Motorček 602

Začel/a dyane, December 15, 2013, 08:39:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sasaljut

Ok, imam pa eno vprašanje: zakaj sprednji lonec ni bil brez prekatov že serijsko!?

Zeko124

Citat od: sasaljut;173697Ok, imam pa eno vprašanje: zakaj sprednji lonec ni bil brez prekakov že serijsko!?

Da vozniki s svinčeno nogo kot je tvoja nebi sežgali motorja že prvi dan :Hammer3:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dyane

Citat od: Zeko124;173703Da vozniki s svinčeno nogo kot je tvoja nebi sežgali motorja že prvi dan :Hammer3:
hehhee.....ja ne vem...vem samo to,da prednji lonec služi izključno dusilec....da je delovanje izpuha tisje....ker pa ta posledično  zavira pot dimnih plinov izmanjasa  tudi prožnost  motorja ....to vse kar vem ...če drugi ve kaj več ..beseda na plano.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dami

Lepo, da se zopet premika, ga je bilo že prej prav lepo videti na ulici.

dyane

Danes smo se spet vozili z Gerijem.....in jaz odzadaj z Dijano...pa moram povedati da se tale Geri kar premakne iz nule in je hitro pri 100 ki...

Jutri pa drugi motor gre narazen...je rahlo pikno,ga bom malo pretesnil na novo...heheh.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

Joj....jojoj .....kaj sm naredil bogu,da sem ravno danes bil deležen takšne nočne more.....razdrl sem dve masini ....obema pa je bilo skupnega,da sta bili zapikani....ko sem odprl motor mi je ob vodi  se ven vlila rja in to ogromno rje ........joj ...

Od obeh motorjev je uporaben en blok...ta drugi šteka....pa pogojno kakšen bat.....pa en cilinder ....pa ena glava.....vse ostalo hin...cilindri  itak....na batu  se je obrocek zalepo  turizem hin ....dva sta spotegnjeja.....glave...joj nočna mora....sedisca tako najedena da jih niti z rajberom ne zglihas......potem sem se razdrl en razstavljen motor ....da sem dobil še en bat .....pa moja stara zaloga je bil  še cilinder  in glava.

Oba motorja sta nekoč  bila dobra...ampak zaradi slabega skladiščenja je pač prišlo do tega stanja.....obrocki dobri in original....bodo kar romali nazaj v motor....toliko za letos heheheh...drugo leto sestava  heheheh.

Aja menjalnik je Dakov ....sem preveril v 1 prestavi in enem obratu kolesa se vhodna osovina zavrti slabih 12krat......ta drugi...mislim da je spackov pa 11krat.

Za amija je baje 9...dy pa je tu nekje vmes.

Srečno 2014 in polno šraufanja hehheeh ..
[SIGPIC][/SIGPIC]

amipick

Menjalniki
Dak-11 3/4
Ami-11
Dy- 11 1/4
2cv-10 3/4
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

dyane

To pa je natančnost....torej 2cv ima najdaljši menjalnik?.
[SIGPIC][/SIGPIC]

zlomjo

Izgleda tako, čeprav bi po moje moral imeti vsaj ami daljše brzine od spačka.

dyane

ne vem, zadnjič mi je Zeko razlagal nekaj za Ami menjalnik da ima 9 obratov osovine, potem sem probal Dakovega, ki sem ga imel na mizi 100% Dak , kot sem povedal slabih 12 krat...oz. bo držalo 11 in 3/4, drugi ki sem ga probal pa je imel 11 obratov, bil pa je v kompletu v spačku. No bodo prav prišle informacije.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

@Dyane, sem te zaj..., ker sem pozabil :). Kot pravi Vojko, okroglih 11 pri Amiju :).

Se opravičujem za širjenje krive vere, he he.

@Amipick a med Break pa Berline je kaka razlika? pa med 6 in 8 ?
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dyane

Ja Zeko .....takšen pač si hehhehe....

Ma včeraj se mi ni dalo nič delat pa sem en video skupaj sklamfal iz slik..heheh

http://youtu.be/8GeKPGtf
[SIGPIC][/SIGPIC]

amipick

V menjalnikih je več faktorjev,ki vpliva na končno hitrost vozila.Obrati osovine rabijo samo za identifikacijo čigav menjalnik je.2cv ima najkrajši menjalnik-gre dobro v hrib in nima končne hitrosti,ami pa lih obratno.Po obratih bi moral it Dak boljše od amija,ampak...
To bom poskusil razložit v drugi temi,da ne smetimo tu.
Za nekaj avtov mi še manjka podatkov,počasi bomo dobili vse.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

dyane

Super...Vojko...bi bila  fajn kakšna  tema na temo menjalnikov...kjer bi malo razložil o menjalnikih,pa o obnovi itd.. Lp
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

@dyane, posnetki s predavanj na tržnici so lahko v pomoč
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/