Cimos GS Pallas

Začel/a Čojko, November 03, 2013, 01:00:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Ja, ja,... saj imam rad svoje otroke, samo ne toliko, da bi mi zaradi tega žena ušla,...
Je že zdaj več kot dovolj tega hobija!

sušo

Citat od: Lovro;188631Ne Sušo. Punce so omenjale streho za odpirat... torej Spaček ali Diana ;)

Eee kukr poznam fotra so verjetno tud otroc taki...
Se pravi pallas al pa nč.

Zeko124

Citat od: Lovro;188631Ne Sušo. Punce so omenjale streho za odpirat... torej Spaček ali Diana ;)

Sem si pa razbijal glavo cemu ModelJT hiti rihtat Dianco... ;)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Lovro

@Zeko
A dela na tem, da bo nekoč Èojkotov zet al kaj?

@Èojko
Saj ženi poveš, da si vajini otroci to želijo, saj za njih kupuješ... mogoče bo potem celo ona še kak euro primaknila :emot77:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Sej imam tudi eno tako, ki bi bila primerna za Zekota, pa tudi vožnje v Amiju je že navajena, ..... vendar je že zasedena. :Hammer3:

@Lovro, a ne bi ti te tvoje ideje najprej pri sebi doma sprobal, pa pol poveš kako se obnese. :BigThumbs:

Lovro

Hehe, ti bom poročal čez par let... obstajajo možnosti, da se bom res kaj pogajal, ker je mojemu 6 letnemu sinu Žaba zelo všeč in se tudi vozi naraje v njej. Bomo videli, kako se bo odločil, ko bo starejši.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Logično, vozil bo hidravliko in to C5 2,7 V6.

JureA

Citat od: Èojko;188586Evo še par slikic za tiste ki ne verjamejo,...

Èestitke za Pallasa, super opravljeno delo!
Še en porihtan GS več!

Čojko

mezy

2 res fenomenalni sliki! Tudi od mene čestitke za pallasko ;) res je lepa! :BigThumbs:

Čojko

še enkrat hvala za pohvale. Ni pa še čisto zaključeno,...

@mezy, kdaj greva na vzhod?

Čojko

Dolžan sem še eno strnjeno verzijo opravljenega dela.

Od spredaj naprej:
- Spolirani blatniki, nova tesnilca z krajniki, ščiščena, barvana in poravnana zaščita pod odbijačem, očiščene in zatesnjene luči, očiščeni smerokazi, nova steklca smerokazov, peskana in pobarvana stena pred motorjem, nove gume michelin XZX, peskane in na novo barvana platišča, na novo zaščiteno podvozje, koliteki, pragi.. z dinitrol gumo, menjane vse bunke z novimi, dve novi "feder gumi" na amortizerju, nova glavna guma hidravlike na pumpo, nova guma pod motorjem v posodo LHM, zamenjani jermeni in ležaji - natezalci, novi semerigi, nova tesnila na hladilniku olja, "pajki" obnovljeni z rosfraj srednjo cevjo, nov kolektor pod karburatorjem, karburator obnovljen z novimi tesnili in nastavitvami, nov filter za zrak, vse nove cevi za gorivo, popravljen nalivek za gorivo, nova cev od nalivka do rezervoarja, filter za gorivo, narejen antileak sistem, nastavljeni ventili, urejeni pokrovi ventilov, speskan in na novo pobarvan pleh okoli motorja in auspušne cevi do zadnjega lonca, ki je tudi nov, novo olje motor, filter, novo olje menjalnik, Hydracurincage namesto LHM, nove svečke, nove platine, nove prednje zavorne ploščice in nove ploščice ročne, nove cevi za zračenje, nova cev za ogrevanje zračnega filtra, nov akumulator, popravljen ventilator za gretje, popravljena pumpa za vodo za špricanje šip,  novi brisalci, vsi vijaki na novo niklani, pri vijačenju pošpricani s teflonskim šprejem, popravljeno stikalo na sovoznikovih vratih za lučko notranjosti, popravljene okrasne letvice na desni strani (stisnjene od "trka"), razdrta vsa notranjost razen stropa, vse dvakrat kemično čiščeno, pa še doma v banji,..., na novo narejeni vzorci v panelih vrat, obnovljeni prednja sedeža, nove gumice, obnovljena pena, obnovljene gube na blagu, razdrta armaturna plošča vse ščiščeno, namazano, nova zvočna izolacija, nov regulator temperature, "števci" z novimi žarnicami, "nov" original blaupunkt radio, nov plehec za držat radio (izjemno redka dodatna oprema), nov zvočnik, novi amortiterji za prtljažnik, nova okrasna obroba okoli zadnjega stekla, ščiščen strop, popravljen pri strešnem oknu,... uh. To bi bilo načeloma to.
Èaka me še poliranje, manjše barvne korekture, fine nastavitve, ocenjevanje SVS, registracija,...

Do sedaj brez stroška nakupa: 2.740 EUR in en kup lastnih ur, ki jih ne štejem.:Hammer3:

Še nekaj obljubljenih :take_picture:

rsm23

Èestitke. Tako se dela :emot89:
Glede na vložen čas, trud in denar...bo verjetno res samo za ob nedeljah (al še to ne :D)?

Čojko

Avto je za vozit. Zmerno, v suhih pogojih,...
Rabi še vsaj 3 tkm po desetih letih mirovanja, da bo tak kot se spodobi. To računam naredit še letos.

andraž

...in oba imata enako tablico. Kako nenavadno.