Moj XM 2.5TD Exclusive

Začel/a pubi2cv, Januar 14, 2014, 09:09:31 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Super! Zgleda, da si res terno zadel.
Tole s čipanim mi je še posebej všeč - to je čisto nekaj drugega kot original konjenica. Zanima me koliko ti po BC kaže porabo ko se po ravni cesti polno naložen pelješ 150-160 km/h. Po moje ga ni XM-a, pa še marislkaj drugega tako velikega, ki ti lahko konkurira s porabo pri tej hitrosti.

Pa veš kaj me je recimo še ful fasciniralo pri XM-u? Voziš 120 km/h, do konca odprta voznikova šipa pa nič not ne piha. maš lahko lepo roko gor na vrata naslonjeno,...:BigThumbs:

pubi2cv

Bom stestiral ful naloženega itd

sicer pa mimogrede danes v službo po AC....pri 120 kaže BC cca 4,5 l

Morem skurit kak kesl, pa bom videl pri čem sem....

Čojko

Zna bit kar realno za čipanega. Meni je leta 1997 polno naložen V6 pri konstantnih 150-160 km/h na AC na poti KP- Gardaland - Monza in nazaj - 1000 km popil točno 10,1 l/100 km. To se mi je takrat zdelo izredno ok - ravno toliko al pa še več je spila kakšna Honda Civic 1.6 ipd. mali mlinčki

Ga pa ubije mestna poraba.

gule

Pubi...a je boljši spaček, ali Xm?

pubi2cv

Gule...haha...na to vprašanja pa ni odgovora....vsak po svoje. Èeprav....bi pa lažje shajal brez hidravličarja kot pa brez A-serije....

Mike666

Èojko moj 2.0 Xm je tolko pil pod normalnimi pogoji.

mirchi

Pubi. Tale cip. Me zanima kaj vec o tem. Ves mogoce kdo je delal,bi dal v mojega zdaj ko mam motor na novo narejen.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Čojko

Jaz imam zelo dobre (dvakratne) izkušnje z RSR - Jurjevica. Ni da samo copy/paste zrihta, pač prej vse prečekira po avtu - elektronsko in ti pove ali je sploh za delat oz. kaj moraš vse še prej porihtat. Po tem pa lahko naloži nekaj že narejenega, izmeri na valjih in po potrebi oz. posebnih željah strank uredi drugače - odvisno kaj hočeš. Meni je recimo na kombiju poleg nekih drugih moč/navor nastavitev po mojem načinu vožnje odprl še območje vrtljajev iz 3600 na 4200 kot ima recimo enak motor v avtomobilih. To res rabim samo enkrat toliko - prehitevanje, vendar je to takrat zlata vredno. In kot sem že nekje zapisal - mi kombi pri 140 km/h po števcu po čipanju pije dobra dva litra manj.

Lenko

Mislim da sem pred pol ure v Celju videl Pubija z novo makino. Po zvoku sodeč diesel, tako da bi lahko bil. Pa pripeljal se je čisto tiho kot ena vesoljska ladja.

pubi2cv

Jap...Lenko....bo držalo :BigThumbs:

Glede čipa ne vem podrobnosti...po mojem so ga že v Nemčiji montirali....morem enkrat prečekirat, da vidim kateri model sploh je, ker tega je precej na tržišču. Očitno pa funkcionira...poraba za zadnjih 250 km (večinoma AC 100-140 kmph + razvoz otrok v šolo in natrening) znaša po BC 5,0 l/100 km. Kakšna pa je dejanska....bo treba pa zračuna peš, ko bo čas za to...

antasi

očitno je nekaj narobe z motorjem:Hammer3:
šobe, dize ali kaj drugega, da je tak majhna poraba:funny34d:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

pubi2cv

Haha...ja verjetno res. Zna bit, da BC malčk laže. Sej pravim, morem pokurit en kesl, pa peš zračunat. To je edina zanesljiva varianta.

Sicer pa....eno vprašanje:

Imel bi strešne nosilce za tole vesoljsko ladjo, da lahko montiram trugo....pride prav za smučke in ostalo kramo v tem letnem času. Pa poleti za na morje tudi...gre velik igrač noter:Hammer3:

A bi imel morda kdo strešne nosilce/prečke za prodat...? Thnx

psihopat100posto

jaz ti jih posodim ko boš rabil, če češ. :) Imam še nove zapakirane nerabljene.
lp

gigo

Jaz imam od moje beštje pa itak nič ne rabim. Lahko se zmeniva. Èe se ne motm je ista figa MK1 ali MK2.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

pubi2cv

Psiho...thnx. Ampak bi jih raje imel kar doma na zalogi. Je včasih treba na hitro zmontirat in v akcijo, pa je najbolje, če so kar pri roki.

Gigo...če pašejo...bi se blo za zmenit. Mislim, da so res enaki za MK1 in MK2. Daj kako fotko, da vidim kaki so...pa kvanto košta.

Februarja gremo na smučarijo...takrat bodože prav prišli

Bom slikal jutri pa ti sporočim. Niso kot nove ker imajo že leta, so pa original.

Tle je ena na hitro iz srečanja pred davnimi leti ha ha