Cimos GS Pallas

Začel/a Čojko, November 03, 2013, 01:00:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xantos

Citiram: "Ko pasje mudo!" :BigThumbs:
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Čojko

Poraba pri vožnji po AC nekje okoli 120 km/h pri  4500-5000 vrtljajih in 300 km znaša 7,8 litra, kar se mi zdi odlično oz. optimalno nastavljeno

Drugače pa smo že v štirkah. Eno sem potegnil za :take_picture: za na forum. :Hammer3:

xantos

Vau iz 140km/h na 160km/h v 600m. Hehehe.
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

gule

Izgleda kot nov ispoliran...lepo.

A zdaj ko imaš dva ista en gre v prodajo, ali obdržiš oba?

Čojko

Citat od: gule;190746A zdaj ko imaš dva ista en gre v prodajo, ali obdržiš oba?

Pa saj imam samo enega. Pallas je od sina,...

gule

Lovro

Èe še nima izpita, bo pa ata ta čas GS-ko vozil ;)
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Čojko

Sine bo po moje vsaj še ene 20 let čakal, da ga dobi. Sedaj hodi še v vrtec. Si je pa sam Pallasa prisvojil - ko sem ga pripeljal k hiši je rekel: tata, tista žaba je tvoja, ta bo pa moja.

Kar se avta tiče je pa trenutno po 10 letnem počivanju v ulaufavanju, finih nastavitvah, rešujem porodne krče, urejujem detalje ipd.

V motorju imam Shell olje, ki pomaga čistiti motor, priporoča se daljšo vožnjo pri višjih vrtljajih, pa sem kupil vinjeto in prevozil Slovenijo po dolgem. Kot sem napisal je bila vožnja nekje med 110 in 120 km/h, proti koncu pa do 130 kmh in s tem pospeševanjem do 160 km/h.

Imam tudi Hydracurincage not namesto LHM-a. Je bil sicer že prej mehek, vendar je po kratkih luknjah zelo udarjal. Ravno danes po preko 1200 kmh, se je čez krtake jame bistveno lepše peljal. Višinskih korektorjev nisem prej preverjal ali jih mehansko očistil. Jih bom po ciklu čiščenja, da sploh vidim, kaj bo ostalo noter.

Med to daljšo vožnjo mi je začelo avto nosit sem in tja (rak rana GS) diagnoza - desna roka ima luft. Po zamenjavi z rabljenimi "tesnili" se je ugotovilo, da na levi strani ni nič bolje in bo vsak čas šlo tudi tam in smo še to zamanjali. Ta plastika očitno v nekem časovnem obdobju, sploh če avto stoji očitno popolnoma otrdi in se sesuje. (slika starih)

V glavnem, namen imam letos prevoziti še ene 2000 km in potem narediti servis z menjavo olja, LHM, drugimi finimi nastavitvami,... da bo res avto tudi za na Nordcap če bo treba.

Čojko

Sem že v peticah. Še jurja naredim pa bo. Poraba zadnjega tanka vključno z tisto vožnjo do 160 kmh je bila 8,1 litra. Je Pluriel bolj žejen.

Čojko

Pridno se spoznavava in nabirava kondicijo. Med drugim tudi prelaz Vršič (iz gorenjske strani celo pot v drugi.)
še en tak 8,1
Zdaj pa en tank 95 oktanskega.

gule

Tiruriru...o plinu si mogoče premišljeval? Glede na to, da se kar voziš...

Čojko

Plin je dober samo za v kuhinjo.

gule

Èojko ne zafrkavaj...to je tisti pregovor: "Na nafto se ore, na plin kuha, na bencin pa vozi"...a temu že dolgo ni tako, namreč dizli so vzeli primat, tam kjer so, pa bencinarji, pa tudi bogatuni že plin v Jaguarje, Cayene in Brabuse tišijo...

Čojko

Saj se ne zafrkavam, pa tudi bogatun nisem, da bi plin vgrajeval.
če imam vozim, če nimam pa ne vozim .
Plin v avtu je enako kot kurilc v avtu, s tem, da ima tu država dvojna merila.
To bi jaz vse prepovedal. če ne plačuješ trošarine za uporabo ceste se nimaš kaj vozit po njih oz. Se vozi s tem gorivom samo po svojem dvorišču, ki ga vzdržuješ sam. Kurilc, plin, elektrika,... pa vinjete bi ukinil in zopet cestnino za AC pobiral.