Moj XM 2.5TD Exclusive

Začel/a pubi2cv, Januar 14, 2014, 09:09:31 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

pubi2cv

Torej...da ne pozabim...brisalci....:

Motorček je OK :BigThumbs:

Potrebno je bilo samo podmazati mehanizem.....malo WD 40 in par kapljic olja....problem rešen.

Èas "popravila": 15 minut
Strošek: 0 €

Zdaj pa se lahko spet po dežju vozim....letošnje poletje brez brisalcev ne gre:Hammer3:

pubi2cv

Malo posodobitve...:

Naročil sem komplet VSE nove bunke pri Novaku...pridejo konec tedna...komaj čakam. Zdaj imam občutek, kot da se vozim u Golfu :Hammer3:

Čojko

Citat od: pubi2cv;193109Naročil sem komplet VSE nove bunke

Bravo!

Hkrati zamenjaj še LHM za HYDRAURINCAGE

rsm23

Ja, obvezno menjaj LHM (oz. lahko kot pravi Èojko daš notri Hydraurincage).

Po menjavi moraš seveda še odzračit zavore. Èe boš sam menjal, najbolje da delaš kar po teh navodilih (sicer so za Xantijo, ampak velja vse tudi za tvojega XMa).

GSclub

Citat od: pubi2cv;193109Malo posodobitve...:

Naročil sem komplet VSE nove bunke pri Novaku...pridejo konec tedna...komaj čakam. Zdaj imam občutek, kot da se vozim u Golfu :Hammer3:

če je hin računalnik HA ali elektromagnetni ventili, bo podobno...

xantos

Citat od: GSclub;193112če je hin računalnik HA ali elektromagnetni ventili, bo podobno...

Jap. Se pa slišijo elektromagnetni ko preklaplajo in cvilijo ko delujejo.

Škoda, da nisi omenil menjavo krogel, bi se pri meni oglasil, pa bi preverila bunke in delovanje HA...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

mirchi

Tole cistilo...pa ste ziher,da je to dobro za nase stare avte?tesnila in gumice...nisem najbolj navdusen,da bi vlival to not..samo mnenje...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Čojko

Mojima gsoma iz konca sedemdesetih ni škodilo.

Zeko124

Pomagalo pa verjetno tudi ne? Ne bom govoril ker nisem sam probal, ampak se mi zdi, da je to bolj marketinška finta... :)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

pubi2cv

LHM sem že menjal pri prejšnjem servisu, torej pred cca. 15.000 km. HYDRAURINCAGE po mojem ni potreben...če že maš hudo usran sistem, pač LHM zamenjaš 2 x v krajšem časovnem obdobju, pa je zadeva rešena.

Ostalo je OK, kugle so pač potrebne menjave.

Sporočim občutke, ko jih zamenjam:AngelPray:

mirchi

Kugle so ble prazne ze,ko si bil pri meni. Razlika bo vec kot ocitna.

pubi2cv

Tako je....že en čas trpim:ahh1:

mirchi

Sem nedolgo nazaj(spet)pripeljal enga k hisi ki je zadaj ze trsi,pa sem se kar spomnil nate.

Čojko

LHM ne čisti. Poglejte kakšne imate filtre, podobno oz. slabše je v celotnem sistemu.
čistilo nekateri priporočajo celo na vsako tretjo menjavo hidravlične tekočine.
Na tujih forumih ga vsi hvalijo.