Moj XM 2.5TD Exclusive

Začel/a pubi2cv, Januar 14, 2014, 09:09:31 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

rsm23

@mirchi: Za 25€ so bili kako leto nazaj sprednji senzorji ATE pri lott.de. Zdaj jih zgleda več nimajo (imajo pa zadnje za 58€). Lahko pa pri pkwteile.de dobiš sprednje od NK za 20€.

pubi2cv

Citat od: Èojko;194685Hehehe, nov hidravličar v vsej svoji lepoti. Uživaj!

Èez dve do tri leta pa nabavi še 8 ventilčkov in nato enkrat letno kontroliraj.

Točno tako:BigThumbs:

pubi2cv

Včeraj zamenjal jermenico....nič več ne škripa...Mirč...trofu si problem iz prve, thnx:BigThumbs:

pubi2cv

Zamenjan tudi ABS senzor in bremzploščice. Priporočam ogled slike, da vidite kak Savinjčani znucamo ploščice. Zraven je ena nova za mušter :AngelPray:

Zdaj je vse tipitopi in se je prav veselje peljat:BigThumbs:

superca13

Super.
A ABS senzor si že dobil ven? Saj na 1ki tudi zarosta noter tak da se zjočeš zraven. Spodaj ima še en vijak, ki ga je treba odvit, nato pa po daljšem namakanju z malo boljšim penetrantom kot WD spusti. Malo sile pa je treba vseeno uporabit.

Aja, o kakih ventilčkih za krogle se pogovarjte?

sušo

prva slika - matr kaki fsrani avto maš
druga slika - tako se dela. Zaka bi menjal ploščice, če pa je gor še meso.

@superca ventilčki na kroglah (domača izdelava) - da lahko skor med vožnjo pedenaš pritisk v njih in da ni treba vsakič podirat ob rednem vzdrževanju hidravlike...

xantos

Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

xantos

Citat od: pubi2cv;194678Sem se včeraj matral, da bi dobil senzor ven....ni šans.....žal.
Dobim pa novega s popustom za 38€ pr nas....

Včeraj je XM dobil nove kugle....vseh 8. Aaaaah....kako se zdaj to pelje....:BigThumbs:. Pumpi skoraj ni treba delat...zjutraj, po celi noči počitka, se sploh ni prižgala stop luč za hidravliko. Avto pripravljen na vožnjo TAKOJ. Neverjetno, sem bil prav presenečen. Nobenega posedanja...skratka, super. Da ne omenjam dejstva, da ne zaznavam več lukenj na domačem makadamu, ležečih policajev in podobnih anomalij, ki se pojavljajo na cesti....:emot127:

No to je pa fajn slišat... Boš dal za en krog, da se mi bo še bolj XM-a luštalo? Za slino na armaturki ne odgovarjam... :Hammer3:
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

pubi2cv

Hehe...eno krpo na armaturo, pa se lahk sliniš po mili volji

Sušo....fsrani je kak pes....se posipam s pepelom. Ga bom spomladi opral:AngelPray:...zdej se itak ne splača, ko je skoz slabo vreme:Hammer3:

Senzor pa ne gre ven pod nobenim pogojem. Še tega pokvarjenega je blo muka ježeva ven dobit....po koščkih.... Sem kupil novega ATE in dela ko šus

pubi2cv

Sam poglej kak je šele tule bil fsrani.....lokacia: Albanija, vaški vulkanizer

Čojko

Še dobro, da ima gumo pod avtom.

sušo

Ah Pubi ne nor.
To sm napisu samo za foro. Itak je pa slika motorja. Kako naj bo pa tam čisto?? Ok Èojko je izjema. Pa Andrej tud.
Pri nas doma se avto pere zelo poredko. Zelooo poredko. Zato je srebrn, da ga ni treba prat.
Posesamo ga pa večkrat. Notranjost je pa notranjost. Tam si doma. Pa prehranjuješ se. Pa spiš in je cirka prav, da je od oka čisto. Èeprav bi onemu, ki je dal črno oblogo po tleh po celem avtu, tud povedu svoje. Grrrr

pubi2cv

Citat od: Èojko;194886Še dobro, da ima gumo pod avtom.

Hja....to je res...ampak sem moral vseeno cel prtljažnik spraznat, da sem lahk prišel do ključa in odšraufal tisto košaro z rezervo.

No, itak je potem nisem rabil, ker mi je vaški kamijonar zašraufal kniping v prebito gumo in dal nekaj lufta iz svojega kompresorja....pa sem dogural do tegale "gomisterija", ki mi je zaflikal prebito gumo.

pubi2cv

Lejga poba....na randiju z mojo bivšo plavušo :AngelPray:

Lovro

Jo je že moral potolažiti, ko si jo pa ti zapustil :emot77:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)