Gume 225/55 R17

Začel/a Jerry69, Februar 15, 2011, 09:03:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jerry69

Ker se počasi pripravljam na pomlad, bo tudi čas za nov komplet letnih gum.

Za omenjene dimezije gum ni ravno ne vem kako velike ponudbe.
Zanima me, če kdo od vas uporablja to dimenzijo gum in katerega proizvajalca in tipa.
Na katere gume prisegate :BigThumbs:

LP
Jerry

MSrougeZX

Jaz uporabljam v tej dimenziji samo zimske....fulda controll HP...letne pa imam 245/45 18 Kumho Ecsta, ki so dosti tišje od MIchelink. Ugodne so poleg Kumho še Falken pa še kaj se najde...z vsemi temi imam dobre izkušnje...samo ne kupovat čungalunga gum.

Vidim da Kumho v tej dimenzji pride 102EUR...kar se mi zdi ugodno, glede na to kaj ponuja, Falken pa 105€.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

BT-C5

Alo!

Da malo načnem aktualno temo o gumah.Kar nekaj testov sem prebral in prišel do kočljivega vprašanja!
Iščem namreč letne gume omenjene dimenzije in se sprašujem ,zakaj pa ne Barum Bravuris 2??
Kolikor pač testom lahko verjameš je guma kar solidna in ugodna.Sedaj sem imel Michelin Primacy HP in imajo po 23Tkm samo še 2mm profila(ne dirkam)!Lani sem kupil Kumho Ecsta in po cca. 10Tkm imajo še kakšnih 4mm profila.Torej obe se obrabita pribljižno isto,vem nekdo bo rekel,da je Michelin kot lepilo,ampak ali lahko ob normalni vožnji občutite razliko?
Sicer nisem pristaš no name gum in sem imel vedno dobre gume,ampak iščem kompromis med ceno in kvaliteto.Na Barum še pomislil nebi,ampak naj bi bila dobra na suhem,mokrem,hrupu in obrabi,torej...?

Lp.

Jerry69

Evo, nabavil gume. Vzel sem Dunlop Spotr Maxx TT z ojačanim robom:  http://www.dunlop.eu/dunlop_sisl/tyre_range/car_tyres/uhp/summer/sp_sport_maxx_tt/index.jsp
Gume so po testih zelo dobre. Upam, samo da ne bo prevelike obrabe.
Za kos sem dal 155 Eurov.

LP
J

masun01

jest jih imam za zimske  barum polaris in me niso pustile nikjer na cedilu ,barum ni več to kar je včasih bil ampak je boljši

Xandrej

Kot sem že neštetokrat napisal. Mi ne vidimo razlik med gumami ki ime smo že kdaj slišali, testi se delajo pri teranju do meje vseh gum...

Kupiš prvij 10 kjer še piše kao priporočljivo pa je to to... Razen onih nepriporočljivih se izogibaš. V tej dimenziji so vse gume bolj športnega karakterja oz. bolj zgornji modeli gum. Pri 1.8 tone težkem avtu ti nobena nebo več zdržala kot 20 000 do 30 000 kilometrov... Ker so vse mehke. Ne dam za mišelinko 1x več kot za ostale proizvajalce pa da se kdo ubije... V moji dimenziji so 215 45 R18 pridejo mišelinke 250€ Kumho pa 108€ pa sem enako kot z bridgestonakmi, hankookom pa z vsemi enako zadovoljen. Odločitev je pa seveda čisto od vsakega posameznika. Èe misli, da ima najboljšo gumo na testu, da se lahko po dežju vozi enako hitro kot po suhem pa 50 km/h več v ovinek potem je za v bolnico....

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Xandrej

Citat od: Jerry69;94650Evo, nabavil gume. Vzel sem Dunlop Spotr Maxx TT z ojačanim robom:  http://www.dunlop.eu/dunlop_sisl/tyre_range/car_tyres/uhp/summer/sp_sport_maxx_tt/index.jsp
Gume so po testih zelo dobre. Upam, samo da ne bo prevelike obrabe.
Za kos sem dal 155 Eurov.

LP
J

15 000 kilometrov so hin. V tem primeru 2 slabi sezoni rečimo...

kristjanr

Za gume se pa po mojem splača plačat (pošteno) ceno. Dvakrat sem bil na tečaju varne vožnje, jeseni in pozimi, tako da sem sprobal letne in zimske gume. Èlovek ne more verjet, kakšna razlika je med dobrimi in slabimi.

kristjanr

Citat od: BT-C5;94647...vem nekdo bo rekel,da je Michelin kot lepilo,ampak ali lahko ob normalni vožnji občutite razliko?...

Jaz bi samo dodal, da pri normalni vožnji verjetno res ne bomo opazili razlike, ampak bistveni so mejni primeri. Ko človek v mestu do konca pritisne na zavoro, ker je pred njim na cesto stopil pešec, se šteje vsak meter zaviralne poti. No, sicer je pa isto tudi na avtocesti :)

Xandrej

Ja seveda z mišelinkami ga ne povoziš z kumhotom pa ja... Dajte ga srat no...

dvorjan

Jaz pa bom vedno pohvalil ljudi, ki kupujejo drazje in boljse gume, saj razumejo, da je guma edini stik avta s cestiscem. Tega bi se morali se posebej zavedati vsi, ki sicer pri voznji niso najbolj spretni (a takim odpreti oci je tudi umetnost).
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dvorjan

Citat od: Xandrej;94691Ja seveda z mišelinkami ga ne povoziš z kumhotom pa ja... Dajte ga srat no...

Jah, ce je pri 70km/h pojemku do 0 par metrov razlike, potem ga fanj nabases. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

ali pa skrajšaš svoj avto. Ravno večeraj sem gledal en C4 v tušu kr, 18 co feltne oz,l gume pa nankang. Bi bilo bolje kakšno colo manj, pa gume kot se spodobi
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

BT-C5

Ja pri zavorni poti je pač tako,da se nekateri drugi avtomobili tudi ustavijo par metrov prej(pa ne zaradi gum),ampak vsak meter šteje!
Motilo bi me edino to,da bi bila guma glasna in slaba v dežju(AC)ob predpostavki,da je vse drugo okej.Tudi Falken so dosegle dobre rezultate na testih in so polovico cenejše od Michelin je pa res,da nerabim imeti gor 18" katere so tudi enkrat dražje od npr.16".To je pa spet drugo poglavje,če hočemo da nekam zgleda nas to pač tudi stane.
Ima mogoče kdo izkušnje z Falken,Barum,Hankook ipd.?
Lp.