Moj XM 2.5TD Exclusive

Začel/a pubi2cv, Januar 14, 2014, 09:09:31 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pubi2cv

Ja, tako je, temno siva alcantara je roba, ki jo potrebujem. Sej nadomestek se dobi, ampak je malo svetleša...pa ne bi rad, da je razlika v primerjavi z zadnjimi zici, ki so še ful lepi in jih nimam namena preoblačit....

Čojko

Ravno take verjetno ne boš dobil. Jaz bi šel do kakšnega večjega tapetnika kar z avtom in potem primerjal vzorce ,da dobiš čimbolj podobno. Tudi vratni paneli so oblečeni v enako alkantaro če se ne motim i nje še toliko bolj zaj**

pubi2cv

Ja, sem že bil pri tapetniku in ima nekoliko svetlejšo alkantaro....če ne bo druge varjante, bom pač to dal noter. Sej je lepa, ni pa popolnoma enaka originalnemu odtenku. Je pa alkantara na vratih malce svetlejša od tiste na sedežih in se v bistvu  skoraj idealno ujema s tole "alternativno".

lugr78

mogoče so pa sedeži že malo umazani in je zato temnejša alkantara.
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

Čojko

Jaz bi v tem primeru pretapeciral še zadnje sedeže oz. vse sedeže v enak material. Saj ni nek tak strošek - se tapecira samo en del sedeža.

pubi2cv

Hoj...eno vprašanje....

Danes na poti v službo so kapitulirali brisalci za sprednjo šipo. Domnevam, da je slovo vzel motorček. So delali vedno bolj počasi...na koncu pa so se ustavili in zdaj ne trzajo več.....ga bo torej treba zrihtat ali zamenjat

Zanima me, kje se pri XM-u nahaja motorček brisalcev....a je dostop iz motornega pokrova, ali - ne daj bože - moram podret armaturo...?

Sicer pa sem se včeraj ukvarjal z menjavo mehanizmov za pomik stekel....zelo zabavno :Hammer3:

GSclub

mislim, da je treba sneti plastiko med šipo in pokrovom motorja. meni je vedno bolj zaribaval mehanizem, posledično je šel še motorček ...

pubi2cv

Se mi je zdelo, da je tam, ja.....hvala bogu, thnx. Možno, da je zaribal mehanizem, ker je zadeva šla vedno bolj počasi.  Bom popoldan razdrl in postavil diagnozo, da vem kako ukrepat.....

superca13

Previdno pri stranskih plastikah, ki so na blatnikih. Skoraj zagotovo se polomijo ušesa, če si že malo nepreviden.
Pa mogoče še rele prej preveri(na plošči pod varovalkami v kabini).

mirchi

Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

pubi2cv

Vsekakor...te pokličem, ko najdem feler:BigThumbs:

Mirč....ampak mam eno reklamacijo, ko sva že pri delih....ta levi mehanizem ne valja....zajle kaput...sem ga stokrat montiral, a vedno pri končni legi zašteka in pomeče bovdne ven. Torej...isti k*** kot ta, ki ga že imam originalno. Pa še en bovden in zajla sta predolga v primerjavi z oriðiði....not good....

Grem danes v agrocenter kuupit zajlo na metre, pa da vidim, če mam kaj talenta zadevo usposobit. Po mojem z novimi zajlami bi morala oba delat...

Aja... ta desni pa dela ko urca:AngelPray:

rsm23

Kot je suprca napisal pazi pri demotaži ta malih plastik.

Po mojih izkušnjah jih je najlažje sneti tako, da se postaviš ob avto (ob stranski ogledali) in nato z eno roko malo pritisneš plastiko tik ob ogledalu navzdol, s prsti pa pri spodnjem delu povlečeš na ven. Tako se odpne iz ležišča prvo izmed treh ležišč. Potem pa na rahlo z guncanjem naprej-nazaj in vleko ven odpneš še drugo in tretje ušesce.
Montaža najprej spodnji del (ušesca) zahakalš, nato samo še zgornji del pritisneš da klikne.
V priponki je slika plastike od notraj za občutek okoli ušesc.

Za taveliko plastiko okoli šipe odstranit imaš pa mislim da 5 vijakov. Po dva pod vsako stransko plastiko in eden na sredini v motornem prostoru. Potem je pa še nekaj čepkov. Pa malo se moraš igrat z naklonom pokrova motorja da ne popraskaš plastike...

pubi2cv

Hvala za nasvete. Se še nisem lotil, je bilo čez vikend drugo delo (in nekaj neizogibne zabeve :AngelPray:). Tak da sem danes pičil po temle obupnem nalivu s Spačkom na šiht v LJ. Brisalci delajo brezhibno...hehe.

Danes popoldan čekiram stanje z XM-ovimi brisalci, oborožen s forumskimi navodili za demontažo plastikarije.

Sem pa uspešno saniral mehanizem za šipe:

-V lokalni bicikl trgovini sem nabavil dve zajli
-Pobrusil sem tiste bunkice na koncih, da pašejo v sedež v roli, na katero se navijajo
-Odrezal na primerno dolžino
-Na odrezani konec sem pritrdil štrom klemo za 0,75mm2 kabel
-Plastični element, ki potiska šipo, sem malček pobrusil, da štrom klema lepo sede vanj
-Pošprical s s silikonkim sprajem z dodatkom teflona za gladko delovanje in...voila!

Sliši se enostavno. A so mi tele zajle skoraj požrle živce. Verjetno so mi stokrat pobegnile dol z role, preen sem jih uspel ustrezno navit in sestavit vse pritikline....muke ježeve:Hammer3:. No, ampak sedaj dela kot nov, tiho in gladko. Strošek popravila: 7€ za dve zajli in 2 € za dve pivi, ki sem ju spil zraven popravila.

Še ene par fotk....lej kak je zdaj lepi:take_picture:

mirchi

Ni blema. ko bos mimo prinesi nazaj.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Lovro

Citat od: pubi2cv;185978A so mi tele zajle skoraj požrle živce. Verjetno so mi stokrat pobegnile dol z role, preen sem jih uspel ustrezno navit in sestavit vse pritikline....muke ježeve:Hammer3:. No, ampak sedaj dela kot nov, tiho in gladko. Strošek popravila: 7€ za dve zajli in 2 € za dve pivi, ki sem ju spil zraven popravila.

Jekleni živci in vztrajnost :BigThumbs:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)