Gume 225/55 R17

Začel/a Jerry69, Februar 15, 2011, 09:03:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

BT-C5

Citat od: dvorjan;94714Jah, ce je pri 70km/h pojemku do 0 par metrov razlike, potem ga fanj nabases. =)

Statistično je bilo več pešcev povoženih z Michelin kot z Kumho gumami!!
:)

Xandrej

Pol pa mi pokažite pri firman ki smo jih že slišali za slabo gumo:

Bridgestone
Dunlop
Kumho
Hankook
Mišelin
sava
continental
pirelli
falken
.....

neke brus li gume od neznanih proizvajalcev oz. neke vanli pa čungalunga pa je katastrofa.

Držite se znanih firm pa je zmaga na dlani. Edino mišelinka si ne zasluži stat 2x več od ostalih....

Xandrej

Včasih to berem pa ne vem če sem jaz pri pravi ali kaj...

Dajte ga spet srat s temi gumami ej...

16 x napisano:

Na rdeči C5 sem probal na 18 col bridgestone potenza Re 050A ki je bila najboljša guma kao na testih in super duper... No zdržale so me 1.5 sezone... nato sem kupil Hankook EVO S1 ki je bila mislim da 2 na testih... Isto sranje le da so zdržale polni 2 sezoni... Sedaj imam Kumho esta SPT pa bom rekel tudi isto sranje ko ostalo... Kot sem napisal ne bluzit preveč. Kupite gume ki ste za njih že slišali pa bo. Mišelinka si ne zasluži 2x ceno od ostalih!

Drugo je če so pogovarjamo o gumah: vanli, nankang, čungalunga, bazooka in hubabuba...

meni je važno, da je guma tiha in optimalna. Ne polagam ovinkov.

Potem pa druga stvar kupujejo drage gume, da nebi pešcev povozili nihče pa ne vloži v optimizacijo zavornega sistema...!!! Prisilno hlajeni luknjasti diski z malo tršimi zavornimi ploščicami pa je to to...

Je pa res, da če ima voznik kaj v glavi da se prilagodi razmeram na cesti. mokro, po dežju glih ko začne deževat itd itd... je pa res da eni mislijo, he he imam najboljše gume na svetu (test) zdaj pa gas do daske pa dežuje pa kajčeš... To pa je seveda druga zgodba...

Xandrej

http://www.oeamtc.at/?id=2500%2C1356504%2C%2C

http://www.oeamtc.at/?id=2500%2C1357755%2C%2C

Tukaj vidimo da se izogibamo samo save in brus li gume prvih 10 gum pa je za nas čisto OK...

ne vem pa kaj ga sava serje...

BT-C5

Citat od: Xandrej;94735Tukaj isto:

http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2011_Sommerreifen_Test_175_65_R14.aspx?ComponentId=63365&SourcePageId=31821

http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2011_Sommerreifen_Test_195_65_R15.aspx?ComponentId=63377&SourcePageId=31821

Je pa za videt tudi, da je samo v dimenziji razlika pa je cela razpredelnica obrnjena razen pri zadnjih 4 na testu...

Ja sem opazil,da testov za 245/45/18 skoraj ni in kot je iz drugih primerjav 15/16" razvidno so res rezultati precej drugačni tako,da bi bilo fajn vedeti za točno to dimenzijo!

Jerry69

Citat od: Xandrej;9467915 000 kilometrov so hin. V tem primeru 2 slabi sezoni rečimo...

A si že imel te gume? Govoriš iz lastnih izkušen?
Na leto naredim dobrih 30 kkm. Z letnimi gumami naredim vsaj 15 kkm. Se pravi, da jih bom imel samo za eno sezono po tvojem mnenju. Močno upam, da temu ne bo tako.
Se pa strinjam z dvorjanom: sam sem imel res veliko sreče, da sem jo odnesel brez posledic zaradi slabih gum (to so bile tri leta stare Michelinke z cca 4mm profila), ko sem odletel z mokre ceste v blagem ovinku pri cca 70 km/h.
To je pač moja izkušnja. Zato sedaj vedni gledam, da je guma kar se da dobra na testih, forumih, priporočila vulkanizerja, itd

LP
J

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Ales79

Za mojega C5 sem kupil 225/55R17 Pirelli P7 Cinturato RunFlat (dobil ugodno za 143 EUR po gumi).
Zakaj RunFlat? Imel sem neprijetno izkušnjo, da mi je na avtocesti odneslo prednji levi ventilček (senzorski). Guma je bila v trenutku prazna in uničena. Na servisu pa so me potolažili, da to ni nič nenavadnega, se dogaja.

LP
Aleš

Xandrej

Citat od: Jerry69;94767A si že imel te gume? Govoriš iz lastnih izkušen?
Na leto naredim dobrih 30 kkm. Z letnimi gumami naredim vsaj 15 kkm. Se pravi, da jih bom imel samo za eno sezono po tvojem mnenju. Močno upam, da temu ne bo tako.
Se pa strinjam z dvorjanom: sam sem imel res veliko sreče, da sem jo odnesel brez posledic zaradi slabih gum (to so bile tri leta stare Michelinke z cca 4mm profila), ko sem odletel z mokre ceste v blagem ovinku pri cca 70 km/h.
To je pač moja izkušnja. Zato sedaj vedni gledam, da je guma kar se da dobra na testih, forumih, priporočila vulkanizerja, itd

LP
J

No da bo veselje pri hiši mislim, da več kot 2 sezoni nebo zdržala tak kot nobena sploh pri 1800 kilskem avtu...

Jerry69

Citat od: Ales79;94775Za mojega C5 sem kupil 225/55R17 Pirelli P7 Cinturato RunFlat (dobil ugodno za 143 EUR po gumi).
Zakaj RunFlat? Imel sem neprijetno izkušnjo, da mi je na avtocesti odneslo prednji levi ventilček (senzorski). Guma je bila v trenutku prazna in uničena. Na servisu pa so me potolažili, da to ni nič nenavadnega, se dogaja.

LP
Aleš

Kje si pa dobil po takšni ceni?? Sem tudi te gledal, pa jo pod 170 ojru nisem našel. A je to brez davka mogoče?

J

kristjanr

Da ne bo pomote:) Nisem imel v mislih promoviranje Michelin gume.

Citat od: kristjanr;94685Jaz bi samo dodal, da pri normalni vožnji verjetno res ne bomo opazili razlike, ampak bistveni so mejni primeri. Ko človek v mestu do konca pritisne na zavoro, ker je pred njim na cesto stopil pešec, se šteje vsak meter zaviralne poti. No, sicer je pa isto tudi na avtocesti :)

Ales79

Našel na eBay-u v Nemčiji, meli so še akcijo dostava zastonj. Plačal, dobil v 3 dneh.
Res pa da sem jih kupil že konec januarja.

LP
Aleš

dvorjan

Ah, boste o ceni jamrali, ko se boste na 255/35 R19 vozili. =) 17" in 18" je se vse znosno.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Jerry69

Odlično. Tudi sam sem nekaj gledal, pa ni blo bistveno ceneje kot pri nas, pa še dostava je bila povsod. Super, da si ujel takšno akcijo.
Dvorjan, veš moraš tudi malo za ceno pogledat po internetu, da se te lokalni vulkanizer ne prinese okoli. Èe bi bilo vseeno, kok stane ta guma, bi šel do našega lokalca in jih kupil tam po "super ugodni ceni" z nevem kakšnim "ultra super-druper popustom" za dobrih 200 ojru/kos :Hammer3:

LP
J