Cimos GS Pallas

Začel/a Čojko, November 03, 2013, 01:00:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Poleg naštetega še:
- ne dela ventilator za topel zrak. Diagnoza: sprijeta os elektromotorja z ležajem. Rešitev: razkopavanje, čiščenje, podmazovanje, sestavljanje. Deluje.
- Ne dela pranje stekel. Diagnoza. Železna kroglica, ki je v črpalki se je prijela na obod - verjetno kovinski in ni spustila. Po nekajdnevnem namakanju s kisom, WD40, tresenjem sem na koncu tik pred nakupom nove (70 EUR) še malo bolj močno tolkel z njo po tleh (je vsa zaprta, plastika krhka) in se izkazala za pametnejšo od mene :Hammer3: , ter spustila kroglico - deluje na elektromagnet. Rešeno.
- ne delujejo določene žarnice v števcih. Diagnoza: pregorjene žarnice. Razstavljanje števcev, čiščenje, menjava žarnic in grlic (dobro, da imam veliko zalogo raznih kosov, ker se grlic ne dobi novih). Vse deluje bp.
- Ne deluje hupa. S čiščenjem vseh kontaktov in "razgibavanjem" ročke je zatrobil :BigThumbs:
- Stisnjena okrasna letvica na sovoznikovih vratih, malenkost tudi vrata. Letvica odmontirana na kateri sem se učil "kleparije" z različnimi klešči. Rezultat: skoraj kot nova. Vrata pa bom od znotraj malo pritisnil ven in mislim, da bo.
- Ne deluje gretje zadnje šipe. Sem se kar namatral, vse sorte prečistil, meril, pa je kazalo vse ok, pa ni bilo,... na koncu zalaufale le dve nitki, čeprav vse zleda ok. Ima kdo kakšno pametno rešitev?
- Ne polni akumulatorja. Vse sorte ščistil s kontakt sprejem in mehansko. Mislim, da je bil slab spoj na reglerju. Polni s 14,3V.

Deluje vse!

Kaj je še za zrihtat? Ogromno!

Sedeži kot sem že pisal. Peno dobim eno za 75 EUR + poštnina. Kvalitetno popravilo obstoječe naj ne bilo več kot 50 EUR. Bom še videl. Prevleke v pranju, eno peno sem za probo okopal v banji - se suši, čakajo me še ostale, zadnjo klop celo oprat.
Danes sem en senčnik za poskušinjo očistil z aktivno peno in zgleda OK, vonj po limoni, tako da strop bom najbrž kar tako rešil.
Vse ostalo gre ven z avta, vključno s celo armaturko, vse v čiščenje. Zamenjava zvočne zaščite na požarni steni - smrdi in se napihuje. Imam tudi zlomljeno ročko za topel zrak na regulatorju gretja in že zaradi tega je treba vse razderet. Ima morda kdo kakšen cel regulator za prodat, menjat,...?
Mehanika: Servis, olje, filter LHM, morda tudi vse bunke ali pa samo filanje kar mi priporoča mehanik, saj je še vedno mehak, jermeni, natezalci, predihtanje,  obnovit sesalne "rogove" - srednja cev je spodaj malenkost napihnjena, menjava lonca, "odrostanje" dolge ispušne cevi in barvanje celega ispušnega sitema, tesnenje motorja (od zunaj), olje menjalnik, svečke, filter gorivo in obnovitev benz napeljave, jermen alternator, zavorne ploščice,... pa morda še kaj kar se bo odkrilo ob razdiranju.
Poleg tega še na novo zatesnit luči, zamenjat blinkerje, pobarvat zaščito motorja pod odbijačem nazaj v barvo avta, uredit pikice na barvi, poliranje avta,... nove gume!

Dogčas mi ne bo.

Še par :take_picture:

andraž

A ta zlat okvir okoli števcev je originalna zadeva?

Citroenovc

Mislim da pri Pallaski je, ja.
OK

LP
Primož

Lovro

Deli v garaži se že nabirajo (zadnja slika) ;)
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Pallas je nekaj posebnega, ja. Sploh tej, ki so rjave barve imajo edini tudi rjavo notranjost.
Je pa delov še več, ki jih objektiv ni uspel zajet.:Hammer3:

Pač spada zraven.

garac

a ni še srebrn rob tam na rjavi plastiki okrog števcev
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

Nekaj se dogaja.

Sedeži v razkopavanju in v kopanju. :Hammer3:
Zamenjal LHM z Hydracleanom, ščistil fltre, posodo - zaenkrat še ni nič priteklo ven:BigThumbs:

Čojko

Včeraj mi žena po nedeljskem kosilu pravi:
A veš kaj sem sanjala to noč?
Kaj?
Ah, boljše, da ti ne povem.
Daj no če si že začela.
Boš rekel, da sem zmešana.
Ma ne, povej.
Sanjala sem, da si pripeljal domov še en star avto. Sem kar spokala otroke in odšla,...
Jo gledam debelo.
Nič ne glej tako. Raje se malo zamisli kje cele dneve zgubljaš čas in da ne bi slučajno niti pomislil o še kakšnem,... (sem ji pred par dnevi pokazal onega XM-a na avtonet za 750 EUR, za katerega je rekla, da ji je strašno grd)
Ma ne. Veš, da ne. Saj tega GS-a tudi nisem hotel vzet, samo sem ga skoraj moral - magari za kose. Saj veš, sem ti že razložil.
Ja, ja,...

....pa sem šel okopat še dve spužvi,...

Tiki

Sem se nasmejal... :BigThumbs:
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Gox

Pol pa bo žena hotela v banjo malo se skopat, pa spočit .. noter pa sedeži GS :)

Pa bo ... ... ...

gule

Èojko verjetno še ima mamo živo? No, ko bo mama na britofu...taščica, pa pripelješ še eno limuzino. Pol nima kam iti...:BigThumbs:

Kar se obnove tiče-svaka čast. Pa še vreme te služi, mi smo že dvakrat bili osneženi, ti pa zunaj šraufaš.:emot112:

Kaj zdaj z prevlekami sedežev v pralni stroj? In kaj potem prilimaš kakšen materijal odspodaj, ali direktno na spužve iz sedežev?:take_picture:

andraž

Pa saj so verjetno vse enake. Pa kaj vidiš (kreten-to si samo misli, ne pove naglas) v tem starem plehu...

Čojko

Najhujše pri tem avtu so ravno sedeži, kljub temu, da so najprej zgledali odlični - blago super ohranjeno, zadnja klop nikoli videla sonca (prevleka), vendar je zaplesnil znotraj in sedaj to spravit ven je treba vse dobro okopat.
Spužve so vse natrgane, bom verjetno lepil, oblagal s kakšnim filcem, kaj pa vem,...
Blago pa tudi je bilo v osnovi podloženo s par mm penico in belo mrežico - penice ni niti za vzorec - je šla vsa v prah, tudi mrežice praktično niokljer več. Vsaj na sedalnem delu bom na novo našil podlogo, da bodo prišle gube, za ostalo pa še ne vem kako in kaj,... v glavnem "štala". Bolj ko rihtam bolj mi razpada v rokah vse skupaj. Sem pa prevleke lepo nežno na roke opral in lepo dišijo :BigThumbs:

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

xantos

Èojko obvezno javi, kako bo z uporabo hydrorincage. Mene čaka na Xantiji...

Drugače pa vsa čast za obnovo. Želim ti pa veliko sreče pri razumevanju tvoje boljše polovice :emot68:

Imamo najbrž vsi podobne probleme hehehehe.
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)