Èetrti (hidravlični) amortizer v treh letih !?!

Začel/a Picdriver, Avgust 21, 2013, 02:54:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

breznikar.peter

gule

Jaz sem na Cx-u že cel tank pokuru, naredil pa figo kilometrov...vse na štantgasu v servisu...

Picdriver

smetilka

Izgleda, da je z amortizerji treba predvsem imeti srečo.

Kolega ima 2008 letnik C5, 200k km in nikoli problema z amortizerji. In pred bajto ima ležeče policaje, tako kot jaz. Ja, tudi na to sem že pomislil, da bi lahko bil faktor.

Jaz imam 2010, isto 200k in bom v kratkem menjal drugi amortizer. Spredaj desno sem že, sedaj teče zadnji desni, ne teče ampak je pa že mastno po podvozju je pa tudi zadaj levo.

Osebno sem resigniral. Pač bom dal tistih 280+delo in gremo naprej.

sulicar

Imam isti letnik kot ti in sem moral menjati desni sprednji amortizer,ker mi je že delal lužico.Levi sprednji mi tudi masti,ampak dokler ne bo delal lužice ga ne bom menjal.Zadnji so še ok.Sem pa zdaj videl razliko...pri novem se ta guma oz. manšeta drži podnožja ,pri levem pa je odstopila in tam masti,verjetno če bi se držala mogoče ne bi tak mastilo. Sta pa še bila prva noter,se vidi po datumu ki je odtisnjen na njem.Moj ima prevoženih po števcu 220000km,vena pa je bila s popustom mycitroen 287€ z delom vred.

gule

Pravilo, da ni pravila. Smo menjali na C5, ki je imela 40.000 km in na C5 z 360.000 km. Lastnik nikdar ne bo priznal, da se rad hitro vozi po slabih terenih(makadam, luknjave ceste...).

sulicar

Jaz sem se vozil s c5 mkI 8let po isti cesti kot se sedaj s c5 mkIII dve leti,pa mi ni delala hidravlika nobenih probleemov razen počene cevke za povratni vod pri prednjih amortizerjih,pa sem z enko prevozil čez 300000km.....tak da tinovejš so za en k..rac!

gule

Drži. Je pa tudi res, da c5 mk1 in mk2 imata druga "veselja". Npr. ročna zavora in vse kar gre zraven(kanali za zajle, zajle, ter sprednje zavorne čeljusti). Potem škripanje na zadnjih kolesih(reparacija ležajev in ostalo)...

Tako, da vsak model nosi svoje znamenitosti...

sulicar

Ja imaš prav...zdaj pa sem kupil rabljene zimske gume,ki so runflat  ,to še je sranje,guma ima trd rob tako ,da se avto dosti manj nagiba in se luknje bolj čutijo kot prej,tak da ko dam v sport mode sploh ni več razlike.....

MSrougeZX

Runflat ni za citroene...nasplosno je to eno veliko sranje.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

sulicar

Sem opazil ja....kaj čemo zdaj so že montirane:argue1:

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Citroenovc

Citat od: gule;224679Drži. Je pa tudi res, da c5 mk1 in mk2 imata druga "veselja". Npr. ročna zavora in vse kar gre zraven(kanali za zajle, zajle, ter sprednje zavorne čeljusti). Potem škripanje na zadnjih kolesih(reparacija ležajev in ostalo)...

Tako, da vsak model nosi svoje znamenitosti...

In kaj je "veselja" pri ročni?
Ko začenejo štekat, pač zamenjaš. Ni noben hud strošek niti delovni poseg. Prav tako čeljusti. Nobena velika znanost. Pa oboje skupaj manj kot 280Eur za en amortizer pri IIIjki.

Ležaji. Jaz počasi vedno bolj spoznavam, da JE razlika ali si lastnik od prvega km ali pa kupiš rabljen avto "z garantiranimi km in servisno".
Ravno v petek je bil moj na rednem pri 180k. Pa mehanik drma zadaj roke pa v bistvu postavi bolj trditev kot vprašanje "sej ležaji so pa že zamenjani, ane". Pa jaz "ne, zakaj, a so fuč, poka nič ne".
"nene, sam glede na km in običajne stranke pa da ni amo nič narobe še z njimi, sem pač pomislil, da so že menjani".
E, ne še.
In deluje, da še nekaj časa ne bo potrebe :-)
OK

LP
Primož

gule

Ja nič ni treba jokati. Ne bo več hidravlike in konec.