Cimos GS Pallas

Začel/a Čojko, November 03, 2013, 01:00:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

zdi se mi, da imam nekje naslov za nove pene, nizozemska, mogoče je varinata, da jih schpn pripelje, ko gre k Burtonu na obisk?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

Perverzneš, spet stare zice šlataš, pa prah vdihuješ...:funny34d:

krka964

Amijevi sedeži so mi začeli razpadati na praktično enak način. Zamenjal sem gumice in sam zlepil penasto gumo, rezultat je pa povprečen. Enkrat sem celo podložil nekaj tršo penasto gumo nad platno, pa se je "vozil" spodaj in ni bilo efekta.Potem sem pa razdrl en sedež in vzel dobro podložno gumo, rešeno! Predvsem je problem ob robu , ker ga nekako striže, še posebej če je "dec" nad centom, he, he.

Čojko

Citat od: garac;170745zdi se mi, da imam nekje naslov za nove pene, nizozemska, mogoče je varinata, da jih schpn pripelje, ko gre k Burtonu na obisk?

To me pa zelo zanima. Še posebej če bi bili original vlitki, kar verjetno niso,... lahko zrihtaš naslov, kontakt,..

Za tole peno rešit pa je prava zadeva ena taka pol centimetrska močna in gosta samolepljiva gumirana pena. Ko jo daš med roke se vleče in jo komaj strgaš. To nalepiš na spodnjo stran pene in je zadeva "večna". Tej sedeži pa so sicer cela znanost. Moraš pazit na višino, trdoto,.. in če zajebaš potem to ni več to. Neverjetno kako se pozna. Iz lastnih izkušenj,... Se pravi nove gumice, pravilno zvezano platno sedalnega s hrbtnim delom, pod dobro peno 0,5-1 cm debelo ojačitev, na prevlekah gube, da pridobiš 1 cm ali pa 0,5 do 1 cm debelo dodatno enako trdo peno od originala pod ritjo in hrbtom oz. tam, kjer je udolbina za gube.

andraž

Karkoli in kakorkoli popravljaš, je nekaj časa dobro, potem pa začne osnovni material spet popuščati na drugem mestu. Leta naredijo svoje...

Čojko

Pri tem avtu je fino, ker je bil že prvi lastnik zelo skrben, drugi pa nadaljeval in je vsa zgodovina avta lepo dokumentirana in znana.

Mile, je 7.9.1978 "dal noter" - princip staro za novo 4 leta starega in s skoraj 40 Tkm GS Club-a in zanj dobil 97.000 din. Kupec tega GS je bil znan in tudi iz KP, ki ga je kupil za 110.000 din.
No, nato je mile kupil tega Pallasa, ki so ga kot 2936 vozilo izdelali v Cimosu v Šempetru pri Novi Gorici za 109.280 din, doplačal razliko 12.820 din, plačal še prometni davek v višini 3.131 din in transportne stroške 540 din, ki ga je 11.9.1978 prvič registriral.
Zanimivo je to, da je za 4 leta star avto dobil skoraj toliko kot je dal za novega Pallasa. Francoski GS-i so pač bili bolj cenjeni, imeli visoko ceno, verjetno zaradi njihove nakupne cene, ki je bila zaradi visokih dajatev prej bistveno višja od Cimosovega GS.
Se pravi Mileta je ta GS pallas prišel na cesto skoraj 113.000 din. Takratna povprečna plača v Sloveniji pa je bila približno 6.000 din, kar je pomenilo 19 povprečnih plač. Danes bi torej ta avto bil cca. 18.000 EUR

Zanimiva je tudi lastna servisna knjižica, v kateri so temeljito vpisani vsi servisi na avtu, menjave, ipd., ki jo je nadaljeval tudi Jožef (drugi lastnik). Na koncu pa še ena analiza daljšega izleta iz katere se da izračunat, da je na poti preko 1500 km ta GS popil v povprečju 7,2 litra bencina na 100 km.

:take_picture:

garac

Zanimivi dokumeti, pa kar pogosto so delali servise,  super
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Čojko

Ja, res je. Mile ga je zadnja leta preden je nehal vozit in prodal še vedno servisiral strogo enkrat letno - servisi po 2000, 1500, 1000 prevoženih km,... Zanimivo mi je ker je GS še skoraj nedolžen oz. še zelo veliko zadev čisto nedotaknjenih. Tale rezervna guma je že ena taka, ki jo bom čuval kot "zenico svog oka". Le leto prej so jo po strogih Francoskih pričakovanjih za Cimos razvili v naši Savi. Seveda so jo pred vgradnjo v avto morali pol leta uležavat (narejena febrarja, avto pa avgusta).

Citroenovc

Zmaga!
Res noro. Huda evidenca in arhiv.

Nekaj podobnega je vodil moj dedek za svojega Fičota in kasneje Diano. Pa še pisava je izjemno podobna - taka tehnična, tiskana.
Dedek je bil po fohu tehnična srednja in potem vojaška akademija (še iz časov SHS). Me zanima, kaj je bil po fohu Mile.
OK

LP
Primož

Čojko

Tovariš Mile je bil zaposlen na Intereuropi. Se mi zdi, da kot poklicni šofer.

rsm23

Takšno dokumentacijo je prav zanimivo vidt - nekaj kar danes redko kdo počne in škoda da je tako, ker iz tega se res da videt da se je lepo skrbelo za avto.

Čojko

Sam sem tudi en takih. Me je oče naučil,.... Za vsak avto, ki pride k hiši odprem nov fascikel in noter zlagam vse od njega. Lahko bi tudi rekel, da je to edina stvar pri avtu, ki z leti pridobiva na ceni.
Tu bom pa poleg rednega fascikla nadaljeval še zapise v ta zvezek.

garac

http://www.chevronics.co.uk/Chevronics_parts_list_bodywork.php  

, žal firma ni nizozemska, kot sem mislil, ker sem slikal te pene gor... ampak sigurno se tudi na tem delu stare celine kje dobijo
[SIGPIC][/SIGPIC]  

andraž

Pa saj ni problem, iz GB se čisto normalno naroča, malo več je mogoče poštnine. Èe zadevo rabiš, jo pač rabiš...

Čojko

Na spletu jih nimajo. Bom vprašal še po mailu. Hvala za info.
Tudi francoziše klaziker jih je imel v spletni trgovini za dobrih 150 eur, lo komadu,.... malo huda cena,...