Moj XM 2.5TD Exclusive

Začel/a pubi2cv, Januar 14, 2014, 09:09:31 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Citat od: pubi2cv;175366Haha...ja verjetno res. Zna bit, da BC malčk laže. Sej pravim, morem pokurit en kesl, pa peš zračunat. To je edina zanesljiva varianta.

Sicer pa....eno vprašanje:

Imel bi strešne nosilce za tole vesoljsko ladjo, da lahko montiram trugo....pride prav za smučke in ostalo kramo v tem letnem času. Pa poleti za na morje tudi...gre velik igrač noter:Hammer3:

A bi imel morda kdo strešne nosilce/prečke za prodat...? Thnx

Pubi natočiš polnega do čepa, narediš 100 km, ali več(150 :Hammer3:), spet natočiš do vrha in zračunaš...:BigThumbs:

Ni treba čakati, da vse pokuri...in še to, če prav moraš vedeti kakšna je poraba...:gimme_money:

pubi2cv

Eeehhh Gule...avtoi ma ravno zato 80 kesl, da ni treba vsak dan na pumpo....danes natankam polnega.....ko bo prazen, pa spet polnega...in ko bo ta prazen....spet polnega...in tako naprej....spije pa kolk spije:Hammer3:

dvorjan

@pubi:
Ti bos lih 10x na leto tankal tega XMa. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

pubi2cv

Zmankal nafte 500 m pred pumpo. Z vetrom sem prijadral ravno do točilnega mesta...hehe. natočil 85 litrov....za en čas bo dovolj...:Hammer3:

mirchi

Citat od: gigo;175368Jaz imam od moje beštje pa itak nič ne rabim. Lahko se zmaniva. Èe se ne motm je ista figa MK1 ali MK2.

Nimas jih vec...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

pubi2cv

Torej, če prav zastopim.....ni več na voljo.....?:emot101:

gigo

Sr..e!!! Èisto pozabu. Mirči je mel prste vmes... vse je on kriv. ;)
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

pubi2cv

Ojla,

Poznavalci XM-ov...rabim nasvet glede nekaj malenkosti:

Ne delujeta mi reflektorčka za osvetljavo potniške kabine spredaj. Torej...centralna luč deluje, tista dva manjša za levo/desno, ki se vklapljata s stikalom na stropu, pa ne. Sem odmontiral komplet tisto plastiko z lučmi dol, zamenjal obe žarnici, sčistil kontakte (so bili precej oksidirani, pa sem bil dokaj ziher, da ga to muči), lepo sestavil nazaj...pa nič. Ima kdo kako idejo....?

Thnx

superca13

Tisti kontakti so bolj "ciciban" varianta. Ko si preveril, da imaš dobro ozemljitev in pravi +, potem imaš kljub čiščenju še vedno slab kontakt oz ga sploh nimaš.

lp
S

pubi2cv

Hja....torej še mal čohanja...dobro...se bom enkrat, ko bo višek časa lotil malo bolj temeljito...thnx

gigo

Kot že omenjeno ponovno sčisti kontakte in prelotaj vse skupaj. Sem imel isto težavo. Voltmeter tudi ni slabo uporabljati oz. ga imeti za take zadeve.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

pubi2cv

OK...thnx...se bom poigral, ko bo bolj toplo zunaj...

Mimogrede...skuril prvi kesl....za 1180 km je popil 82,5l. Torej 6,99 l/100 km. Za tako križarko z 2,5l motorjem in zimskimi gumami ni slabo. Pa še po hribih sem se nekaj preganjal vmes.
BC pa laže kot pes teče...po BC-ju pije 5 litrov:Hammer3:...haha.

pubi2cv

Spil je že drugi kesl....poraba na istem nivoju....torej cca. 7 litrčkov. Glede na vremenske razmere in dokaj mešani režim vožnje se mi zdi to kr v redu. Po mojem zna bit poleti kakega pol litrčka manj:emot66:

Tako za info...če ima kdo XM z 2.5TD mašino...kolk vam kaj spijejo...?

Thnx

Lovro

Po mojem je tole zelo skoromna poraba za tak avto.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

zlikovski

Meni bencinar 2.0 pije na dolge fure do 8 litrov.
Z enima tankom 80L naredo najvelč 1100Km.