nakup C5 2.0 HDi 05/06

Začel/a c5_fan, Oktober 17, 2013, 08:39:49 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bfranc

Se opogumljam in ne vem bi al nebi, ker moram prej videt kolk bom dobil za octavio.

ModelJT

Citat od: bfranc;186292Se opogumljam in ne vem bi al nebi, ker moram prej videt kolk bom dobil za octavio.

...... Saj klic te ne stane skoraj nič. Pokličeš, pofirbcaš kako pa kaj je z avtom itd., če ti ni všeč hvala lepa, če ti je, se bomo še slišali. Problem solved.
[SIGPIC][/SIGPIC]

bfranc

Tudi tega sem gledal, samo imam zavezane roke, dokler ne zrihtam turbine na Octaviji, kar se že vleče tretji teden, tako da mi nekako nimam volje, da kličem okoli in dajem neko upanje prodajalcu za prodajo.Za take stvari se jaz raje oglasim osebno, kakor sem naredil mesec nazaj pri menjavi Fabie za Xsaro.

valko

bfranc, zakaj se ti je pa škoda tako zamerila?

bfranc

Sej se mi ni, tole je zdele že tretja pri hiši, te Octavije sem lastnik že šesto leto.Bi pa rad sprobal kaj drugega, s tem da je avtomatik, dizel, varen avto z opremo in nekje do 4-5000eur.

Druga stvar danes: pogledat sem šel enga C5 II, letnik sem pozabil samo mislim da je 2004 z prevoženimi 124.000km, motor je 2.2 hdi in tiptronic.Kar me je zmotilo je bil ključ za vžig, ki je bil zjahan, ključavnica prav tako, cvetka je bila, da ko sem dal ključ v ključavnico se je prižgal zaslon, tipka za hidravliko je delala, centralno zaklepanje tudi, ampak pazi to, števec je bil mrtev in avto tudi ni vžgal.
Ko sem prodajalcu rekel, da avto ne vžge mi je odgovoril, akumulator je prazen!! . Kako prazen, če se vse drugo prižge???
Sem ga še vprašal, iz ke je avto in pravi Italija(ok, že vem kje smo)en starejši slo lastnik ga je dal v račun za novejšega.
Ker me avto zanima bi prosil za mal informacij, če je to glede akumulatorja res, kakšni so 2.2 motorji in če je možna poraba z tem motorjem pod 6 litri, brez da ga zapeljem v garažo in tam pustim, pa  to je najbrž 5 cilindraš? Je pa avto od zunaj ohranjen, brez prask, notranjost tudi ni uničena prav tako volan, pogrešam samo navigacijo.

MaGo5

Deset let star c5 pa tako malo prevozenih? Pa se uvozen? Boljsega vica danes nisem slisal.
Pri mojemu c5 2.2 hdi avtomatik je poleti poraba 6.8. Pozimi pa 7.1. Pod 6 pa ne bos prisel z avtomatikom.
Ce pri tem avtu pade samo za malo kapaciteta akuja se zlahka naredi kot si opisal.

bfranc

Tega sem danes gledal, ker sem šel mimo, pa sem se oglasil.Za volan pa nisem siguren da je imel gor prevleko.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8592817&show=2

valko

potrdila o opravljenih servisih zagotovo nima, tega sem gledal tudi jaz :). Ima samo eno potridilo, in sicer iz sevisa grosuplje, ostala zgodovina pa ni znana, da pa ima ta avto samo 122.000 km pa močno dvomim :(, Pri teh prodajalcih majo vsi avti magične km, ti pa povem iz mojih izkušenj, zadnji mesec, da c5 s 300.000 km izgleda zunaj in notri kot puška (ohranjem mislim).. Običajno se ta avto kupi za relacije, ne za po mestu, ker je prevelik, tako da menim da c5 pod 30.000 km na leto je zelo redek...

bfranc

Glede kilometrov mi je vse jasno, sem vse to videl že, ko sem prijel ključe, ker ne morejo bit tako uničeni pri teh kilometrih.
Jih bom pogledal še ene par in se potem odločil.

valko

Citat od: bfranc;186334Glede kilometrov mi je vse jasno, sem vse to videl že, ko sem prijel ključe, ker ne morejo bit tako uničeni pri teh kilometrih.
Jih bom pogledal še ene par in se potem odločil.

Jaz sem moral na hitro kupiti, pa sem kupil, avto c 5 star 10 let, 300.000 km realnih, vsaj upam tako. Avto je ko puška, prva turbina (je malce mastna, kaplja), zrihtat moram še volasnko letev, pa končike, pa upam da bo zdržal ene 50.000 km, potem pa bomo kupili kaj novejšega :). Nekje imam računico, da če vložim v avto letno največ 500 €, sem naredil dober posel. Pasat te starosti, te km bi bil vreden 3000 €, jaz sem dal pa 1500€

valko

Pa bi moral v passata verjettno tudi vložiti še boga in pol. Itak je passat napram c5, prava drvarnica.... :)C 5 je res kar se tiče udobja dober avto, za divjat res ni, nekih športnih užitkov ne daje, na prvem mestu je udobje...

ModelJT

Citat od: bfranc;186328Sej se mi ni, tole je zdele že tretja pri hiši, te Octavije sem lastnik že šesto leto.Bi pa rad sprobal kaj drugega, s tem da je avtomatik, dizel, varen avto z opremo in nekje do 4-5000eur.

Druga stvar danes: pogledat sem šel enga C5 II, letnik sem pozabil samo mislim da je 2004 z prevoženimi 124.000km, motor je 2.2 hdi in tiptronic.Kar me je zmotilo je bil ključ za vžig, ki je bil zjahan, ključavnica prav tako, cvetka je bila, da ko sem dal ključ v ključavnico se je prižgal zaslon, tipka za hidravliko je delala, centralno zaklepanje tudi, ampak pazi to, števec je bil mrtev in avto tudi ni vžgal.
Ko sem prodajalcu rekel, da avto ne vžge mi je odgovoril, akumulator je prazen!! . Kako prazen, če se vse drugo prižge???
Sem ga še vprašal, iz ke je avto in pravi Italija(ok, že vem kje smo)en starejši slo lastnik ga je dal v račun za novejšega.
Ker me avto zanima bi prosil za mal informacij, če je to glede akumulatorja res, kakšni so 2.2 motorji in če je možna poraba z tem motorjem pod 6 litri, brez da ga zapeljem v garažo in tam pustim, pa  to je najbrž 5 cilindraš? Je pa avto od zunaj ohranjen, brez prask, notranjost tudi ni uničena prav tako volan, pogrešam samo navigacijo.

2.2 HDi je Fordov motor in ima 4 cilindre. Po zanesljivosti ne slovi najbolje, seveda je spet odvisno od avtomobila eni z njim nimajo problemov (forumaš jumper npr.), drugim spet crkujejo turbine pri 200k, šobe so tudi problem, ker se zapečejo in jih je veselje ven dobivat, kaka elektronika tudi kdaj rikne baje (osebno še nisem videl, slišal pa že), FAP filter ima tako da je tudi tukaj aditiv, pa itd. Jaz bi raje vzel 2.0 HDi 136KM (C5 II), ki je tudi Ford motor če kaj prav vem pri katerem so lahko problemi z vztrajnikom, ki lahko začne potresavati, to je pa skoraj to od standardnih napak na motorju, še najraje pa 2.0 HDI 109 KM (C5 I) in ročni menjalnik, ki pa je ob rednem vzdrževanju praktično neuničljiv.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Citroenovc

Èak od kdaj pa PSA kot največji proizvajalec dizlov daje noter Fordove dizle? A ni ravno obratno - da je Ford tlačil v svoje avte prebadgeirane PSA HDIje?
OK

LP
Primož

bfranc

Jest sem bral, da ford in psa sodelujejo pri teh motorjih.

Modeljt, pol je 2.2 hdi isto na slabem glasu kot 2.5 tdi motor.Zdej bi bilo pri tem avtu, ki sem ga gledal včeraj preverit in pogledat kje in kdaj je bil razbit, ker edino tako bi imel majhne kilometre in ohranjenost.Ker če pomislim, če bi imel več kot 250kkm, pol tudi hidravlika nebi smela več držat, ker če je aku prazen, ga že dolgo ni noben prižgal in predvidevam, da hidravlika nebi držala par tednov, bi prej spustila.
Jah nič,pogledat bom šel tudi tega v MB in kakšna dva v okolici LJ.

Še eno vprašanje...kaj ima karavan vgrajene amortizerje za prtljažna vrata pod oblogo strehe ali je to električno zapiranje vrat?