:03:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Sine64

Citat od: Ales79;94784Našel na eBay-u v Nemčiji, meli so še akcijo dostava zastonj. Plačal, dobil v 3 dneh.
Res pa da sem jih kupil že konec januarja.

LP
Aleš

imaš mogoče še njihov link na ebayu?

dvorjan

@Jerry69:
Nisem kupil gume pri slovenskih vulkanizerjih ze od leta 2003. =) Menda to ogromno pove. In ja, internet je zakon.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Zeko124

X, če gledam malo, kake gume imajo avtomobili, ima skoraj vsak 2. "obute" Sava Eskimo S3. Sedaj pa nevem ali ker so tako poceni ali... Dobre pa sigurno niso jih ima foter na Passatu, samo da je malo vlažna cesta vrti še celo v 3. prestavi!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

nest

Sava Eskimo S3 je zelo mehka pnevmatika in zato velika obraba. So pa najboljše pnevmatike v snegu (test kake 3 leta nazaj), vendar s katastrofalnim rezultatom v mokrem. Zaradi tega rezultata so tudi padle v "Ni priporočljivo".

Drugače pa, kot je že Xandrej že velikokrat napisal: Èe vzameš katerokoli pnevmatiko od "Priporočljivo" navzgor, vprašanje, če boš opazil razliko kje drugje, kot pa v denarnici. Je pa res, da znajo biti nekatere pnevmatike zelo glasne...

Da še mal tule zatežim: Ali je pri platiščih s senzorji vseeno, kje se nahajajo (npr. lanski prednji par bom menjal z zadnjim parom in obratno)?

superca13

Jaz pa prisegam na michelin in samo na michelin. Vedno ko presekam to tradicijo in kaj drugega namontiram, sem razočaran. Vedno. In ponavadi me cena premami, da kupim druge radirke. Potem pa razočaranje. Po mojih izkušnjah je michelin razred zase.  Na vse te reifenteste pa se gladko požvižgam...

LP
Superca13

Xandrej

No upam, da neboš rekel, da na citroena samo mipelinka paše...

superca13

Itak da ne. Z michelinkami imam pač najboljše izkušnje glede na moj stil vožnje. Tihe močne, vzdržljive in udobne. So drage ampak perfektne. Pripomb nimam spljoh :)

aygo

[SIGPIC][/SIGPIC]

mrgaboj

in dvorja bi lahko zaupal link kje narocujes in kupujes gume

dvorjan

Citat od: mrgaboj;94869in dvorja bi lahko zaupal link kje narocujes in kupujes gume

Noben problem:
//www.reifendirekt.de
in pa
//www.ebay.de

BT-C5

Evo,če koga zanima,zamenjam original alu platišča Atlantique 18" za Baltique ali podobne original 17" podrobnosti na zs.
Lp.

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

BT-C5

nest

OK, potem pa jaz nekaj ne zastopim. Imam avto star 2 leti, prevoženih 21.000 km na original 17" platiščih in z original pnevmatikami michelin primacy HP 225/55/R17. In šele letos razmišljam, da bi menjal sprednji par, zadnji par. Pa v nabavo novih čez kaki 2 leti, ko bodo te stare 4 leta, pri verjetno okrog 40.000 km in tudi že dovolj obrabljene.

Kako potem, da berem, da držijo 15.000 km - 18.000 km? Aja, avto ima 1.730 kg (po homologaciji), pa če prištejem gorivo rečmo v povprečju 40 kg, pa mojih skromnih 78 kg, pa pridemo do 1.848 kg.

dvorjan

@nest: Odvisno od voznje. Ce rad odlocno pospesujes in zaviras, vozis hitro cez ovinke, potem je tudi obraba gum precej vecja. Meni navadno zdrzijo od 25 do 30.000 km, edino Savo Intenso sem zradiral v 14.000 km, tako da te znamke na mojih vozilih nikdar vec.

Michelinke so ponavadi izrazito dobre na podrocju obrabe, saj se pocasi obrabljajo, tako da lahko z njimi naredis kar nekaj km vec od konkurence. Je pa res da z leti otrdijo in slabo drzijo po mokrem. Prav zato se nic ne sekiram, ce gume menjam vsaki 2 leti. Zimske so uporabnejse malo vec sezon, ne le zaradi manj km, ki jih navadno naredijo, temvec tudi zaradi vsebnosti silike, ki pripomore, da ucinki staranja niso tako ocitni ...

Ti lepo vozi, kakor vozis, ko bos videl da guma drsi kljub temu, da ima se profila pac kupis druge, visjega cenovnega razreda. In se veselo ter varno vozis naprej. Jaz ljudem vedno govorim - ce imajo 15 ali 20 jurjev za avto, zakaj potem ne bi dali se 600-1000 za dobre gume?!