Moj XM 2.5TD Exclusive

Začel/a pubi2cv, Januar 14, 2014, 09:09:31 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pubi2cv

Jaz načeloma menjam LHM na cca 2 leti, olje pa na XM-u na cca. 15.000.

pubi2cv

Million dollar question...:

Ena reč mi zoprno škripa v motorju, ko je avto mrzel. Po 5 minutah, ko se motor segreje, je OK. Škripanje je slišno pri štandgasu oz nizkih vrtljajih. Pri vožnji oz. višjih vrtljajih se ga ne sliši.

Veliki servis je bil narejen kakih 35.000 nazaj. Pred 15.000 še menjane role, napenjalci in amortizer za mikrojermen. Ravnokar zamenjano olje, filter in zamenjana rola z napenjalcem in jermen za vodno pumpo. Pa še enkrat mikrojermen - za vsak primer, ker sem očitno en kamen fasal in je bil malo poškodovan.

Kaj hudiča še lahko škripa ?!? Ne prenesem škripanja na avtu (OK, dobro, Spaček je izjema)...živce mi bo požrl tale ******** @#$!@&!

Ima kdo kako pametno idejo....? Pliiiz:AngelPray:

Aja, še nekaj, škripa mi že kakih 10.000 km....

mirchi

Jermenica glavne gredi popusca. Vzmet na napennalcu mikrojermena je svoh. Vzami wd al pa silikon sprej. Ce utihne je to to.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

pubi2cv

Hmm...šponer mikrojermena je skor nov...fedra tudi...

Bom malček probu pošpricat s silikonom, pa da vidim če bo kaj, thnx

Aja, pa še neki....Mirchi, ti si maher...kako naj spravim iz sprednje roke ABS senzor nepoškodovan...? En mi je crknu, pa imam doma od darovalca organov komplet demontirane roke s polosovinami in amortizerji. Noter so tudi senzorji, definitivno so OK. Rad bi ga dobil ven, samo senzor očitno rja drži. Ene par dni ga že špricam z WD-jem...sam še ne kaže veselja. Kaj predlagaš...? Thnx

GSclub

pri meni je bila jermenica pri podobnih simptomih. Pri obeh XMih letos zamenjal jermenice z novimi. Na nove dele na uradnem servisu dajo velik popust, sploh nisem razmišljal o vgradnji kakih rabljenih delov (na TCTju sem kmalu po nakupu zamenjal jermenico z rabljeno, pa je držala manj kot 70000km).

Krogle si že menjal?

pubi2cv

Krogle se ravnokar menjajo...pri Novaku...po šihtu grem po njega:BigThumbs:

Hja...jerminica je u bistvu pa edina stvar, ki je še nisem zamenjal...vse ostalo je praktično novo: vse role, napenjalci, fedre, jermeni....alles. Ampak ni mi jasno, kako lahko jermenica škripa...? Wtf?!? Razumel bi, da ropota...ampak kaj lahko škripa pri jemrenici....ne štekam. Ali pa, če mi je začela katera od novih rol škripat....samo ne verjamem, ker se "na prazno" vse lepo sučejo in nimajo absolutno nobenega lufta....

xantos

Na Xantijoli sem imel problem z jermenico, ki je škripala. Sestavljena je iz dveh delov in vmes je guma. Ko guma preperi začne drseti in posledično cvili...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Čojko

Citat od: pubi2cv;194610Krogle se ravnokar menjajo...pri Novaku...po šihtu grem po njega:BigThumbs:

Se pravi, da danes dobiš nov avto :BigThumbs:

pubi2cv

Citat od: xantos;194615Na Xantijoli sem imel problem z jermenico, ki je škripala. Sestavljena je iz dveh delov in vmes je guma. Ko guma preperi začne drseti in posledično cvili...

Aha...tak je nareta...zanimivo. Ja klinc....potem pa najboljš da še tega hudiča zamenjam, pa basta. S popustom jo dobim za 56€.

Èojko....haha...ja, danes dobim "nov" avto. Komaj čakam, da vidim, kaj res zmore ponuditi moj limo...:emot44:

mirchi

Citat od: pubi2cv;194597Hmm...šponer mikrojermena je skor nov...fedra tudi...

Bom malček probu pošpricat s silikonom, pa da vidim če bo kaj, thnx

Aja, pa še neki....Mirchi, ti si maher...kako naj spravim iz sprednje roke ABS senzor nepoškodovan...? En mi je crknu, pa imam doma od darovalca organov komplet demontirane roke s polosovinami in amortizerji. Noter so tudi senzorji, definitivno so OK. Rad bi ga dobil ven, samo senzor očitno rja drži. Ene par dni ga že špricam z WD-jem...sam še ne kaže veselja. Kaj predlagaš...? Thnx

Ce bi bla serija ena bi ga snel z lahkoro. Na dvojki pa vso sreco. Zeeelo tesko dobis celega ven.

rsm23

Èe ne bo šel ven...se če se prav spomnim da za okoli 25€ + poštnina dobit v tujini novega. Onih za serijo ena se pa že dlje časa ne dobi več novih (se najde kak NOS za 300€ in podobne cifre).

mirchi

Za serijo ena tak ne crkne. Bi bla pa dobrodosla informacija kje so tako ugodni za serijo dva.

pubi2cv

Sem se včeraj matral, da bi dobil senzor ven....ni šans.....žal.
Dobim pa novega s popustom za 38€ pr nas....

Včeraj je XM dobil nove kugle....vseh 8. Aaaaah....kako se zdaj to pelje....:BigThumbs:. Pumpi skoraj ni treba delat...zjutraj, po celi noči počitka, se sploh ni prižgala stop luč za hidravliko. Avto pripravljen na vožnjo TAKOJ. Neverjetno, sem bil prav presenečen. Nobenega posedanja...skratka, super. Da ne omenjam dejstva, da ne zaznavam več lukenj na domačem makadamu, ležečih policajev in podobnih anomalij, ki se pojavljajo na cesti....:emot127:

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Čojko

Hehehe, nov hidravličar v vsej svoji lepoti. Uživaj!

Èez dve do tri leta pa nabavi še 8 ventilčkov in nato enkrat letno kontroliraj.