Cimos GS Pallas

Začel/a Čojko, November 03, 2013, 01:00:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Lepo, kdo je rekel, da primorci niste pridni:BigThumbs:

Glede une zadeve z boljšo polovico, pa te lahko potolažim,
da smo vsi ali pa vsaj večina na istem.
V Slo poznam samo enega ljubitelja(ki ima več kot 30 oplov)
da to tolerira žena, ker se je pač našla v tem krogu
Hodi na sestanke izlete z oldtimerji itd
pa še ona ima zadnje cajte pripombe da mož samo kupuje stare gare:Hammer3:
Verjetno zato, ko ima samo ople in ne citroene:emot112:

Tudi jaz se trudim s to ničvredno, podcenjeno itd viso,
saj ne morem k čojkotu na izlet na primorsko z berlingotom pridet:funny34d:

pa ne pozabi čojko da tole 99.9 % bere tudi tvoja žena.
Kaj pa vrže ven če v guglu odtipkaš čojko!?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Xandrej

Jaz tudi skozi take poslušam... Sicer pa roko na srce če nebi bilo teh ''naših'' bi mi že imeli vsi en mali odpad doma...

Pupa pa itak kupujejo avto samo da je lep kaj njo zanima kaj ima od opreme pa kaki mašin ma pa to samo da je lepe farbe in to je to...

So pa ene že malo nastrojene rec. moja se mi zdi da že malo pike dobi ko sliši za citroen doma... Pa majce citroen pa bunde pa kovčki pa modelčki... Sva 2 leti nazaj kupovala nov avto takrat za njo pa v citroen salon niti ni šla... Hi Hi... no imam Fiata ker je lep! Ampak je res bil zelo zelo poceni napram ostalim pa ne govorim za jurja...

:BigThumbs:

Čojko

thundercat

Kot ste omenili maloprej, tudi moja postrani gleda kaj vozim domov taka jajca (AX) pa to.
Sem ji en dan omenil, da rabim njen avto, pa naj gre zato z AXom na šiht, je skoraj omedlela od togote in besa. Še dobro, da sem se šalil, drugače bi bil lačen zvečer, hehehe.
Èlan Citroen klub Slovenije

Čojko

Èistimo, brusimo, sestavljamo,... Benz napeljava je obnovljena do karburatorja. Popravljena nalivna cev, nova gumjasta cev v rezervoar, nove cevi za napaljavo bencina do karburatorja vključno z novim benz filtrom in nove cevi na vseh odduških začenši pri rezervoarju.
S prednje plošče pod odbijačem odstranjena bitumenska zaščita (neverjetno kaj dela bencin). Sem pa še v dilemi ali naj jo dam speskat in pobarvat ali naj jo samo malo retuširam in dam nazaj gor tako kot je (ves avto je še nedotaknjen in v popolnoma prvi barvi). Kaj pravite?

Je kdo že dajal na motor Anti-leak kit EC53 http://www.chevronics.co.uk/Chevronics_parts_list_EC.php
Izkušnje? Kje poleg tu lahko še dobim - kje bližje?

Čojko

Letos sem izvedel, da je Dedek mraz iz Nemčije. Ker sem bil zelo priden sem dobil skoraj vse tisto kar sem si zaželel.:BigThumbs:

Ali nihče ne pozna antileak oz. ima izkušnje z njim? Saj tesnila imam sedaj vsa, samo da bi tako dober motor dajal narazen samo zato, ker tesnilca ne držijo več,...

GSclub

z antileak kitom nimam izkušenj, ti pa lahko povem, kako imam že več kot 12 let urejeno tesnjenje povratnih cevi: pokrove glav vzameš dol, nato se zatesni z ustrezno tesnilno maso  in lahko še z tankimi alu cevmi. tvoj mehanik ima izkušnje s tem in kvalitetno ter razmeroma hitro uredi...
sem pa slišal, da naj bi uporaba antileak kita nekoliko dvignila nivo olja v glavah (ima precej debele cevi), kar naj ne bi bilo nujno dobro...

Čojko

Ja, tisto zvito pločevino za peko piškotov sem tudi že nabavil, slišal kako naj bi se naredilo, pa sem vseeno malo skeptičen. Na superci, kjer naj bi bilo tudi tako narejeno mi namreč malo pokaplja pod motorjem če ga malo bolj pregrejem.
Ali ni straha, da kakšen košček tesnilne mase pristane v olju?

Razdirat motor pa najbrž nesmiselno, al kaj?

GSclub

si ziher, da pokaplja iz povratnih cevi  - lahko tudi iz pokrovov glav...
pri GSAju je začelo 5 let po tesnjenju puščat (še brez dodatne pločevine), po ponovnem tesnjenju z boljšo maso in pločevino je zdaj 4 leta popolnoma suh na tem mestu.

Čojko

Nisem še nič gledal. Bom ob priliki. Sem zvedel, da lahko pušča tudi pri benz pumpi.
Sem pa danes razturil Pallasa od znotraj, vključno z vso tapecerijo in izolacijo na armaturki. Samo še strop je ostal. Ajajaj kdo bo vse to skup spravil.

Čojko

Še malo fotomateriala.
Ogulil vse. Vse zadeve iz blaga gredo po kosih na globinsko čiščenje, strop bo šel naknadno preden ga začnem sestavljat in bo v voznem stanju. Odstranil  tudi zvočno izolacijo, saj je ravno tako prepita s smradom in pride nova v gumi-penasti obliki. Prečistil bom vse zračnike, ventilatorje in ostalo šaro - se z leti res nabere noter precej umazanije. GS je karoserijsko v nenormalno perfekrtnem stanju. Bil takoj zaščiten in nikoli videl soli, dež pa redkokdaj.
Pa speskat sem dal en kup zadev, ki so šle v barvanje. Platišča na prašno.

Pa bo kot iz trgovine.:BigThumbs:

Jaz pa v bankrotu:Hammer3:

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

Lepo...vidiš je fino pri teh zračnih Citroenih, da so bolj enostavni, za šraufarijo.

andraž

Evo Gule, vidiš kaj se da narediti s platišči. Ne pa tvoja na CX...