Moj XM 2.5TD Exclusive

Začel/a pubi2cv, Januar 14, 2014, 09:09:31 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pubi2cv

Sam tega hudiča ni nikjer za dobit....večinoma u štacunah sploh ne zastopijo, kaj bi rad imel. Na zalogi ga nima noben, tudi Voza ne. Ga skrivajo ko suho zlato. Sem hotel pred prejšnjo menjavo spucat s tole rečjo, pa ga nisem nikjer dobil:emot124:

amipick

Voza ga dobi po naročilu,se moraš direkt z boštjanom menit,ker drugi ne vem ,če znajo kaj to je.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

pubi2cv

Citat od: amipick;193269Voza ga dobi po naročilu,se moraš direkt z boštjanom menit,ker drugi ne vem ,če znajo kaj to je.

Bo menda kar držalo. Ostala raja nima pojma :Hammer3:

Čojko

Mene pa čudi, da Novak tega ne nabavlja, priporoča, ipd. ko je že tak veleslovenski center za hidravliko.

superca13

Včeraj sem ravno bral nasvet mojstra, ki res obvlada LHM sisteme.
To čistilo je samo za spiranje, je čisto nepotrebno, če se je LHM menjval v predpisanih rokih. Èe so bile menjave LHM-a hudo neredne, če so amortizerji močno obrabljeni in je v sistem prišlo cel kup svinjarije zaradi tega, potem ja.
Drugače pa če 15min konstantno delaš citroaerobiko, z LHM!, bo več koristi kot pa vožnja 5000km s tem čistilom.

amipick

Tako težko menjat LHM z čistilom in obratno ni.Raje natočim čistilo in se sistem prečisti za prav,kot pa da živim v upanju da so cevi v redu.Èe se enkrat ko je prečiščeno uščije pol vsaj veš,da je sistem zjahan,in nato ali se naredi vse kot se spodobi ali imaš avto za dele.Kdo pa menjuje tekočino na predpisane roke,še na uradnih servisih ne.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Čojko

če koga zanima kakšno ima dejansko po deset in več letih po sistemu naj si regulatorja višine odpre, ki bi morala biti brezhibno čista. To je podobno, kot bi se celo življenje le z vodo umival, češ, da milo škodi koži in takrat ko imaš že odprte hraste zaradi umazanije te bo milo res tudi fajn peklo.

pubi2cv

Da ne bote zej tule na bunkah doktoriral...mal zamenjam temo:argue1:

Sem v soboto zamenjal senzor zunanje temperature....kak fajn...zdaj je prvič pokazal pod 55 stopinj celzija...zjutraj smo jih imel 9 :emot66:

Pa mimogrede...od Januarja, odkar se druživa, sva prevozila dobrih 30 jurčkov. Zadovoljil se je s 7 litri žlahtne kapljice na 100 prevoženih....prejšn kesl celo samo 6,4. To je najmanj do zdaj. Najbolj je bil pa žejen v Albaniji...gorske ceste, vukojebina, polno naložen....cca. 9,5.

Čojko

Zdaj pa ti bo tudi "klima" na avtomatiko lepo delala. :BigThumbs:
V Albaniji pa ti je za tako porabo po moje bolj kriva njihova nafta kot vse ostalo.

pubi2cv

Citat od: Èojko;193757Zdaj pa ti bo tudi "klima" na avtomatiko lepo delala. :BigThumbs:
V Albaniji pa ti je za tako porabo po moje bolj kriva njihova nafta kot vse ostalo.

Nene.....ko bi ti vedel kje in kako sem se vozil...mati mila :Hammer3: najbolj fensy šmensy nafta ne bi pomagala...sem srečen, da smo preživeli...tudi če bi žrl 30 litrov:AngelPray:

Klima pa je OK laufala na avtomatiko že zdaj...zgleda, da jo krmili zgolj preko tipala notranje temperature....

LukaKST

Citat od: amipick;193452Kdo pa menjuje tekočino na predpisane roke,še na uradnih servisih ne.
Jaz načeloma jo...:emot66:

GSclub

če se prav spomnim, je bil pri XM najprej interval menjave LHM 2 leti, nato so ga povečali na 5 let ...

rsm23

Mislim da glede hidravlike niso nič podaljševali. Podaljševali so servisni interval motorja.
Interval je 60kkm ali 2 leti, vsaj tako je pisalo v servisni knjižici mojega ex-tctja (1998).

Iz slike je tudi jasno vidno kje je včasih bil sedež Citroen Slovenija :Hammer3:

Čojko

Zdaj pa v lasti nekih zvonov,..

GSclub

potem sem pa zamenjal z kaki drugim servisnim posegom, kjer se je predpisan servisni interval med življenjsko dobo povečal ...